Szex

Luxus nászutas lakosztályokat teszteltünk

A Nők Lapja Café két munkatársa nagyon-nagyon szerette volna, megkérdezte, és végül kipróbálhatta Budapest legszebb nászutas lakosztályait.

Amikor az ember keresztülszeli a fővárost, rengeteg olyan monumentális épület előtt halad el, amit sok év után is csak kívülről ismer, esze ágában sincs betenni oda lábát – mert tilos a belépés, vagy mert egész egyszerűen nem engedheti meg magának. Senki nem jár például mindennap a Sándor-palotába, vagy éppen a Kempinskibe. Mi azonban nagyon szerettünk volna: ha csak pár percre is, de bekéredzkedtünk Budapest legszebb nászutas lakosztályaiba, hogy egy kicsit elcsípjünk a luxus életérzéséből, és beleharapjunk a felhőkbe.

„Hűűűű!”

Különös érzés, amikor az ember a háta mögött hagyja a kutyapiszkos járdaszintet, és átlépi egy impozáns hotel kapuját. Más dimenzióba érkezik, picit bambul, tájékozódni próbál, a luxushotelek világához nem szokott szervezet azonban csak annyit bír kibökni, hogy: Hűűűű!, amit gyorsan egy Haaaa! követ. 

Nászutas lakosztályok
Katt!

Ugyanez a két hang tör elő, amikor a Dohány utcai Continental Hotel Budapest**** Superior nászutas lakosztályában becsukódik mögöttünk az ajtó. Külvárosi pestiként elképzelésünk sem volt arról, hogy a romkocsmáiról híres 7. kerület mást is rejteget, például egy pompás kis lakosztályt a sokadik emeleten. Zavarunkat kár volna tagadni, sután és óvatosan merjük csak megtörni a szoba megkomponált rendjét. Idegen tőlünk ez a világ – de csak pár percig. A kisbőröndből előkerül a szép ruha, a fehér ing meg a hózentróger, a fantázia beindul, és hamar egy dúsgazdag házaspár szerepét alakítjuk. Affektálunk, kacérkodunk, tíz perc alatt pedig elköltjük éves fizetésünk hatvanhatszorosát. A luxuskörnyezet kihozza az ember vágyait, na! Megihletnek minket a sejtelmes fények, az egyedi tervezésű art deco bútorok, a selymes szőnyeg és a hangszigetelő panelekre emlékeztető falborítás a hálóban – mondanunk sem kell, még soha nem láttunk belülről fényterápiás gőzkabint, de Budapestet felülnézetből sem túl gyakran. Kerek tíz perc alatt rákapunk a luxus ízére.

A szoba ára 500 euró (kb. 140 000 forint) egy éjszakára

Hálótársad a Duna

Még ki se józanodtunk, és már a budai Lánchíd19 Design Hotel recepcióján álldogálunk. Itt annak a lakosztálynak a kulcsait kapjuk meg, amelyik minden létező útikönyvben szerepel, a Panorama Suit ugyanis teljes hosszában a Dunára néz: mindegy, hogy az ember tusol, a fürdőkádban ücsörög, netán a tévé előtt vagy a hálóban pihen, az óriás üvegfelületeknek köszönhetően a panoráma állandó, a Duna még alváskor is hálótárs marad. Nemcsak a kilátás pazar, a 60 négyzetméteres lakosztály kialakítása sem megszokott, az egyedi enteriőr magyar kortárs formatervezők keze munkáját dicséri, amiért számtalan neves díjat is bezsebeltek már. Mellesleg a hotelban nincs két egyforma szoba, minden részlete egyedi és más. Hiába a gyönyörű belső, minket a terasz vonz, nem bírunk betelni a látvánnyal, tériszony ide vagy oda, a budai magaslat olyan szédítő, hogy az ember semmi perc alatt képes megszokni. Hosszú percek telnek el csendben, csak nézzük a tájat és megállapítjuk, a főváros ezen magaslata olyan, akár a hegyi levegő.

A szoba ára 292 euró (kb. 81 760 forint) per éjszaka.

Nászutas lakosztályok

Kattints!

Királyság 

Következő megállónk a Kempinski Hotel Corvinus Budapest 9. emeleti Royal Suite Corvinus lakosztálya, ahol újra sikerül megszeppennünk: a Mátyás király korát idéző pazar elegancia, az aranyban és feketében úszó nagy terek és a fénytenger elkápráztatnak, az utcai ruha, a sportcipő nem odaillősége hangosan ordít. Hamar fűzőbe és frissen vasalt inge bújunk, epret eszünk, pezsgőt iszunk és rózsaszirmokat dobálunk a fürdővízbe. Itt is hamar beleéljük magunkat a szerepünkbe. Képzeletben gazdagok vagyunk, tehetősek, pénztárcánk pedig nem ismer határokat. 

Nászutas lakosztályok
Kattints! 

Mint megtudtuk, a 189 négyzetméteres Royal Suite Corvinus lakosztály az épület sarkában található, és akkora, hogy simán elnyeli a hangot: egy háló, teakonyha, külön étkező és három fürdőszoba tartozik hozzá, illetve a nappaliban – ami a hétköznap emberének léptékével egy kis garzon mérete – egy szalont és egy kis dolgozósarkot is kialakítottak. És hogy visszajöjjön a 15. századi királyi elegancia, a tervezők nemes szövetekkel, olasz és spanyol bútorokkal, értékes porcelánokkal, festményekkel gazdagították a helyiséget. 

A lakosztály ára 4500 euró (kb. 1 260000 Forint)

Le Meridien Budapest

Placido Domingo, Ennio Morricone, Andrea Bocelli és Sophie Marceau után mi is bekéredzkedtünk a Le Meridien Budapest luxuslakosztályába, amely az épület tetején található, egy helyes kis terasszal, ahonnan a kilátás a Citadellától, a budai Vártól a Parlamentig tart. 

Nászutas lakosztályok
Kattints! 

Szerettünk itt lenni, a lakosztályból csak úgy áramlik a romantika, van benne valami bohém könnyedség, hétköznapi lépték, ami feloldja a súlyos luxust. Mintha itt inkább a kényelemé lenne a főszerep, de semmiképp nem a luxus rovására; a drága, nehéz bútorok, a fénnyel táncoló kristálycsillárok, a kandalló, de még az ajtókilincs is megnyugtat: drága eleganciával megkomponált helyen járunk. 

A szoba ára 3000 euró (840 000 forint) per éj.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top