Szex

Jön a marhainakból készült óvszer!

Új típusú kondom kifejlesztésén dolgoznak, amely kevésbé szakad el, ehhez viszont állati inakat használnak fel.

Az óvszergyártók még vékonyabb és még nehezebben szakadó óvszer előállításán fáradoznak, ehhez pedig a latexet marhainakkal kezdték el helyettesíteni. A fejlesztéseket a szoftveróriás Microsoft cég alapítója, Bill Gates alapítványa, a Bill&Melinda Gates Foundation is felkarolta, sőt bejelentésük szerint 1 millió dollárral támogatja az új típusú óvszer kifejlesztését. Ez ugyanis várhatóan sokkal hatékonyabb lesz, mint a jelenleg használt latex, azaz sokkal jobban megelőzi a nem tervezett terhességet és a szexuális úton terjedő betegségeket.

Az újítás azért tűnik nagyszerű ötletnek, mert a marhainakban található kollagén fibril tökéletesen olyan, mint amit elvárnánk az óvszertől: vékony, erős, a textúrája hasonlít a nyálkás membránra, olcsó, és könnyű hozzájutni. A cél pedig az volt, hogy olyan óvszert dobjanak piacra, amelynek a textúrája sokkal jobban hasonlít az emberire, így nincs olyan érzésünk a gumihasználatnál, mintha esőkabátban állnánk a zuhany alatt.

A kísérletekhez a kutatók egyébként Kaliforniában egy kínai üzletből szerezték be a “hozzávalót”. Az új típusú óvszert már javában tesztelik, több mint 500-an.

Az viszont kérdés, hogy ha piacra dobják is, akkor beindul-e a vásárlása, s nem ódzkodunk-e majd attól, hogy állati eredetű „gumit” használjunk a szexhez.

Forrás: Mashable, Bustle

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top