Szex

Szülés után is tüzesek a nők

Sokan alig várják, hogy leteljen a kötelező böjt időszaka, de addig sem tétlenkednek. Viszont nagy szexgyilkos lehet, ha a férj nem segít be.

Nem igaz, hogy a kismamák a szülés után nem kívánják a szexet, illetve kívánnák, ha nem lennének olyan fáradtak és a párjuk többet segítene a gyerek körüli teendőkben. Legalábbis erre az eredményre jutott egy friss kutatás, amiben férjezett, kisgyermekes nőket kérdeztek a szexuális életükről, írja az angol nyelvű hírportál, a Huffington Post.

Szülés után is tüzesek a nők

Már a böjt vége előtt beindulnak

A legtöbb megkérdezett nő már azelőtt kívánta a szexet, hogy letelt volna az orvosok által kijelölt hathetes böjtidőszak. Ezért nagyon sokan már ezelőtt magukhoz nyúltak, ami szintén azt igazolja, hogy hamar visszatér bennük a vágy, és nem csak a párjuk nyomására kezdenek engedni. Emellett a férfiak élvezetéről is gondoskodtak orális úton. A legtöbb párnál ez után következett csak a nő orális kényeztetése és maga a klasszikus szex, amin viszont a megkérdezettek 15 százaléka három hónap után sem esett túl.

„Mindig minden arról szól, hogy a nő nem bírja, nem kívánja, álmos a szexhez szülés után. Nálunk épp fordítva van – írta például a Nők Lapja Café fórumán egy anyuka. – Nagyon vártam, hogy megszüljek, hogy végre lehessen szex.” Ő attól szenved, hogy a terhessége óta nem kívánja a férje, és hiába üldözi, nincs eredménye.

Szülés után is tüzesek a nőkSzex a szex előtt

Mi alig vártuk, hogy leteljen a hat hét a lányom születése után, mint a friss szerelmesek, annyira be voltunk kattanva (igaz, mi még a szülés napján délelőtt is együtt voltunk)” – számolt be a saját tapasztalatairól egy másik olvasónk.

Egy másik apuka még azt is megosztotta a fórumon, miként hidalták át a hathetes időszakot: „Az első napokban nem a szex volt a fontos, aztán ahogy telt az idő, magához engedett. Előbb csak a nyelvemmel szereztem örömet, majd a szokott módon! Szóval szülés után legyen az ember megértő, türelmes, aztán nyelvezzen, majd hozza magát!”

Segíthet az apás szülés

Sokan tartanak egyébként attól, hogy az apás szülések elriasztják később a férfiakat a szextől, de ennek pont az ellenkezőjéről számolt be a legtöbb nő a kutatásban. Ugyanezt élte meg egyik fórumozónk is: „A szülésnél nálunk bent volt a párom, és nagyon jó volt. Annyit segített, erősített! Lelkileg és fizikailag is jó volt, és nem látom, hogy nálunk ez benne bármifajta negatívumot hozott volna, sem a lelkében, sem a szexben, sem viselkedésben.”

Szülés után is tüzesek a nőkNem ugyanaz

Azért arról sem szabad megfeledkezni, hogy a szülés utáni regenerálódás nem feltétlenül jelent egyet azzal, hogy minden visszatér a régi kerékvágásba. „Szerencsére nekem is normális párom van, biztat, szeret – írta az egyik fórumozó. – Nyolc hét böjt volt nálunk szülés után, a szex önmagában öröm, csak nagyon nem úgy, mint régen.”

Természetesen olyan nők is vannak, akik ezt jóval nehezebben élik meg. Bár a felmérés azt állítja, hogy a testi változások nem befolyásolják a szexuális vágyat, ez a fórumozó egészen mást tapasztalt: „3 hónapja szültem második gyermekemet. Nem volt könnyű szülés, és szomorúan tapasztaltam, hogy a hüvelyem sem a régi. Ráadásul nem is volt valami nagy élmény a szex, fájt is kicsit, és végig alatta folyamatosan utáltam magam azért, amilyen lettem. Úgyhogy összesen háromszor voltam együtt a párommal az elmúlt három hónapban.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top