Szex

Vágykeltő recept: Töltött kaliforniai paprika

Soma Mamagésa vallja: a főzés és az evés is lehet a szexuális öröm forrása. Legújabb könyvében pedig olyan recepteket ad az olvasóknak, amikkel ez az öröm fokozható. Ma színes kaliforniai paprikákat töltünk.

A vágy általános karbantartásához: Ebbe a fejezetbe azok a receptek kerültek, amelyeket egyébként is – akár különféle variációkban – rendszeres fogyasztásra javaslok.

Vágykeltő recept: Töltött kaliforniai paprika
fotó: Miklóska Zoltán

Hozzávalók:
• 15 dkg árpagyöngy
• víz
• só
• bio vegamix ételízesítő
• 1 fej vöröshagyma
• olívaolaj (vagy libazsír – elhagyható)
• 1 közepes padlizsán
• 2 db t. v. paprika (újabb szín)
• ízlés szerint füstölt vagy „sima” tofu, illetve füstölt vagy „sima” sajt, attól függően, melyik ízvilágot szeretjük jobban, és abból is mennyit
• 3-4 gerezd fokhagyma
• petrezselyemzöld
• bors
• 6 db kaliforniai paprika (javaslom, hogy mindhárom színből legyen 2: sárga, piros, zöld)

Elkészítés:
Erre az egyszerű, nagyszerű ételre kicsit rá kell készülni, merthogy az árpagyöngyöt előző nap be kell áztatni. (Mindig imádtam az ilyen gyöngyös-gurulós-morzsolható-pergethető dolgokkal játszani…) Másnap – az elkészítés napján – két és félszeres mennyiségű vízzel felöntjük, teszünk bele egy kis sót, vegamixet, és puhára főzzük. Egy darabig még hagyjuk a fedő alatt állni, mert tovább dagad, puhul.

Ezalatt elkészítjük a paprika töltelékét. Megdinszteljük a hagymát (még ízesebb, ha nem olívaolajon, hanem libazsíron), és abba jöhet a kis csinosra vágott padlizsán és t. v. paprika, illetve ízlés szerint a füstölt tofu vagy sajt. Ezután következnek a fűszerek, fűszernövények. Előbb dinszteljük pár percig, majd pirítjuk az egészet, mielőtt hozzátesszük a főtt árpát, és elkezdjük a kóstolgatást. Miből szeretnénk még többet, kevesebbet, esetleg van-e valami plusz fűszerötlet? Én legutóbb a füstölt sajt mellé még kis kecskesajtdarabkákat is raktam, egészen extra finom lett! Majd a kibelezett, félbevágott paprikákat megtöltjük, a tetejükre pedig szórhatunk egy kis reszelt sajtot, de akár paradicsomkarikákat is rakhatunk. (Vagy mindkettőt.) A tepsiben süthetjük kevéske, sütésre alkalmas olívaolajon, de akár sütőpapíron is. Igen hamar elkészül.

Tálalhatjuk friss zöldekkel, de akár egy natúr hús mellett is kiválóan megállja a helyét. (Mint valami kadét vagy lelkes tisztviselő. Megállja a helyét. Vagy Klára, a petőckei vasútállomás szakszervezeti vezetője és titkárnője.)

A recept Soma Mamagésa Afrodiziákumok című könyvéből való. 

Vágykeltő recept: Habos csilis csokikrémHogy mennyire szexuális a szex, azt talán nem kell magyaráznunk. Soma Mamagésa viszont azt vallja: a főzés és az evés is lehet a szexuális öröm forrása. Hogy hogyan, arra ebben a művészi fotókkal illusztrált, valóban kivételes kötetben tanítja meg az olvasóit. Sorait olvasva az afrodiziákum kifejezés új jelentést nyer; Soma ugyanis azt mutatja meg: bármely étel lehet vágykeltő, ha tudjuk a módját, hogyan kell elkészíteni. Ha tehát, kedves olvasó, elképzelésed sincs, miképpen kellene afrodiziákummá varázsolnod a paprikás krumplit és a kovászos uborkát, íme, itt a lehetőség, ragadd meg! S közben járd ki a gyönyörkeltés spirituális iskoláját is Somával.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top