Soha nem oldódik meg a Monroe-rejtélye

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Úgy tűnik, Marilyn Monroe halálának rejtélyére soha nem derül fény, különösen hogy halálának 50. évfordulóján az FBI-aktái is nyomtalanul eltűntek.
2012. 08. 05. |

Kövess minket!

f Ajánlom

1962. augusztus 5-én, 36 évesen halt meg Marilyn Monroe, aki – az akkori éra többi prominens személyiségéhez hasonlóan – az FBI megfigyelése alatt állt. Tudták, mikor mit csinál, kikkel áll kapcsolatban, mit nyilatkozik, és nem utolsósorban azt, hogy vannak-e kommunista kapcsolatai, kémkedik-e.

Soha nem oldódik meg a Monroe mítosz


Monroe halálának ötvenedik évfordulóján a világ legnagyobb hírügynöksége, az Associated Press – az információs szabadság alapjogára hivatkozva – hozzá akart férni az FBI Monroe-anyagához, az aktáknak azonban nyoma veszett – írja az angol nyelvű hírportál, a CBS News. Az FBI úgy nyilatkozott, a dokumentumok nincsenek a birtokukban. A nyomozati anyagok eltűnésén talán senki nem lepődik meg, a feltételezések szerint ugyanis Monroe-nak viszonya volt John F. Kennedyvel és annak öccsével, Roberttel is, akitől azt várta, vegye őt feleségül. Állítólag őrá várt életének utolsó éjszakáján is, sokan pedig úgy gyanítják, a férfi volt az, aki beadta neki a halált okozó barbiturátot is. 

A színésznő halálát kutatók szerint nem kizárt, hogy az akkori kormányzatnak köze lehetett Monroe halálához, ezt bebizonyítani azonban soha nem sikerült. Egy 1982-as ügyészi nyomozásból kiderült például, hogy az FBI által szolgáltatott anyagok hiányosak, de Thomas Noguchi halottkém sem volt meggyőződve arról, hogy a színésznő valóban öngyilkos lett. 

Olvass tovább

Hozzászólások

*angyalka* 2012-08-21 09:32

Monroe nem buta volt, ha nem végtelenül szerencsétlen. Hányatott gyerekkorát soha nem tudta feldolgozni, ami nyomorról, szeretethiányról, számtalan nevelőszülőről, s gyermekmolesztálásról szólt. Szeretett olvasni és gyakran olvasgatott lexikonokat. Ha annyira buta lett volna, nem ért volna el a csúcsra. Önpusztító életet élt, ennek ellenére valószínűleg megölték, mert miután JFK elhagyta ki akart pakolni.

nidda 2012-08-20 23:43

Talán, mert ellentétek vonzák egymást?
Vagy abban a reményben, hogy esetleges közös gyermekeik a mama "szépségét" és az ö inteligenciáját öröklik. (Persze történhet fordítva is).
Amire viszont én gondolok, megérezte, hogy ennek a labilis nönek támaszra van szüksége és mivel megengedhette magának, hát elvette.

flygandeangel 2012-08-20 00:02

Nidda dragam ! Te mint ffi mond mondd

meg mar nekem hogy az az okos Arthur Miller hogy vehette el ezt a buta not ?

  Igaz kesobb Neki koszonhette

 az  After the Fall /bunbeeses utan /-t 

flygandeangel 2012-08-19 23:59

Nidda dragam ! Te mint ffi mond meg mar nekem hogy az az okos Arthur Miller hogy vehette el ezt a buta not ?

  Igaz kesobb Neki koszonhette

 az  After the Fall /bunbeeses utan /-t

 

nidda 2012-08-19 23:15

:D
Mondjuk azt én is kétlem.
Habár az orosz vodka olykor csodákra képes...

eda-1952 2012-08-19 08:06

Ámbár valószínűleg csak arról volt szó, hogy primitív módon sértegethess. Szerintem meg te öregebb vagy, úgyhogy ez nem jön be...)))

eda-1952 2012-08-19 08:03

Hát hogyne, barátnőm volt az oviban.

Tényleg, biztos, hogy mindent megértesz magyarul? Mert ha igen, akkor nem nekem magyaráznád, hogy ki volt Marilyn Monroe..