Szex

A hét szexkérdése: Miért nem szakítunk, ha egyszer rossz a kapcsolat?

Ha egy párkapcsolat rossz, miért maradnak benne sokan? Miért nem lépnek? A Nők Lapja Café titokfalán, a Megsúgom oldalon egy olvasónk erre próbálta megtalálni a választ.

„A legjobb barátnőm hónapok óta szenved a szar kapcsolatában, már tényleg nem tudom megérteni, a pasija olyanokat csinál, hogy én – és mindenki más is – már rég kirúgta volna. De ő egyszerűen nem képes rá, pedig tisztában van vele nagyon is, hogy nem szerelmes, nem boldog, és hogy ennél már csak rosszabb lesz. Egyszerűen mindegy, hogy mit mondok neki… Felfogja, de nem lép, teljesen életunt és eltűnt a ragyogás a szeméből, borzalmas így látni. Fogalmam sincs, mit csináljak, néha már legszívesebben kitépném a kezéből a telefont, amikor a pasijával veszekednek, és leordítanám a srácot, hogy térjen már észhez! De nem tehetem” – írja egy olvasónk a Megsúgom oldalon. Vajon miért miért nem lép ki, ha tényleg rossz? Olvasóink válaszoltak.

A hét szexkérdése: Mért ragadunk bele a rossz kapcsolatba?

 Grafika: Dániel András

#54681-es súgás: „Nem tudsz vele csinálni semmit, valószínűleg társfüggő.”

#54682-es súgás: „Nem, nem teheted. Majdcsak szakít. Nekem is sokáig tartott, és még mindig nehéz a pasim nélkül. Pedig vele se volt jó.”

#54696-os súgás: „Az én barátnőm már 20 éve él egy olyan kapcsolatban, ami csak púp az ember hátán. Rajtam kívül a családja minden tagja, kollégák, a saját gyermekei próbáltuk lebeszélni a folytatásról. Mindhiába! Sajnos Te sem tudsz mit tenni!”

#54855-ös súgás: „Én is ezt próbálom, mert egy barátnőm hasonló cipőben jár, és nem tudja elhagyni. Már pszichológushoz is jár, egyszerűen totál be van fordulva, nagyjából mindenkit elmar maga mellől, de ma átmegyek, berúgunk, és tényleg megmondom neki a tutit.”

Ildikó: „Dönteni nem dönthetsz helyette, és úgy tűnik, ő valamiért fél szakítani. Azt kellene megtudnod, hogy miért! Mi az, amiért képtelen kilépni ebből a rossz kapcsolatból! Ha ez sikerül, ha képes veled és önmagával is őszinte lenni, akkor már lehet dolgozni a probléma megoldásán.”

Ildikó: „Az is lehet, hogy nem a félelem miatt nem vet véget ennek, hanem más oka van erre, ami lehet, hogy teljesen más fényben világítaná meg a kapcsolatát a párjával. Akárhogy is legyen, a lényeg az, hogy ne te beszélj, hanem ő! Hagyd, hogy beszéljen a kapcsolatáról, a párjáról, a gondjai(k)ról, hogy megtudd, mi is a VALÓDI probléma!”

Katka: „Én is hasonló cipőben járok, már 4 éve nyűglődöm egy pasi mellett, aki alkalmatlan a párkapcsolatra. Egyszer már sikerült egy évre teljesen megszakítani vele a kapcsolatot, aztán valahogy újra összejöttünk. Olyan, mint egy átok, úgy érzem, soha nem mászok ki ebből. Elég egy kedves szó tőle, és odáig leszek érte. A családomnak már el sem merem mondani, hogy újra vele vagyok. Nem tudnám elmagyarázni, miért vagyok vele. Talán fáradt vagyok ellenkezni, talán nincs bennem akarat, kellő tartás. Mindig abban bíztam, hogy majd jön valaki a helyére, de mára már tudom, hogy ebből nekem kell kimásznom. Valahogy.”

pipi: „Én is voltam már ilyen helyzetben. Három évig voltam benne egy rossz kapcsolatban, akkor tudtam csak kilépni, amikor már annyira mélyre nyomott le, hogy összeomlottam. De valahogy talpra álltam, megerősödtem – és azt kell mondanom, ha ezt nem tapasztalom meg, most nem lennék erős és magabiztos. Lehet, hogy vele is ez fog történni. Nem tudhatod, ki miért kapja a terheket.” 

A súgáshoz érkezett többi hozzászólást a Megsúgom oldalon keresd!

A hét szexkérdése: Mért ragadunk bele a rossz kapcsolatba?Jövő heti szexkérdésünk: A hűséges férfi kevesebbet szexel? Ha van véleményed a témában, írd meg az Nők Lapja Café titokfalán, a Megsúgom oldalon. 

 

A hét szexkérdése: „A feleségem vagy a szeretőm válasszam?”
A hét szexkérdése: Sajnálatból vele maradnál?

A hét szexkérdése: Elítéljük, ha valaki a testével keresi a kenyerét?

A hét szexkérdése: Reggel tényleg jobb a szex?
A hét szexkérdése: Vita után tényleg jobb a szex?
A hét szexkérdése: Gond-e, ha nagy a korkülönbség?
A hét szexkérdése: Hány évesen kezdjük a szexet?
A hét szexkérdése: Miért színlelünk?
A hét szexkérdése: Bevállalnád a tisztasági papírt?
A hét szexkérdése: Kinek a dolga a védekezés?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top