Hátulról udvarolnak a tinik

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Bár a popsiszex mind a mai napig kényes téma, egyre többen űzik, a tinédzserek pedig így védekeznek a teherbeesés ellen.
Írta: | 2013. 07. 02. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Szó sincs róla, hogy a mai fiatalok találták volna fel annak módját, hogyan járjanak túl a természet eszén, azokban az időkben, amikor a párok még nem válogathattak a fogamzásgátló eszközök széles kínálatából, a nemkívánatos terhesség ellen és az ártatlanság megőrzése érdekében ők is anális szexszel védekeztek. Ahogy telt-múlt az idő, a hosszú évtizedek alatt a popsiszexből tabu lett, a közgondolkodás homoszexuális műfajként tartotta számon – egészen a 90-es évekig, amikor megjelentek az első átfogó, a szexuális szokásokat vizsgáló statisztikák. Ezekből kiderült, az anális szex nem is annyira elfeledett praktika, a párok több mint egyötöde gyakorolta rendszeresen, az új évezred egyik legfrappánsabb közmondásáról már nem is beszélve, miszerint a popsi a huszonegyedik század puncija.

Hátulról udvarolnak a tinik

 
„Ma már normál szexre szinte bárkit megkaphatsz, de a popsijukra nagyon vigyáznak a nők
– mondja Péter (38). – Én még nem találkoztam olyan nővel, aki ne vonakodott volna, de ez egy igazi kihívás, ha sikerül hátulról is bevenni a várat, akkor bátran elmondhatod, hogy igazán a birtokodba került a nő, elvégre mindenét átadta neked.” S talán pont ez az, ami miatt sokak számára az anális szex félelmetes: a testük feletti irányítás elveszítése, illetve annak a legintimebb zónának az átengedése, amelyet gyerekkoruktól fogva titkolózás és szégyen övezett.

Van, aki szereti, van, aki soha meg nem engedné


„Rendszeresen szexelünk így a férjemmel – meséli Anna (36). – Az első párommal már próbálgattuk, de ordítottam a fájdalomtól. Aztán néhány éve a férjem hozta fel, hogy próbáljuk meg újra. Mivel borzasztóan szerettem volna teljesíteni a kívánságát, eleinte kelletlenül, de igent mondtam. Sokáig kényeztetett, aztán mialatt a nyelvével simogatta a csiklómat, először egy, majd két ujját helyezte fel. Egészen lassan, de képes voltam arra, hogy ellazuljak. A behatolás ugyan visszahozta a korábbi emlékeimet, de valódi fájdalmat már nem éreztem. Sőt olyan területeket ért így el, amelyeknek a létezéséről sem tudtam!”

Vagyis nemcsak a megfelelő készenlét, a fokozatos tempó (például először csak az ujjak vagy kis méretű vibrátorok használata, s csak eztán a pénisz), hanem a bizalom is fontos. Az, hogy úgy érezzék, szerepük van a dolgok irányításában, és hogy bármikor megszakíthatják az aktust, ha az fájdalmassá vagy kényelmetlenné válik. Ehhez persze nemcsak a megfelelő társ elengedhetetlen, de a síkosító is. Amíg ugyanis a vagina önmagától nedvesedik, addig anális közösülés esetén sok-sok kenőanyag kell. Hogy ez mennyire így van, arról Kinga (33) tudna mit mesélni: „A volt barátom játszotta el, hogy a beleegyezésem nélkül hatolt belém hátulról. Szexeltünk, én négykézláb voltam előtte, amikor úgy gondolta, hogy bepróbálkozik. Olyan erővel tört belém, hogy azt hittem, szétszakadok. Azt mondta, hogy véletlen volt, de nem hittem el neki, minden figyelmeztetés, óvatosság és pláne síkosító nélkül hatolt be, az aktus után két hétig olyan aranyerem volt, hogy majd megőrültem. Nekem az élmény óta tabu az anális szex, ha volt is bennem nyitottság a műfajra, ezzel az is elszállt.”

Az anális szexben nemcsak a fájdalom, de a szégyen is közrejátszik: „Gyerekkorom óta szégyellős vagyok, ha a vécéhasználatról van szó – mondja Petra (31). – Idegen helyen képtelen vagyok elmenni: előfordul, hogy nyaralás alatt napokig visszatartom. Ezt nem tudom levetkőzni. A mai napig ez a legszégyenlősebb tevékenység számomra. Maszturbáltam már az élettársam előtt, de az anális szexre egyszerűen képtelen vagyok.” Hanna (33) is így volt ezzel, őt a higiénia aggasztotta, de párja segítségével túllépett ezen: „Eleinte kényelmetlen volt, féltem, hogyan fog rám nézni a férjem a szeretkezés végeztével. Aztán egyre inkább a szexre koncentráltam a paráim helyett. Mert legrosszabb esetben is mi történhetne? Ha bármi kényelmetlent érzek belül, legfeljebb azt mondom, hogy álljunk meg, vagy hagyjuk abba. Megtanultam, hogyan legyek ura a saját testemnek, és hogy mi az, amire igazán vágyom, ezért képes vagyok időről időre el is engedni magam!”

Nem popsiszexre lettünk megtervezve

Bibók Bea szextanácsadó
Bibók Bea
szextanácsadó
Ha kérdésed van, ide írj!

A fenti beszámolókból is kiderül, ahány nő, annyi vélemény és tapasztalás, de vajon mi a helyzet az anális szexszel, ha az egész műveletet az anatómia felől közelítjük meg?

– A pornófilmeken „nevelkedett” generáció sajnos azt gondolja, az anális szeretkezés egy evidens formája a szexnek, pedig nem így van – magyarázza Bibók Bea szextanácsadó, aki Kriston intim torna trénerként gyakran szembesül azzal, hogy az anális szexet élő nők székletmegtartási nehézségekkel küszködnek.

– Elég, ha a végbél anatómiáját megnézzük: a végbélzáró izom anatómiai felépítése szerint nem a kívülről való behatolásra, hanem a belülről kifelé történő ürítésre van „megszerkesztve”. A végbélzáró izom egy két részből álló izomgyűrű, aminek a külső része (testfelszínhez közel eső része) harántcsíkolt izomrostokból áll, ami azt jelenti, hogy képesek vagyunk tudatosan nyitni, zárni. Amikor székletürítési ingert érzünk, akkor ezzel az izommal szabályozzuk az ürítést. Ám a felső izomgyűrű nem mozdítható tudatosan, ezeket reflexek nyitják és zárják. Tehát amikor a székletrög belülről kifelé halad, akkor nyomást gyakorol a végbélzáró izom felső részére, az megnyílik, akkor mi székletürítési ingert érzünk, és a külső izommal szabályozzuk az ürítést.

Az anális szex során kintről befelé történik a hatolás. A felső izomgyűrű zárt állapotban van. És hiába becézget minket párunk, hogy „Drágám, annyira szeretlek, engedd el magad bátran, lazulj el, édes egyetlenem”, bármennyire is igyekszünk eleget tenni a kérésnek, a felső izomgyűrűt tudatosan nem tudjuk ellazítani (ezért szükséges különböző módszerekkel tágítani azt). És végül a hímvessző kívülről áttöri a belső izomgyűrűt, ami sajnos az izomgyűrű sérülésével jár. A rendszeres anális behatolás következményeként az felső izomgyűrű nem fog tudni többé összehúzódni, ezért székletmegtartási nehézségekhez vezet.

Olvass tovább

Hozzászólások

Torolt_felhasznalo_635500 2013-07-06 10:13

 

"Az análosok olyanok,mint az alkoholisták vagy a drogosok."

  jesszusom! vagy inkabb:'( 

LINA 2013-07-06 09:38

Tudod én pl. Mo-on tanultam anatómiát 40 évvel ezelőtt az egyetemen,ahol megtanultuk az emberi test felépítését, normális működését is,így a belek,végbél székletürítő(!) mechanizmusát is,ami bentről kifelé(!) működik.

Ez bizony azóta sem változott,sőt az elmúlt évszázadok alatt sem változott.

A cikk tökéletesen leírja ezt a laikusok számára közérthetően.

 

Az persze már más kérdés,hogy az érintettek szelektíven olvasnak,értelmeznek. Ami számukra nyílvánvalóan betegséget,elváltozást okoz,azt nem veszik figyelembe,így az szerintük nincs is. Biztosan téved jelen esetben a cikk írója,meg amúgy is megoszlanak a vélemények. Khmmm....

 

Az análosok olyanok,mint az alkoholisták vagy a drogosok.

 

Az alkoholista is rendszeresen okoskodik,megpróbálja az őt figyelmeztető orvost,szakembert meggyőzni arról,hogy az évek,évtizedek óta vedelt alkohol "nem is olyan káros" és persze leáll alkudozni,hogy ha csak ennyit vagy annyit piál,akkor ugye kevésbé kap májzsugort,rákot,kevésbé hülyül meg stb. Ezzel persze megpróbálják önmagukat is becsapni és piálnak tovább. A "kijózanodás" már csak akkor következik be,ha már visszafordíthatatlan az egészségkárosodás.

 

Szóval az análosok sincsenek 'fordítva bekötve' ott lent,hátul,csak nyaktól felfelé.

 

De mindenki úgy teszi tönkre magát,ahogy akarja és a következményeket önmagának kell el/viselnie.

Torolt_felhasznalo_572064 2013-07-05 16:15

Nem érzek különösebb büszkeséget ezzel kapcsolatban.

szilvasgomboc 2013-07-05 16:05

Miért hazudnának egyesek a szexuális életükröl? -kérdezed

Válaszom: Miért ne?

Te mindent elhiszel amit neked mondanak?

Sokan vagánykodásból hazudnak. Hogy felvágjanak. Hogy népszerüsítsék magukat. Szeretik azt az érzést kelteni hogy ök egy exkluzív klubnak a tagjai ahová nincsen csak úgy akárkinek bejárása. Ök ezért különlegeseg, tapasztaltabbak, és mások mint a sok unalmas szürke marha körülöttük.

Szerinted nem izgalmasabb egy olyan illetö szexuális kalandjait hallgatni aki mindenkivel mindenfélét (állítólag) kipróbál, mint egy olyanét aki  már 15 éve ugyanazzal a partnerrel hetente egyszer misszionárius pózban hangos nyögések nélkül szeretkezik?

Ne érts félre újra és újra, nem azt mondom hogy  a világon egyetlen nö se élvezi a popsiszexet, csak  annyit hogy én ilyennel még nem találkoztam. Te már igen. Gratula. Veregesd magad hátba.  

Még csak annyit hogy nehezen tudom elképzelni hogy egy nö (föleg aki még sosem csinálta) kezdeményezze hogy seggbekúrják mert jujj az milyen jó.

 

Catilina 2013-07-05 15:42

„Hátulról udvarolnak a tinik”

 

Az anális szex NEM udvarlás, nem tud magyarul az újságíró-szerkesztő? 

 

Hátulról udvarolni, az, hogy a padban meghúzod az előtted ülő lány haját, vagy körzővel belédöfsz az előtted ülő fiú hátába. Na jó, azért vannak érettebb módjai is az udvarlásnak: például hátulról átadod a szerelmes levelet az elülső padok valamelyikében ülő választottadnak. Esetleg átvitt értelemben is lehet hátulról, vagyis suttogó propagandát használva, ismerősök segítségével udvarolni.

 

Ezek közül egyikben sincs anális szex. 

 

Képzeljük csak el, hogy fogadná valaki az ilyesfajta udvarlást: például Manci vagy Pista letámadná Bélát vagy Jucit egy fogassal, esernyővel vagy egyéb (fantátiát lehet élesíteni) eszközökkel a tanórák közti tízpercben…

 

Ismét gratulálok a művelt (és prűd) gárdának, nlc!

 

 

Torolt_felhasznalo_572064 2013-07-05 15:26

Mindig fel lehet tenni (maginknak) a kérdést, hogy miért hazudna az, aki ezt állítja.

 

Vagy egy másik meggondolás: ahhoz elég sok nő állítja, hogy a popószex számára élvezetes, hogy azt gondoljam, hogy nem kizárólag a férfiak kedvéért van így.

szilvasgomboc 2013-07-05 15:14

Mondom hogy olyan ez mint a Nessie. Van aki már találkozott vele, van aki nem...

De tudod, az emberek mindíg azt mondanak a szexuális életükröl amit akarnak. Te meg vagy elhiszed ha akarod, vagy nem. 

 

Mellesleg pedig az hogy egy nö elélvez-e a popójában (vagy bárhol másutt) azt csak ö tudja. Férfiember ebben sosem lehet biztos.