Szex

Miért nincs orgazmusom?

Az orgazmus megtapasztalása nem minden nő számára megy könnyen... Mit tehetnek ők és partnereik?

Kedves Szakértő!

22 éves vagyok és most vagyok együtt a második barátommal, 1 éve már, és még sem vele, sem az előző barátommal (akivel évekig voltunk együtt) nem volt még orgazmusom – írja egy olvasónk a Válaszkeresőn. – Sem hüvelyi, sem csiklói. Ha magamnak csinálom, az nekem semmiféle élvezetet nem okoz, sőt! A mostani barátom hihetetlenül gyengéd hozzám, rettenetesen élvezem vele a szexet, és van, hogy 1 óráig is szeretkezünk. De én mégsem tudok elmenni. Mindenféle pózt kipróbáltunk már, orálisan is, próbáltam ellazulni is, de ennek ellenére nem éreztem mást, még ha rettenetesen élveztem is. Van olykor, hogy vizelési ingerem van szeretkezés közben – több helyen is azt olvastam, hogy ez az orgazmus előjele. Igaz lenne? Ha ez tényleg az, hogy tudnám mégis ezt a gátat legyőzni – mert valljuk be, ez eléggé kellemetlen élmény, mert mi van, ha mégis vizelési inger? Mit tegyek? A mostani páromat rettenetesen zavarja, azt hiszi, ő csinál valamit rosszul, pedig ő mindent megtesz, hogy nekem jó legyen. Nem tudom, hogy fizikai vagy pszichológiai oka van-e ennek a „problémának”, de egyre kellemetlenebb, és valószínűleg velem van a gond, ha már a második barátomnál sem tudok teljesen ellazulni, ahogy kellene. Mit tudnék tenni? Mit kellene másképp csinálnom? Hogy tudnék másképp gondolkozni? Ellazulni? Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Kedves Kérdező!

Az orgazmus egy tanulási folyamat eredménye. Írtad, hogy a maszturbálás nem okoz neked örömet. Valószínűnek tartom, hogy nem maszturbáltál fiatalabb korodban sem, ezért az orgazmuskészséged nehezebben alakul ki. A maszturbálás testi önismeretet ad, fontos megtanulni, mi okoz nekünk örömet. Javaslom, próbálkozz, akár a fantáziád igénybevételével! Az elengedést nem segíti a megfelelni akarás érzése. Azt javasolnám – ha egyedül nem szívesen próbálkozol –, hogy a barátoddal együtt próbálkozzatok, simogatásokkal, gyengédséggel, majd a csikló ingerlésével. Mivel a csikló idegvégződésekben gazdag, ezért elsősorban ennek ingerlésével váltható ki az orgazmus, gyakorlás által, türelemmel, szeretettel, akár együttesen is megtanulható.

Az elengedés megtanulásához és az orgazmuskészség javításához ajánlom a Kriston-intimtornát, ugyanis a torna által vérbőség alakul ki az altestben. Az orgazmus feltétele, hogy legyen elég víz a szervezetben, hogy a nemi szervek is kellően nyirkosak és vérbők tudjanak lenni. Az elengedettség is szükséges az orgazmushoz, ami a tornával szintén fejlesztető. Elképzelhető, hogy az elengedettség hiánya gyermekkori tiltásokból fakad, ez a szexuális aktus alatti stresszt, merevséget, görcsöt eredményezhet. Javaslom, beszéld meg a barátoddal a közös gyakorlást, és akkor fog sikerülni, amikor olyan légkört teremtetek, amiben elengedett tudsz lenni. Ha gyakorlás közben együtt tudjátok felfedezni, mi a jó neked, hogyan tudsz eljutni az orgazmusig, akkor teljes lesz a siker. A siker másik fontos feltétele, hogy partneredet teljes mértékben el tudd fogadni és ő is téged. – Bea

Miért nem szexel egy 34 éves férfi?Bibók Bea – intimtorna-tréner, párterapeuta, szextanácsadó

Te mit mondanál akkor, ha megkérdeznék tőled, hogyan is érzed magad? Én ezért dolgozom, hogy minél több nő, férfi és párkapcsolat legyen boldog, elégedett, szexuálisan kiteljesedett. Hogy minél több fiatal érezze azt, van kihez fordulnia kérdéseivel, kétségeivel, megtanítani nekik azt, hogy igen, mindenről lehet beszélgetni, még a tabukról is. Válaszokra, beszélgetésekre, támogató hozzáállásra van szükség. Szülőként, háromlányos anyaként már megtapasztaltam ennek jótékony hatását. Tovább >>>

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top