Férjem nem tudja, hogy százezreket költök cipőre

Pénzügyi kiadásainkat gyakran elhallgatjuk párunk elől: lódítunk, ferdítünk, rejtegetünk.
Ezt a pár cipőt nem lehetett kihagyni!
Nyugi már! 50%-os leértékelésen vettem!
Fotó: self.com

Tudjuk jól, a piszkos pénzügyek a szakítások leggyakoribb okai közé tartoznak, s ezen belül is kiemelt helyet kapnak a kiadásokkal kapcsolatos hazugságok. A feleség például nem vallja be párjának, hogy egy újabb tűsarkúra licitált sikeresen, vagy éppen a férj felejti el megemlíteni legújabb szerzeményét, az újgenerációs videojátékot.

A kiadásokkal kapcsolatos füllentés nagyon is létező jelenség, ezt bizonyítja az angol nyelvű Today.com magazin 23 000 válaszadót számláló felmérése is, melyből kiderül: 46 százalék már hazudott a párjának fontos pénzügyi kérdéseket illetően, míg 28 százalék vallott úgy, hogy hazudtak neki.

Párkapcsolati terapeuták szerint a pénzügyi jellegű hazugságok ártanak a párkapcsolat stabilitásának, mert a pénz a biztonságérzet egyik fontos alappillére. Éppen ezért sokan a pénzügyekkel kapcsolatos hazugságot a bizalom megrendülésének tartják. Főleg nők számára fontos az anyagi őszinteség, legalább annyira, mint a hűség. A számok ugyanakkor azt bizonyítják, hogy ez az elvárás picit egyirányú: a nők 32 százaléka vallotta be, hogy van a férj elől eldugott szerzeménye, 26 százalék füllentette már azt, hogy az újonnan vásárolt ruhadarab nem is új, 25 százalék pedig azt hazudta, akciós volt a termék.

De vannak más taktikák is, Eszter tagadás műfajában jeleskedik: „A barátnőm, amint megvette a ruhát, levágja és eltünteti az árcédulát róla. Ha a pasija mégis gyanút fog: Ez új?, akkor rávágja, hogy Ugyan, ezer éve megvan!. A tapasztalat az, hogy annyira soha nem magabiztos a másik fél a dolgában, hogy tovább feszegesse a kérdést, nehogy akkor meg az legyen, hogy Te nem is figyelsz rám eléggé!. Persze egy-két darabot muszáj bevallania, különben ennyi év után már gyanús lenne a dolog.

Nem csak a nők  szórják a pénzt

Kinga költséges pasit halászott ki magának: „Van egy ismerős fiatal pár, akik nem keresnek valami jól. A lány szüleinél laknak, és a srác folyton panaszkodik, hogy nem fizetik meg a munkahelyén, azért nem telik semmire. Közben mindig valami költséges hobbit talál ki magának, nagyjából kétévente valami újat, és ezekre százezreket ver el sutyiban. Amikor a horgászatra kattant rá, akkor botra tapsolt el százezreket a felesége tudta nélkül, aztán jött a testépítés, és rengeteget költött étrend-kiegészítőkre és egészséges ételekre. Neki mindig mindenből a legjobb minőség kellett, persze a lány nem volt képben az árakkal, így nem tűnt fel neki, hová folyik el a pénz.”

Te már füllentettél a kiadásaiddal kapcsolatban?
  • Ritkán, de előfordul
    42%
  • Ööö, úúú, igen!
    36%
  • Nem, még soha!
    22%

 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

semiramis 2012-05-02 22:52

- dragam, nem lattad a masfel millio eu-t a szamlankrol? valahogy laba kelt!

- a, csak a gyereknek adtam penzt fagyira. 

pompidouenne 2012-05-02 22:41

Ez elég elképzelhetetlennek tűnik. Nagy kiadások, meg százezrek cipőre. Mintha valami milliomosnegyedbeli családokról beszélnénk. Hogy ne tűnne fel egy magyar háztartásban, hogy eltűnik pár százezer?!

Szerintem egy család pénzügyi helyzetéért a pár együtt felelős, még akkor is, ha mondjuk az egyik fél munkanélküliség, vagy gyerekvállalás miatt nem dolgozik. Közösen kell dönteni a kiadásokról, az esetleges megtakarításokról, a pénzügyi stratégiáról.

Aki persze megteheti, lehet, hogy nem bánja, de aki anélkül költekezik, hogy azt bármilyen módon számon tartaná, nagyon elképedne, hogy mi pénz folyt ki a keze közül. Már persze, ha volt, ami kifollyon:-)

Anda39 2012-05-02 21:16

Hát nagy kiadást nem tudnék eltitkolni - egyszerűen azért, mert nincs annyi bevételünk, hogy ne tűnne fel - igencsak hiányozna valahonnan a pénz...;)

Apróságot viszont már én is tagadtam le : volt, hogy vettem valamit magamnak, aztán én is azt mondtam, hogy " ó, ez már régi..." ;) 

Zol32 2012-05-02 21:11

Eléggé ciki. Akkor nem nevezhetők párnak véleményem szerint.

Torolt_felhasznalo_379840 2012-05-02 20:26

A sok bamba birka... okos ember tudja kivel él.

Torolt_felhasznalo_494299 2012-05-02 20:24

A fiatalember majd azt is eltitkolja, hogy vett egy lakást, mert ciki ám barinő szüleinél lakni.......................

Torolt_felhasznalo_241471 2012-05-02 20:11

Amikor a horgászatra kattant rá, akkor botra tapsolt el százezreket a felesége tudta nélkül, aztán jött a testépítés, és rengeteget költött étrendkiegészítőkre, és egészséges ételekre. Neki mindig mindenből a legjobb minőség kellett persze, az asszonyka viszont nem volt különösebben képben az árakkal, így nem tűnt fel neki, hol folyik a pénz."

Oh, hát nem volt tisztában az árakkal.Oh.

És a fizetésekkel?


Ezért gondoltam hogy megkérdezem, de túlságosan nem érdekel.

A lány szüleinél laknak, és a srác folyton panaszkodik, hogy nem fizetik meg a munkahelyén, azért nem telik semmire.

Nők Lapja Cafe 2012-05-02 20:11

Pénzügyi kiadásainkat gyakran elhallgatjuk párunk elől: lódítunk, ferdítünk, rejtegetünk.

Tovább a cikkre...

Kalkulálja ki Kötelezőjét!
14 biztosítóból válasszon Önnek megfelelőt! Gyors, egyszerű online kötés

További információk>>>