Szex

Az arcod elárulja, mikor ovulálsz

Az arcbőrünk mindent elárul, többek között az is leolvasható róla, mikor ovulálunk vagy stresszelünk sokat.

Az alábbi arctérkép segítségével megtudhatod, hogy a bőröd egyes területein jelentkező elváltozások (pattanások, aknék) milyen betegségekre, zavarokra utalnak.

Pattanás

 

1–2.: Emésztőrendszer: Kerüld a rossz minőségű, tartósítószerrel és E-kkel turbózott, zsíros élelmiszereket, fogyassz több vizet és egyél hűsítő ételeket (pl. uborka). 

3.: Máj: Ez az a terület, ahol az ételallergiára utaló jelek először jelentkeznek. Fogyassz kevesebb alkoholt, tejtermékeket és zsíros étkeket! Minden nap mozogj legalább 30 percet, és pihenj sokat, hogy a májad is regenerálódhasson!

4–5.: Vesék: A szem körül elváltozások – például a fekete karikák – a dehidratációra utalnak. Igyál minél több értékes folyadékot!

6.: Szív: Nézesd meg a vérnyomásod és a B-vitamin-szintedet! Kerüld a csípős és pikáns ételeket, egyél kevesebb húst, és tartózkodj minél többet a friss levegőn! Arra is ügyelj, hogy a szervezetedbe jó minőségű zsírokat, olajokat vigyél be (omega–3-at és –6-ot), ezért egyél sok halat, avokádót és magokat! 

7–8.: Vesék: Igyál sokat, és kerüld a vízhajtó italokat, mint a kávé vagy alkohol!

9–10.: Légzőszervek: Egyél sok hűsítő ételt, kerüld a cukrot, és legyél sokat a friss levegőn! Kerüld azokat az élelmiszereket, amelyek a szervezeted elsavasodásához vezethetnek: cukor, kávé, tejtermékek, alkohol és hús. 

11–12.: Hormonrendszer: Ezen a területen mutatkoznak elváltozások, ha túl sok stressz éri az embert, vagy/és hormonális változások zajlanak a szervezetben. Ovulációkor is ezeken a területeken figyelhetők meg elváltozások, pattanások, aknék. Igyál sok folyadékot, fogyassz minél több friss, jó minőségű zöldséget, és aludj eleget!

13.: Gyomor: Kerüld a károsanyag-bevitelt, fogyassz minél több rostot, és igyál/egyél olyan gyógynövényeket, amelyek segítik az emésztést! 

14.: Gyulladás: Ha ezen a területen jelentkeznek pattanások vagy más elváltozások, úgy a szervezet valamilyen baktériummal, gyulladással harcol. Vértezd fel a szervezeted, igyál sok folyadékot, egyél sok vitamindús ételt, pihenj sokat és jógázz vagy meditálj!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top