Szex

Mit tehetek, ha a barátom behatolás előtt elélvez?

Rengeteg férfi és nő szenved attól, ha egy férfi túl "gyors" az ágyban – a probléma egy kis gyakorlással azonban orvosolható. Olvasónk problémájára szextanácsadónk adja meg a választ.

Üdvözlöm!

Négyéves párkapcsolatom véget ért, megismerkedtem egy 29 éves férfival, mondhatni szerelem első látásra – írja olvasónk a Válaszkereső oldalán. – Neki lassan 3 éve, hogy véget ért a párkapcsolata, és azóta nem volt lánnyal, önkielégítésen kívül nem volt orgazmusa. Amikor sor került volna az első együttlétre, akkor behatolás előtt elment. Nagyon szégyellte magát, és aggodalmaskodott, hogy mi történt vele, hiszen ezelőtt 3 évvel nem volt ilyen problémája. Azon az esten 3-4 alkalommal is volt merevedése, de behatolás előtt már »leállt«, igaz, én sem éreztem magam »befogadóképesnek«. De ha csak rajtam múlt volna, akkor sikerült volna. Kérdésem, hogy mit lehet ebben az esetben tenni? Ha többet próbálkozunk, nagyobb az esélye, hogy sikerülhet? Vagy teljesen más dolog áll a háttérben? Például, hogy már 3 éve nem szeretkezett? Már azon is gondolkodott, hogy Viagrát használ, de szerintem az nem megoldás a problémára. Eddig semmiféle orvosi kezelése nem volt, egészséges férfi, de mégsem működik. Azaz működne, ha nem menne el attól, hogy csak hozzám ér, vagy hogy több ideig tartson a merevedés.

Kedves Kérdező!

Amikor egy férfi egyedül, maszturbálással él szexuális életet, nem biztos, hogy figyel az orgazmusa szabályozására. Tehát egyszerűen megszokja azt, hogy akkor lesz orgazmusa, amikor rátör. Ha évek óta nem volt lánnyal, akkor az is előfordulhat, hogy nagyon izgalmas számára a szituáció, és ezért idő előtt, a behatolás elején éri el az orgazmust. Fontos lenne, hogy ne görcsöljön rá a jelenlegi helyzetre, mert akkor még egy pszichés görccsel is megterheli a jelenlegi problémát. Egyik lehetséges eszköz az, hogy maszturbálás alkalmával partnere figyeli az ingereket, majd alkalomról alkalomra megpróbálja nyújtani az orgazmushoz vezető utat. Rendszeresen kellene „gyakorolnia”. Odafigyeléssel, igyekezettel! Az Ön részéről türelemre lenne szükség, esetleg nyújtsák az előjátékot annak érdekében, hogy Önnek is izgalmas és élvezetes legyen az együttlét, kényeztesse Önt partnere orálisan vagy egyéb módon, hogy örömmel bújjanak ágyba akkor is, ha a behatolásra még várni kell. Majd ha eljutnak oda, hogy a behatolás megtörténhet, akkor is figyelni kell arra, hogy párja orgazmusa előtt az ingerlést esetleg megszakítsák, majd folytassák, ezzel nyújtva az időt. Türelemmel, szeretettel, odafigyeléssel, gyakorlással, a kezdeti heves pszichés izgalom elmúlásával rendeződik a probléma. Nem javaslom a potencianövelőt, hiszen nem a merevedésével van gond. – Bea

Miért nem szexel egy 34 éves férfi?Bibók Bea – intimtorna-tréner, párterapeuta, szextanácsadó

Te mit mondanál akkor, ha megkérdeznék tőled, hogyan is érzed magad? Én ezért dolgozom, hogy minél több nő, férfi és párkapcsolat legyen boldog, elégedett, szexuálisan kiteljesedett. Hogy minél több fiatal érezze azt, van kihez fordulnia kérdéseivel, kétségeivel, megtanítani nekik azt, hogy igen, mindenről lehet beszélgetni, még a tabukról is. Válaszokra, beszélgetésekre, támogató hozzáállásra van szükség. Szülőként, háromlányos anyaként már megtapasztaltam ennek jótékony hatását. Tovább >>>

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top