Szex

A férfiak előbb mondják: Szeretlek!

Hiába mondják ki ők először azt a bizonyos szót, egyáltalán nem biztos, hogy komolyan gondolják.

A férfiak előbb mondják ki: Szeretlek!Eddig azt hittük, hogy az erősebbik nem képviselői számára nehezebb szerelmet vallani, ám a több millió regisztrált taggal rendelkező társkereső oldal, az eDarling felméréséből kiderül, nagyjából minden negyedik férfi már az első hét után kimondja a szót: Szeretlek!

Journal of Personality and Social Psychology című pszichológiai szaklapban írt kutatás szerint a férfiak tényleg előbb vallanak szerelmet – ráadásul hat héttel korábban – mint a nők. De mégis, mi erre a magyarázat? A szakemberek szerint mindezt a férfiak azért teszik, hogy gyorsabban szexhez jussanak – és nem nagyon érdekli őket, hogy ez a kapcsolat aztán hosszabb vagy rövidebb ideig tart majd. Velük ellentétben a nők óvatosabbak, előbb a férfi szándékait akarják világosan kiismerni, éppen ezért kezdetben visszafogottak.

A szakértők azt is megfogalmazták, hogy a férfiak sokkal rosszabbul élik meg, ha egy sokat ígérő randi eredménytelenül zárul, szemben a nőkkel, akik számára sokat sokkal kockázatosabb egy nem megfelelő férfinak igent mondani. Kiderül az is, hogy férfiak és nők mitől számítják a kapcsolat kezdetét: a megkérdezettek 68 százaléka szerint egy kapcsolat akkor kapcsolat, ha a felek azt megbeszélik, kijelentik, míg 21 százalék szerint az első szex után.

Mindennek tükrében az azért vigasztaló, hogy csak minden negyedik férfiról tesz említést a kutatás.

A férfiak előbb mondják ki: Szeretlek!

Szólj be, kommentelj és súgj Te is!
Kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top