Férjem nem tudja, hogy százezreket költök cipőre

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Pénzügyi kiadásainkat gyakran elhallgatjuk párunk elől: lódítunk, ferdítünk, rejtegetünk.
2012. 05. 04. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Ezt a pár cipőt nem lehetett kihagyni!
Nyugi már! 50%-os leértékelésen vettem!
Fotó: self.com

Tudjuk jól, a piszkos pénzügyek a szakítások leggyakoribb okai közé tartoznak, s ezen belül is kiemelt helyet kapnak a kiadásokkal kapcsolatos hazugságok. A feleség például nem vallja be párjának, hogy egy újabb tűsarkúra licitált sikeresen, vagy éppen a férj felejti el megemlíteni legújabb szerzeményét, az újgenerációs videojátékot.

A kiadásokkal kapcsolatos füllentés nagyon is létező jelenség, ezt bizonyítja az angol nyelvű Today.com magazin 23 000 válaszadót számláló felmérése is, melyből kiderül: 46 százalék már hazudott a párjának fontos pénzügyi kérdéseket illetően, míg 28 százalék vallott úgy, hogy hazudtak neki.

Párkapcsolati terapeuták szerint a pénzügyi jellegű hazugságok ártanak a párkapcsolat stabilitásának, mert a pénz a biztonságérzet egyik fontos alappillére. Éppen ezért sokan a pénzügyekkel kapcsolatos hazugságot a bizalom megrendülésének tartják. Főleg nők számára fontos az anyagi őszinteség, legalább annyira, mint a hűség. A számok ugyanakkor azt bizonyítják, hogy ez az elvárás picit egyirányú: a nők 32 százaléka vallotta be, hogy van a férj elől eldugott szerzeménye, 26 százalék füllentette már azt, hogy az újonnan vásárolt ruhadarab nem is új, 25 százalék pedig azt hazudta, akciós volt a termék.

De vannak más taktikák is, Eszter tagadás műfajában jeleskedik: „A barátnőm, amint megvette a ruhát, levágja és eltünteti az árcédulát róla. Ha a pasija mégis gyanút fog: Ez új?, akkor rávágja, hogy Ugyan, ezer éve megvan!. A tapasztalat az, hogy annyira soha nem magabiztos a másik fél a dolgában, hogy tovább feszegesse a kérdést, nehogy akkor meg az legyen, hogy Te nem is figyelsz rám eléggé!. Persze egy-két darabot muszáj bevallania, különben ennyi év után már gyanús lenne a dolog.

Nem csak a nők  szórják a pénzt

Kinga költséges pasit halászott ki magának: „Van egy ismerős fiatal pár, akik nem keresnek valami jól. A lány szüleinél laknak, és a srác folyton panaszkodik, hogy nem fizetik meg a munkahelyén, azért nem telik semmire. Közben mindig valami költséges hobbit talál ki magának, nagyjából kétévente valami újat, és ezekre százezreket ver el sutyiban. Amikor a horgászatra kattant rá, akkor botra tapsolt el százezreket a felesége tudta nélkül, aztán jött a testépítés, és rengeteget költött étrend-kiegészítőkre és egészséges ételekre. Neki mindig mindenből a legjobb minőség kellett, persze a lány nem volt képben az árakkal, így nem tűnt fel neki, hová folyik el a pénz.”

 

Olvass tovább

Hozzászólások

Torolt_felhasznalo_209244 2012-05-03 12:35

Csatlakozom. Én sem titkoltam el semmit, sőt. Én mondom el azonnal, hogy vettem ezt vagy azt. Szerencsére a párocskám megértő és ha valami kellett,azt tudja okkal vettem. Arról nem beszélve, hogy ha akarnék sem tudnék szerintem még egy hajgumit sem letagadni,mert pontosan ismeri a ruháimat, a lakást, mindent.

gezemici 2012-05-03 12:03

Nálunk van közös és egyéni számla is. De az egyéni bevételeket is mindig közös dolgokra fordítjuk. 

gezemici 2012-05-03 12:02

Mi is együtt vásárolunk. Én hallgatok az ő véleményére, hogy miben tetszem neki, ő meg az enyémre, hogy miben tetszik nekem

andi*1970 2012-05-03 11:55

Teljesen igazad van. Mi sem titkolunk el kiadásokat- legfeljebb ha egymásnak ajándékot veszünk. Mi közös kasszán vagyunk, így egyértelmű hogy közösen döntünk az elköltéséről is.

ardian 2012-05-03 10:33

én sem

 

nem is szeretek egyedül vásárolni, ha nagy ritkán elmegyek, nem veszewk semmit, mert kedvetlenül róflárok és mindenről lebeszélem magam... ellenben a férjemmel olyan jó nézelődni, próbálgatni és ha nem tudok választani, akkor bíztat, hogy vegyem meg mindkettőt... :-)

rolabona 2012-05-03 08:46

Hehe, ismerős :) Nálunk már szállóigévé vált a mondat, mikor új ruhát lát rajtam:

"Micsoda felsőd van! Új?" erre én: "Áááááá.....száz éves!" :D

 

 

turtundi 2012-05-03 08:36

Annyi pénzből amennyiből az átlagemberek élnek, hogy titkolnának el bármit. Lassan 2 tábla csokit is megérezni.