Szex

A hét szexkérdése: Inkább a biztos szeretet, mint a bizonytalan szerelem?

Vajon szerelemből vagy szeretetből köttetnek a jól működő párkapcsolatok, házasságok? Egy olvasónk döntéshelyzetbe került, és bizonytalan, mikor lép helyesen.

Döntöttem: Inkább a szerelem nélküli biztonságos kapcsolat, mintsem a bizonytalanság szerelmesen. Nem lesz könnyű, az biztos! Járt már így valaki köztetek? Jó döntés? – kérdezi egy olvasónk a Megsúgomon. Kérdése megosztotta a véleményeket. 

A hét szexkérdése: Inkább a biztos szeretet, mint a bizonytalan szerelem?

 Grafika: Dániel András

A hét szexkérdése: Inkább a biztos szeretet, mint a bizonytalan szerelem?mia: Ez most komoly? Inkább vagytok egy lagymatag kapcsiban, mint életetek nagy szerelmével? És miért mondjátok, hogy a nagy szerelem elmúlik? Pont hogy a lagymatag kapcsolat, ahol nincsenek érzelmek, az a veszélyes, mert ha időközben tegyük fel jön egy lány, akibe a párotok fülig szerelmes lesz és elhagy titeket, akkor majd pisloghattok, hogy ti a biztonságra szavaztatok.

rozi: Szerintem aki így dönt, az fél az élettől, a buktatóktól, a csalódástól, egyszerű biztonsági játékos. Az élet azonban sokkal bonyolultabb és csodásabb ennél, kár kihagyni a szerelem ígérte életet, legyen benne bármennyi pofára esés. Ettől élet az élet, nem kell mindig mindent előre kalkulálni, kell a szabadesés.

#124592-es súgás: Aki ilyet kérdez, az vagy nem volt még soha szerelmes, vagy hatalmasat koppant. Utóbbi esetben lehet segítséget kérni, a drámapszichológia például nagyon jó. 

#124608-as súgás: A legjobb recept: kezdődjön szerelemmel, éljetek együtt és alakuljon át szeretetté…

#124612-es súgás: Nekem is volt választási lehetőségem, és én a bizonytalan szerelmet választottam. Állati nehéz döntés volt, mert egészen addig azt gondoltam magamról, hogy biztonsági játékos vagyok. Eddig szerencsére nem bántam meg a döntésem.

A hét szexkérdése: Inkább a biztos szeretet, mint a bizonytalan szerelem?#122590-es súgás: Jól döntöttél, így sok minden hülyeségtől megóvod magad. Én is így döntenék!

#122594-es súgás: A szerelem elmúlik. Pont. Egy kapcsolat pedig azért biztonságos, mert működik és van szeretet. Akibe most szerelmes vagy, nem biztos, hogy két év múlva bármit is érezne irántad, vagy te iránta, kezdődne az őrlődés elölről.

#122613-as súgás: A legnagyobb szerelem is elmúlik egyszer! Jól döntesz!

Macsek: Ha újra elölről kezdhetném, én is így döntenék. Inkább a biztos szeretet, mint a bizonytalan szerelem, de odafigyel rád a másik, megbecsül, szeret, tisztel. Sok sikert kívánok nektek hozzá! Remélem, hamarosan nekem is lesz ilyen isteni szerencsém.

zsuzsi: Én a biztos, szeretetteljes kapcsolatot választottam. Kiéltem magam a húszas éveimben, és ma már nem hiányzik az a felfokozott izgalmi és lelki állapot, ami akkoriban volt. Boldog vagyok a férjemmel már 9 éve, becsülöm, tisztelem, szeretem, és a világért oda nem adnám senkinek. Szóval nem olyan rossz gondolat ez. 

pipa: Nekem édesanyám házasodott ilyen alapon. 30 éves koráig kikalandozta magát, aztán hozzáment egy normális, megbízható férfihez. Kívülről nézve tökéletes kapcsolatban éltek, nem váltak el, de anyámról tudom, hogy a szerelmi és házaséletük egy nagy nulla volt. Tudtommal mégsem lépett félre, pedig több férfi környékezte a munkahelyén. Sokáig elítéltem magamban, hogy anyám ilyen számító módon ment férjhez, de amióta mindketten nyugdíjasok, nagyon aranyosan megvannak együtt békében, és nagyon boldognak tűnnek. 

A hét szexkérdése: Inkább a biztos szeretet, mint a bizonytalan szerelem?
 

Undorító az orális szex?
Sok a heti két szex?
Házasságból nyitott kapcsolat? Tessék?
Hogyan nyomd el a vágyat?
Ciki, ha 20 évesen szűz vagyok?
Miért nem akarjuk tudni, hogy a szüleink is szexelnek?
A házassághoz kell szerelem?
Orgazmus nélkül elhagynád a párod?
Ki kezdeményezze a szexet?
Tíz év után feldobható a szex?
Visszafogadnád, ha egyszer már elhagyott?
„Feleségem terhes, szexelni nem akar!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top