Szex

A hét szexkérdése: Elítéljük, ha valaki a testével keresi a kenyerét?

A Nők Lapja Café titokfalán, a Megsúgom oldalon egy lány bevallotta: <a href=http://megsugom.hu/sugas/megsugom-hogy-jogi-diplomaval >jogi diplomával a zsebében ő inkább a testéből fog megélni</a>. Megértjük vagy elítéljük? Olvasóink válaszoltak.
„Megsúgom, hogy jogi diplomával a zsebemben külföldre megyek táncolni. Inkább ez, mint ingyen bojtárkodni” – hangzott a jogászlány vallomása.

 

A hét szexkérdése: Elítéljük, ha valaki a testével keresi a kenyerét?
Grafika: Dániel András


Denise
– Biztos valami elkényeztetett p…. vagy, aki soha életében nem küzdött meg semmiért, és mindig a könnyebbnek látszó utat választja. Rakás szerencsétlenségnek tűnsz. Én meg megsúgom, hogy nagyon sokan nem ingyen bojtárkodnak.

Hanami – Először is, elkényeztetett „p” vagy sem, a jogi diplomát nem ingyen adják, azért bizony meg kell küzdeni. Másodszor, amit választott, az korántsem a könnyebb út. Aki azt hiszi, a táncolás könnyű, az legyen olyan kedves, próbálja ki, vagy nézzen utána, mielőtt véleményt mond. Ami pedig a tartást és a rakás szerencsétlenséget illeti: jogi diplomával egy olyan utat választani, amivel szemben az embereknek előítéletei vannak és nem könnyű járni, az bátor és tiszteletre méltó.

kiscinege – Két diplomával, egyik jogi, két állásban kell dolgoznom, hogy a frankhitelem törleszteni tudjam és a csekkjeim fizessem, és így is van hónap, amikor mínuszban vagyok. Hát, jól teszed, menj és keress sokat! Nekem is megfordult már a fejemben! Sok sikert és vigyázz magadra! 

#2289-es számú megszólaló – Szerintem hadd csinálja, amit akar, nem hinném, hogy ő az egyetlen diplomás, aki úgy érzi, nem értékelik, pláne nem itthon. Más kérdés, hogy ha már nyelvet is tud, dolgozhatna mást is normális pénzért. Ha meg elkényeztetett lenne, nem táncolni menne, hanem anyucihoz és apucihoz pénzért, nem?

#2461-es megszólaló – Egy jogásznak folyamatosan követni kell a jogszabály-változásokat, különben szögre akaszthatja a diplomáját. Gondolt arra a táncoslábú hölgy, hogy ezért kár volt tanulnia évekig? A tudása néhány év alatt elavul. Tudta nyilván, hogy milyen a kezdő ügyvéd élete, ezt is vállalta, mikor jogásznak jelentkezett. Minden szakmát el kell kezdeni valahol, nyilván nem számíthatott arra, hogy azonnal „nagymenő” lesz, csúcsfizetéssel. Azért meg kell dolgozni előbb.

kszbaby – Miért ne csinálná? Az ő választása. Akkor miért szólnánk bele? Semmivel nem lesz alsóbbrendű emiatt. Klubok voltak, vannak és lesznek. Táncoslányok is lesznek mindig. Sőt, klubba járó emberek is lesznek, és lehet, hogy épp egy olyan ember pfujol, aki jár vagy járt ilyen helyre.

#2409-es megszólaló – Külföldön élek, a közgazdászdiplomámmal nem táncolok, hanem bejártam itt is a ranglétrát, igaz, sokkal több pénzért kezdtem a legalján, mint amit otthon kerestem volna. Most már pár év elteltével elismert szakember vagyok bevándorlóként. Menj külföldre, képezd ott tovább magad, s legyél jogász! Sok sikert! 

#2300-es megszólaló – A jogászokhoz kapcsolódó fizetésbeli sztereotípiák (sajnos) tévesek. Egy ismerősöm jogi diplomával önvédelmet oktat, mert annyit fiatal jogászként nem kereshetne…

#2302-es megszólaló
– Manapság nem érdemes jogásznak vagy közgazdásznak tanulni, telítve van a piac. Sajnos akik megtanulták, most képezhetik át magukat. Viszont ha most kimész, akkor bármikor visszaköszönhet a múltad, ha egyszer jogászként fogsz dolgozni. Mérlegelni kell a dolgokat, a strigula ott lesz. Én örülök, hogy anno nem vettek fel közgázra, most úgyis a mérnöki pálya vonz, de frankhitel mellett nem ugrálhat a ember, örülök, hogy van egy minimálbéres állásom és melegben vagyok.

zs – A mai világban itthon jól keresni nagyon nehéz. Egy normális megélhetéshez külföldre kell menni melózni. Bár az alakom meglenne a táncoláshoz, mégse mennék el mutogatni magam. Erre csak a magas vérmérsékletű lányok valók, akik ki tudják zárni a külvilágot. Aki akar, vagy diplomával, vagy anélkül, menjen. Miért ne?

volgyessy – Anno én is kipróbáltam a táncot – diploma ide vagy oda –, de nem az én világom. Ismertem viszont olyan orvostanhallgatót, aki abból tartott fenn lakást, kocsit, hogy hétvégente vetkőzött. Mindenkinek az egyéni választása, miből és hogyan boldogul, s ha a tánc nem a fő irányvonal, csupán eszköz céljaink elérésében, akkor miért ne?

(k) – Hajrá! De csak akkor csináld, ha úgy érzed, tényleg ez a te utad! Én pincérkedni megyek a pszichológusdiplomával. Persze az a tervem, hogy közben folytatom a tanulást, mert erre van igényem. Illetve gyakornokoskodom kint a munka mellett, mert ott anyagilag könnyebben megtehetem…

A témába érkezett többi hozzászólást a Nők Lapja Café titokfalán, a Megsúgom oldalon olvashatod! Kattints ide!

A hét szexkérdése: Elítéljük, ha valaki a testével keresi a kenyerét?Jövő heti szexkérdésünk: Te is elhagytad már a nagy Ő-t? Küldd el hozzászólásod megsúgom oldalunkra – anonim, regisztráció nélkül. Kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top