Szex

Tilos kimondani: vagina

Téged zavarna, ha egy reklámban meghallanád ezt a szót?

Tilos kimondani: vaginaA tampon, a szárnyas tisztasági betét és az intim zselé korában a női nemi terület hivatalos megnevezése – avagy a vagina szó – mára már azt hihetnénk, bemászott a köztudatba, az emberek füle megszokta, elfogadta. De nem! Olyannyira nem, hogy Új-Zélandon majdnem le kellett venni egy tévéreklámot azért, mert abban az illatosított tisztasági betétet a vagina és a folyás szavak használatával reklámozták – írja az angol nyelvű hírportál, a The National Business Review. 

A felelős szervezethez rengeteg panaszlevél érkezett, melyben azt sérelmezték, hogy főműsoridőben miért kell olyan reklámot vetíteni, amiben a vagina szó is szerepel, az indokok között pedig többek között megemlítették, hogy a tévét gyermekek is nézik, illetve maga a szó gusztustalan vagy túl szexuális. A nézők panaszáradata azonban nem hatotta meg a hatóságot, a női nemi szerv anatómiai elnevezésének használatát helyénvalónak tartották. A reklám és a vagina is maradhatott. 

A(z) “Szerinted jól döntött a hatóság?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Igen! Abszolút!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top