Szex

Újra rács mögött a pucér vándor

A pucérsághoz való jogát hirdeti az a férfi, aki éveket tölt börtönben azért, mert állandóan meztelen.

A meztelenség alapvető emberi jogunk, de csak az otthon négy fala között és az erre kijelölt területeken; aki közterületen mutatkozik egy szál semmiben, az a közszemérem megsértésének vádjával hamar a bíróságon találja magát. Tudja ezt Stephen Gough is, aki hónapról hónapra azzal kerül az újságok címlapjára, hogy meztelenül indul túrázni, emiatt pedig állandóan letartóztatják. 

Pár napja újra szabadlábra helyezték a nudista vándort, aki 2006 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal szinte mindig börtönben van. Legelőször azért került hűvösre, mert a Southampton–Edinburgh-repülőjáraton anyaszült meztelenre vetkőzött.

Pucér vándor

A férfinak négy hónapot kellett ülnie nyugalom megzavarása miatt, ami azonban nem volt rá túl nagy hatással, a börtönt pucéran hagyta el, emiatt újra bíróság előtt találta magát, és pár hónapra újra bebörtönözték. A pár hónapból aztán hat hónap lett, a férfi ugyanis rendre meztelenül hagyta el a börtönt. „Ez nem rólam szól – mondja a meztelen vándor a Guardian-interjúban, aki állítólag nem vágyik hírnévre. – A társadalmat teszem próbára, amire azért van szükség, mert az emberek rosszul gondolkodnak” – mondja. 

Stephen Gough nemcsak Skóciában, de Dél-Afrika börtöneiben is megfordult már. Ott sem nézték jó szemmel a nudista vándort, aki vallja, joga van a ruhátlansághoz – olyannyira, hogy a bírósági eljárásokra is meztelenül érkezik, ahol aztán a bíróság megsértése címén további büntetéssel sújtják. Talán mondanunk sem kell: a hajthatatlan férfi mára már megint rács mögött van. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top