Szex

Világhét: Éljen a csikló!

Egyre nagyobb figyelmet kap a női szexualitás, egyre több segítséget kapnak a nők, hogy felfedezzék saját szexualitásukat, nőiességüket. Idén például nemzetközi klitoriszhetet tartanak.

Örömmel jelentjük be, hogy idén először a csikló nemzetközi világhetet kapott, május 6-tól 12-ig tart a kampány – olvastuk a világ egyik legnagyobb férfiportálján, az AskMen.com-on. A kezdeményezés a Clitoraid szervezet nevéhez kapcsolódik, amelyet hat éve a csonkítások ellen hoztak létre. Az idei évben azonban már nemcsak a csonkítás, de a női szexuális öröm is a kampány fókuszába került. 

Világhét: Éljen a csikló!

Cél, hogy a női örömtelenség, a szexuális frusztráció, az orgazmusképtelenség ne legyen többé titkolni való, ne legyen tabu és szégyen; hogy bekerüljön a köztudatba, a nők pedig minél több segítséget kaphassanak ahhoz, hogy felfedezzék saját testük, szexualitásuk, nőiességük szépségét. A szervezők azt hirdetik, itt az idő, hogy ez a csodálatos szerv akkora figyelmet kapjon, amekkorát megérdemel, elvégre ez az egyetlen olyan testrészünk, amely kimondottan szexuális funkciókat tölt be. A klitorisz egy olyan összetett szerkezetű gomb, ami körülbelül hat-nyolcezer idegvégződéssel rendelkezik. Nincs az emberi testen még egy ilyen érzékeny terület – nem csoda, hogy ennek a pöttynek az ismerete, izgatása kell ahhoz, hogy elérje a nő a csúcsot. 

Egészen meglepő, de egészen a 21. századig nem nagyon kutatták a csiklót, a 19. században még úgy tartották, hogy az önkielégítés vakságot, sárgaságot és korai halált okoz, az orvosok állították, hogy a nők szexuális izgalma pszichés zavarokhoz vezethet – mindennek forrása pedig nem más, mint a csikló. Ezt olyannyira véresen komolyan gondolták, hogy 1865-ben a Brit Orvosi Szövetség (British Medical Society) deklarálta, hogy az olyan pszichés panaszok, mint a hisztéria vagy az epilepszia, a csikló kimetszésével gyógyíthatók. Egészen hajmeresztő az is, hogy a kutatók mindössze 8 évvel ezelőtt kezdték vizsgálni a csiklót: dr. Helen O’Connell urológus volt az, aki 8 évvel ezelőtt MRI segítségével feltérképezte.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top