2016. 09. 29. Mihály

Nőknek készít szexfilmeket a rendezőnő

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Óriási sikert aratnak a svéd rendezőnő szexfilmjei, amelyek szemben a pornóval, a nőkről szólnak.

Van olyan nő, aki a focipályán teljesedik ki, más a pilótafülkében érzi magát igazán boldognak, de olyan is akad, aki erotikus filmeket rendez nőknek. A pornóipar legprűdebb emberének tartja magát Erika Lust (34), akinek nevét mára jól ismeri a 18 karikás szakma. A svéd feminista rendezőnő elsősorban nők számára készíti erotikus filmjeit, s ezekért már minden lehetséges nemzetközi díjat bezsebelt. Sikerét annak tudja be, hogy a női erotikus filmek piacán belül nincs konkurenciája. 

Nők számára készít erotikus filmeket a rendezőnő
Pillanatképek a szexfilmekből Fotó: intimatefilms


Hogyan lesz valakiből szexfilmrendező?  

Erika Lust a tömegpornó hatására érezte úgy, hogy a gépszerű szexjelenetek nem a nőről szólnak, nincs bennük intimitás, nincs meg bennük a női öröm, az érzékiség, az élvezés. „18 éves voltam, amikor az első pornófilmet megnéztem, s egy fontos felfedezést tettem: bár felizgultam a látottakra, valahogy mégsem tetszett az, amit láttam. Később jöttem csak rá, hogy mi volt az, ami zavart: ezeket a filmeket férfiaknak készítik” – meséli a német nyelvű női magazin, az Amica interjújában a rendező. Erika Lust az egyetemen politológiát tanult, ott találkozott először a feminizmussal, majd ezen tudás birtokában kezdte elemezni a pornófilmeket. „Megfigyeltem, hogy a pornófilmek mindig ugyanazt a forgatókönyvet követik: a főszerepben mindig a férfi van, a nő meg csak a kellék, rengeteg filmben a női orgazmust még csak be sem mutatják” – meséli a rendező, akit ez a felfedezés vitt rá arra, hogy nők számára készítsen filmeket.

Erika Lust mellesleg egy teljesen hétköznapi nő, tizenkét éve él ugyanazzal a férfival, akitől már két gyermeke is született. Bevallása szerint mindössze annyiban különbözik egy hétköznapi családanyától, hogy a fantáziája meglehetősen kicsapongó. Szexfilmjei mögött alig van tapasztalat, azok a fantázia szüleményei. Filmjeiben nagy hangsúlyt kap az esztétika: fontos a fehérnemű, a környezet, de még az ágyhuzatnak is tökéletesnek kell lennie – a szépség szerinte a részletekben rejlik. Célja, hogy a modellek ne Barbie hasonmásai legyenek, a filmek pedig kikerüljenek a pornó műfaji megjelölés alól. Szilikonmelles modellekkel például nem hajlandó dolgozni, minden szereplőnek természetesnek kell lennie. Éppen ezért nem baj, ha lóg a mell, ha széles a csípő. A szereplői gyakran amatőrök, akik szeretnék kipróbálni magukat a kamerák előtt. (A rendező filmjeit az Intimatefilm.com-on keresztül lehet megrendelni, a filmek ára 20 euró körül mozog.) 

Hozzászólások

Torolt_felhasznalo_253448 2012-08-04 18:17

:D:D:D:D:D:D:D

 

ez volt a legjobb vicc amit valaha hallottam...

 

hogy a ferje egy nagy bolond az egy dolog.. de hogy a baby MEG UGY IS NEZ KI MINT A FILMSZINES A VASZNON .....:D:D:D

Torolt_felhasznalo_368791 2012-08-04 13:28

Nana! Tessék vigyázni, mert úgy járnak ezek a nők, mint a dzsenifer sztyuárt!

Mykee 2012-08-04 13:23

Hmmm... Ahhoz képest, hogy már vagy három éve "titkos" vágyam, hogy Sukitore filmeket készítsek... Csak hát hiába az ötlet, ha ehhez némi pénz és persze vállalkozó szereplők is kellenének...

Nők Lapja Cafe 2012-08-04 13:23

Óriási sikert aratnak a svéd rendezőnő szexfilmjei, amelyek szemben a pornóval, a nőkről szólnak.

Nők Lapja Café: Nőknek készít szexfilmeket a rendezőnő