Szex

Többnek látszol szexi emberek oldalán?

Tudtad, hogy sokat dob a megítéléseden, ha egy szép ember társaságában fotóztatod magad?
Ők sokat dobnak egymáson?
Külön-külön is szépek lennének?

Elég a közösségi vagy online társkereső oldalak képadatbázisában picit körülnézni, és láthatjuk, sokan előszeretettel töltenek fel magukról olyan fotókat, amelyeken szép, dekoratív emberek társaságában pózolnak. S bár a fotóválasztás nem mindig tudatos, nagyon is érthető: a dekoratív partner azt a benyomást kelti a szemlélőben, hogy az illető tudhat valamit.

A Kaliforniai Egyetem kutatói egy pofonegyszerű kísérlettel be is bizonyították, hogy a jelenség valóban hatásos. Egy kísérleti csoportot arra kértek, hogy fotó alapján értékeljenek nőket és férfiakat aszerint, hogy mennyire tartják őket vonzónak. Az első csoport olyan képeket kapott, amin férfiak és nők egyedül szerepeltek, a második csoport pedig olyanokat, ahol a felek már párban pózoltak. A kísérleti személyek azt a plusz információt is megkapták a képek nézegetése közben, hogy a képen látható párok valamikor együtt jártak, de szakítottak, írja az angol nyelvű pszichológiai szaklap, a Psychology Today

Ezek után már csak arra a kérdésre kellett válaszolniuk, hogy a képen látható, ellentétes nemű szereplő mennyire vonzó. A válaszokból az eredmény egyértelműen levonható: férfiak és nők számára vonzóbbak voltak azok, akik a szexi ex társaságában voltak, szemben akkor, amikor egyedül szerepeltek a fotókon. 

Persze a folyamat ellentétes irányban is működik: az előnytelen külsejű fotópartner sokat ront az imidzsen, a kísérletben részt vevők csak kis hajlandóságot mutattak arra, hogy egy olyan férfival, nővel randizzanak, akiket kevésbé megnyerő külsejű exek társaságában láttak. A teljes igazsághoz azonban egy kivétel is tartozik: a bombázók kérdése. A nők rosszabb pontszámot adtak annak az amúgy kimondottan szexi férfinak, aki egy dögös nő oldalán mutatkozott, szemben a férfiakkal, akik nagyon is értékelték a vizuális adottságokat, még akkor is, ha az illető szexbomba egy előnytelen külsejű férfi oldalán pózolt. 

A teszt különlegessége, hogy a kísérleti alanyoknak mindössze annyi feladatuk volt, hogy az ellentétes nemű szereplőt értékeljék, ellek ellenére sokáig nézegették a képen szereplő expartnert is, döntésüket tulajdonképpen az ex külleme alapján hozták meg. Ez akár egy kiváló tipp lehet azoknak, akik még a párkeresés útvesztőiben keresgélnek. 

Többnek látszol, ha szexi emberekkel mutatkozol Szerinted tényleg működik ez a jelenség? Ha van véleményed, írd meg nekünk a Nők Lapja Café titokfalán, a Megsúgom oldalon. Kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top