Szex

Ciki megjelenés – mitől borulnak ki a férfiak?

Férfiakon teszteltük, valóban aggasztja-e őket, ha kevéske a hajunk, nem egyformák a melleink, vagy kiugrik a második lábujjunk. Kiderült, hogy a nők sokszor maguknak gyártják a problémát.

Túl kevés a hajam, táskás a szemem, csillog a fejem, hajtogatják sokszor a lányok, a férfiak meg csak hümmögnek értetlenül, mert nekik ez eddig fel sem tűnt. Az efféle, sokaknak részletkérdésnek tűnő, mások szemében hatalmas problémák többsége valószínűleg el sem jut a férfiak agyáig, ők inkább az arc-mell-fenék szentháromság alapján mérik fel az ellenkező nem képviselőit. Megkérdeztünk öt férfit, mit gondolnak a kisebb szépséghibákról. Vizsgázott a nagy láb, a lapos köröm, a széles váll és a többiek.

Bandi, 35

Ciki, ha nagy a lábam?„A nagy láb gáz, méghozzá azért, mert ha a csaj normál méretű, akkor aránytalanul nagy a lábfeje, ha viszont arányosan nagy hozzá, akkor már maga a csaj túl nagy – magyarázza Bandi, akinél igazán a forma számít: – Nagyon nem mindegy, hogy méretre nagy, de amúgy szép lába van, vagy troll jellegű jetilábfeje. A kevéske hajnak valóban nem örül az ember, de ennek is a mértéke a kérdés – folytatta az elemzést. – A mérce általában el van csúszva a nőknél: ami nekik már kevés hajnak számít, az nekünk teljesen frankó még.”

A nem egyforma mellméret Bandinál már a lehangolóbb esztétikai problémák közé tartozik, de az enyhe eltérést nem tartja gázosnak. „Amikor a mellbimbók úgy állnak, mint a viccbeli postás szeme, az mondjuk elég csúnya” – írta le az extrém verziót.

A fényes arc viszont szerinte egyértelműen csak a nők által kreált para. „Ha egy szép és láthatóan igényes és ápolt lánynak fényes az arcbőre, azt észre sem veszed, hanem azt nézed, hogy milyen szép, és ha valaki megkérdi, hogy de miért fényes az arcbőre, akkor azt mondod, hogy biztos valami méregdrága krémtől – mondta. – Ez a probléma egy nem létező probléma.” A széles vállon sincs miért aggódni szerinte. „Nem nézed a nők vállszélességét. Nézed az arcát, a mellét, a hasát, a fenekét, a lábát, de a vállszélességét? Vannak csaj ismerőseim, akik ezért nyafognak, de észre se vettem, amíg nem beszéltek róla, és öt perc múlva el is felejtettem.” Segítőkészen tippet is adott, hogyan birkózzunk meg ezzel: „Ha egy nő úgy érzi, hogy széles a válla, és ettől nem érzi magát elég kívánatosnak, akkor kísérelje meg a problémát figyelemelterelő manőverekkel orvosolni, azaz ne hordjon melltartót.”

Ákos, 36

Ciki, ha nagy a lábam?A fényes bőr, a rövid ujjak, a szeplők és a lapos körmök nem jelentenek kizáró okot Ákosnál, és sok más rettegett adottság is csak egy szinten felül. A széles váll pedig egyenesen vonzó számára, mivel sportosságra utalhat. „A kevés hajat elvileg jól tudja titkolni egy magára valamit adó nő – ergo ha feltűnik a dolog, az lehet az ő hibája is” – fejtette ki, ahogy a táskás szemet is el lehet szerinte rejteni. Ha viszont feltűnik egy nőn, akkor az számára két dolgot jelenthet: vagy nagyon sokat dolgozik, vagy nagyon sokat bulizik, azaz jó is és rossz is lehet. A mellméretekben egy kis különbség oké, de a nagy már kizáró ok, és a nagy láb sem fér bele nála. „A nagy lábfej gáz, de a leggázabb, ha a második lábujj nagyobb a nagylábujjnál – derült ki, nála mi a határ. – Nem tudom miért, de kiver tőle a víz.”

Dani, 25

Ciki, ha nagy a lábam?A táskás szemű nőkkel Dani is óvatosan bánna, mert vagy a túlhajszoltságra, vagy a kiéltségre vezeti vissza. Talán még a zsíros arcbőrrel lehet nála ráfázni, pedig mint maga is mondja, adottság, amit módjával lehet rejtegetni. Ilyen esetben nincs is vele probléma, de ha valaki nem törődik vele és igénytelen, az kizáró ok. A lábméretet sem intézte el egy legyintéssel: „Nekem nincs nagy lábam, szóval nem feltétlenül passzolna hozzám egy ilyen lány, ezért meg szoktam figyelni.”

A széles váll láttán interjúalanyunk csak akkor vonul vissza, ha szálkás izmok és lapos mell társulnak hozzá. Ha viszont a lány nőies és csinos, csak éppen sportol, és esetleg még az alakja is jó emiatt, az még plusz is lehet. Kevéske hajú lánnyal még sosem volt dolga, de el tudja képzelni, hogy nem mindenkinek olyan a sörénye, mintha egy samponreklámból lépett volna elő. Ha viszont okosan van levágva, és jól is áll, akkor nincs probléma. A szeplős bőrről a vörös haj, a fehér bőr és a szexuális kisugárzás ugrik be neki. „Jó, nyilván nem mindenki Kerekes Vica-típus, de azért bejövős. Viszont ők általában érzékenyebb lelkűek az átlagosnál.”

Tibor, 37

Ciki, ha nagy a lábam?„A nagy láb egyetlen hátránya, hogy nehezebb hanyatt dönteni a hölgyet, és táncnál veszélyes lehet” – indított lazán Tibor, aki még soha nem rökönyödött meg egy nő lábán sem, pedig az uszodában, ahová jár, bőven lett volna rá lehetősége. Egy 170 centi feletti nőn szerinte egy 42-es láb nem feltűnő, a kiugró lábujjat pedig akkor sem venné észre, ha géppisztollyal állnának mögötte. A rövid ujjak vagy a lapos körmök legfeljebb akkor tántoríthatják el, ha mindez ápolatlansággal társul, és a nő keze olyan hatást kelt, mintha menzán mosogatna. Neki a nem egyforma mellek sem okoznak problémát, mint mondja, legfeljebb elnevezi őket.

„A fényes arcbőr tud zavaró lenni, de lehet ellene tenni – mondta. – A ritkás haj joggal zavar férfit és nőt is, de meg kell találni hozzá a jó frizurát. Ha valaki kevés hajból akar sörényt csinálni, az egy félreértés.” Ha pedig fiatal lányon lát táskás szemet, akkor biztosan elgondolkodik az életmódján. A széles vállat viszont kimondottan szexinek tartja, az uszodában sok szép lányt lát amazonos külsővel, amit nála már csak egy lófarokkal lehet fokozni. „A szeplőt nagyon túlparázzák a nők. Nagyon szép tud lenni, ha egy nyári estén kijönnek egy lány szeplői. Kimondottan jó, ha ezt vállalja, és nem akarja elkozmetikázni.”

Levi, 30

Ciki, ha nagy a lábam?„A lényeg, hogy a kisugárzását, a lényét lehessen szeretni. Lehet rövid az ujja, ha közben olyan bájos kis pofikája van, hogy bele kell szeretni. Viszont lehet szép hosszú ujja, ha közben összerezzensz, amikor megszólal” – mondta Levi, aki nagyon megengedő, az egyetlen, amire a listánkból ugrik, az a kiugró lábujj. „Az idegesítő tud lenni, és olyan is van, akinek a nagylábujja sokkal nagyobb a többihez képest, nekem az is horror.” A lábméret nála nem szempont, szép legyen, az mindegy, hogy hányas. „A lapos köröm nem a legszexibb, ám megfelelő odafigyeléssel kordában lehet tartani, mint mindent. A lényeg az lenne, hogy mindenki él hibákkal, de tudni kell őket viselni. A ritkás haj például nem a legjobb, de mit mondjak erre, én meg kopaszodom.”

Vezet a nagy láb és a kiugró lábujj

Mint összesítő táblázatunkból kiderül, legtöbben a nagy láb és a kiugró lábujj miatt néznek ferdén, de ez is csak az ötös mintából kettő, úgyhogy valószínűleg rengeteg férfi közül válogathatnak az extrább lábú nők is. A táskás szem sem volt népszerű, de itt inkább a mögötte gyanított életstílus intette óvatosságra a férfiakat. A kevés hajnál éreztük még azt, hogy nem örülnek neki, de felül tudnak rajta emelkedni. Hurrá, csajok, a léc megugorható!

   nagy láb  nem egyforma mellek  kiugró lábujj  lapos körmök fényes arcbőr  széles váll szeplő kevés haj  táskás szem  rövid ujjak
 Bandi  ciki  nem ciki  nem ciki  nem ciki  nem ciki  nem ciki  nem ciki  nem ciki  nem ciki  nem ciki
 Ákos  ciki  nem ciki  ciki  nem ciki  nem ciki  nem ciki nem ciki  nem ciki  nem ciki  nem ciki
 Dani  nem ciki  nem ciki  nem ciki  nem ciki  nem ciki  nem ciki  nem ciki  nem ciki  ciki  nem ciki
 Tibor  nem ciki  nem ciki  nem ciki  nem ciki  nem ciki  nem ciki  nem ciki  nem ciki  ciki  nem ciki
 Levi  nem ciki  nem ciki ciki  nem ciki  nem ciki  nem ciki  nem ciki  nem ciki  nem ciki  nem ciki

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top