Cicik, didik, dudák – a mell mint erogén zóna

Beszéljünk a mellről, a mellbimbóról, a női és férfi ciciről! Heti gyors Mester Dórával.

A minap megjelent, férfiak erogén zónáiról szóló cikkben feltűnt, hogy nincs ott a mell, a mellbimbó. Pedig sok férfi testén ez éppoly kitüntetetten érzékeny terület, mint a női mell. Nyilván hosszú kultúrtörténete van annak, hogy a mell hogyan vált kizárólagosan a női szexualitás attribútumává, de szerintem éppen itt lenne az ideje, hogy kicsit árnyaltabban gondolkodjunk női és férficicikről.

Cicik, didik, dudák – a mell mint erogén zóna

 

Hagyd a mellem, nem akarom!


Én kifejezetten emlékszem azokra a napokra, hetekre, amikor a kisfiammal teherbe esve hirtelen hatalmas nagy cicijeim lettek. Amolyan igazi Pamela Anderson-dudák. Mondanom sem kell, hogy ez otthon hatalmas sikert aratott, illetve arathatott volna, ha nem menekülök sikítva szerelmem rajongó érintései elől. Ezek a mellek akkor ugyanis nem akartak érintést, nem akartak figyelmet. Számomra inkább volt borzalmasan zavaró, én egyáltalán nem éltem meg ezeket a melleket szexuálisnak. Nekem ez az élmény kellett ahhoz, hogy felismerjem és merjem felvállalni: valójában a terhességem előtt és utána sem igazán tekintettem a melleimre szexuális testrészként. Számomra a mell nem erogén zóna, a melleim érintése sosem volt igazán érzéki élmény.

Ezzel egy időben arra is rájöttem, hogy sokáig mennyire nem is gondoltam semmit a melleimről. Sosem voltak fontosak úgy, mint a „nőiségem” jelei. Nekem ez „kimaradt”. Egészen addig, amíg nagyon „láthatóvá” nem váltak, és később, amikor a szoptatás után meg új értelmet nem nyertek. Az, hogy mely testrészünk hogyan reagál a fizikai stimulálásra, nagyban függ attól, hogy az agyunk mennyire „támogatja”, mennyire hagyja jóvá a test különféle területeiről érkező jeleket. Ezért sem mindegy, hogy az illető mellek gazdája hogyan gondol a saját mellére, mennyire tekinti azokat szexuálisnak, szépnek, szerethetőnek, nőisége szimbólumának. És ez utóbbi pedig egyáltalán nem problémamentes ügy.

Topless

Olyan kultúrában élünk, amelyben a női mell valamiért mindenütt kompromisszummentesen a nőiség, a női szexualitás szimbólumaként van megjelenítve. Én azt látom, hogy ez egyrészt túlzottan hangsúlyossá teszi a női létezés, a femininitás, de akár csak a női test minden más, legalább ilyen fontos részletéhez képest. Másrészt úgy tűnik, mintha ez a szerepe egyben azt is előírná, hogy a mell – szinte kötelező jelleggel – minden nőnek erogén zóna is kell hogy legyen. És akkor még nem is beszéltem különböző korok követendő szépségideáljairól, a szép mellel kapcsolatos kimondott és kimondatlan elvárások özönéről.

Arról, hogy mennyi nő él meg élete során kisebb-nagyobb mértékű frusztrációt azért, mert a melle nem elég nagy vagy nem elég kicsi, mert nem szimmetrikus, mert lógós, mert hegyes, mert kiáll a bimbója, vagy mert rejtőzködik, és ezt még lehetne sorolni a végtelenségig. Ezek a frusztrációk abból fakadnak, hogy mindig van valami norma a cicik esztétikáját és „helyes” használatát illetően. Miközben hús-vér nők hétköznapi tapasztalása a szexualitás terén is épp olyan változatos, mint amennyire „mi, nők” sokfélék vagyunk. Női csoportjaimban nagyon felszabadító hallani a sokféle beszámolót arról, hogy kinek mit is jelent a melle, kinek hogyan reagál érintésre, mennyire is erogén zóna, vagy épp egyáltalán nem az.

Az én konkrét mellem

Az sajnos nem mindig egyszerű feladat, hogy hogyan is tudnánk leválni a mellel kapcsolatos vélt vagy valós elvárásokról és valami meghitt barátságot kialakítani a testünkkel. Mert hát valahol ez lenne a cél ahhoz, hogy egyáltalán az is kiderüljön, hogy az én konkrét mellem mit szeret és mit nem. És szerintem ez lehetne az út abba az irányba is, hogy a mellek erotikus tartalmát kiterjeszthessük a férfiak testére is, hisz nekik is van mellbimbójuk, ami lehet éppolyan érzékeny és izgalmas erogén zóna, sőt. Érdemes vele kísérletezni!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

szembenéző 2012-01-11 16:31

szerintem egy B-s mell senkinél nem nagy méret.

egy magas nőnél kicsinek mondanám, az alacsonynál pedig az optimális méretnek.

 

azért annyit tegyünk hozzá:  ha egy ffi meg akarja valamiért az adott nőt dugni, abszolút leszarja a cici méretet. olyan amilyen.

nincs az a kicsi amit meg ne találna, és nincs az a nagy amit ... na jó ezt inkább nem fejtem ki.

Naret 2012-01-11 16:24

Egy 180 centis nőn lehet, hogy nem nagy, de egy alacsonyon lehet normál-kissé nagyobb kategória a B-s mell is :)

Yumechan 2012-01-11 16:18

Kiemelném a cikkből, hogy végre valaki kimondta, hogy a mellünk nem feltétlen erogén zóna:) Nekem sem, én szinte nem is érzem ha hozzányúlnak O_O

katy27 2012-01-11 13:55

Ne haragudj, de a B kosár minden, csak nem nagy. Az meg, hogy mit szeretnek a "férfiak", elég nehezen behatárolható dolog. Miért, mit szeretnek a nők? A szakállas pasikat vagy a borotváltakat? A vékonyakat vagy a mackósakat? Esetleg az enyhén izmosat? Vagy a kigyúrtat? A dús hajút vagy a kopaszt? Nekem mindig azt mondják, hogy a nagymellűeket, valószínűleg azért, mert D kosárral én annak számítok. A kismellűeknek meg hirtelen mindenki a kis mellet reklámozza. Nem lehet, hogy ízlések és pofonok? Vagy hogy baromira nem ez számít? :D

pihe** 2012-01-11 13:36

és ha kiskorúak is olvassák..!!?! tejóég, telelesz cicikkel az oldal, mit okoz ez majd a visszafejlődésükben, erre nem gondoltok? áh

:P 

Jasmine* 2012-01-11 12:07

Ez sehol nem mondják, hogy az a jó nő akinek nagy melle van. Ne haragudj  ezt a nők találták ki. Én mindenhol azt hallom, h a kicsi vagy közepes melleket szeretik a férfiak. És ezt ffikatól hallottam. Aráynában 50 ből 45 pasi ezt mondta. Sokkal több, mint aki nem. Nekem régen nagy melleim voltak (85B) aztán íhztam, fogytam. A melltartóm alig merem levenni, mert megereszkedett. Cserélnék bármelyik kismellű nővel, de csak mellet. És, ha egyszer lesz pénzem egyből megcsináltatom. Nekem, mint nőnek a nagy mellek tetszenek ami a súlyánál fogva picit lóg, de husos, "fognivaló". De mondom a férfiak nem ezt mondják!

andrakatalin 2012-01-11 10:33

Nekem kicsi melleim vannak. Sokan bámultak emiatt... Igen, mindenhol csak ez hangzik, hogy csak az a jó nő, akinek óriási dinnyéi vannak. De én semmi pénzért nem nagyobbítanám meg a sajátjaimat. Mert akkor az már olyan, mintha máséit hordanám. Így is meg vagyok velük elégedve, bár én sem gondolok sokat róluk.
Mostmár 5 és fél hónapja szoptatok, és nagyon jól működnek :D és ez a fontos.

Nők Lapja Cafe 2012-01-11 10:33

Beszéljünk a mellről, a mellbimbóról, a női és férfi ciciről! Heti gyors Mester Dórával.

Tovább a cikkre...

Kalkulálja ki Kötelezőjét!
14 biztosítóból válasszon Önnek megfelelőt! Gyors, egyszerű online kötés

További információk>>>