Szex

A férfival való egyesülés igazi beavatás

Önelfogadásra, önszeretetre tanít a tantra, az izgalmas spirituális önfelfedező útnak pedig csak része a szexualitás.
A férfival való egyesülés igazi beavatás

Gyertyafény. Füstölőillat. Lélekringató, halk zene. A kedves közelsége. Talán ezekkel a hangulatkeltő jelzőkkel életre hívható a szívedben egy kép, amely ha továbbépíti önmagát, egy emberbőrben megnyilvánuló isten és egy asszonytestbe bújt istennő nászát bontakoztatja ki előtted… A varázslatot így hívják: tantra. Másképpen: szakrális szeretkezés.

–… de még inkább életfilozófia – teszi hozzá Tarjáni Linda, a Tantra női kör vezetője. – A tantra spirituális önfelfedező út, amelynek az egyik fontos „szelete” a szexualitás. A tantrát mindenki magában hordozza, a kérdés inkább az, hogy merjük-e előhívni önmagunkból. Én a megfelelő atmoszférát igyekszem megteremteni ahhoz, hogy a saját mélységeikben kalandozni vágyó nők számára legyen egy olyan közeg, amelyben mernek megnyílni önmagukra. 

Linda ragyogja magából azt a tudást, amelyet másokkal is szívesen megoszt. Nem is lehetne ez másként: saját bőrén tapasztalta meg mindazt, aminek szószólójává vált. – Korábban sok problémám volt az önelfogadással, a női minőségem és a vágyaim felvállalásával. Nem tudtam kibontakoztatni magam akkori párkapcsolatomban, őriztem és gyűjtögettem a sérüléseimet, mígnem betegség formájában a fizikai testem is jelezte: gond van. Aztán egy nap eldöntöttem, hogy másként szeretnék élni. Elkezdtem befelé figyelni, és ahogy összekapcsolódtam a belső mesteremmel, a vezetés azonnal megérkezett. Így találtam rá a tantrára, ami azóta is az utam.

A férfival való egyesülés igazi beavatásAz univerzum jelez

Az oktató elmondása szerint ha elhanyagoljuk lelki igényeinket, elfojtjuk szellemi elképzeléseinket, megfeledkezünk a test vágyairól, az univerzum figyelmeztető jeleket küld számunkra, amelyek változtatásra szólítanak fel. Helyettünk senki nem tudja széppé varázsolni a saját életünket.

A fizikai test szeretete nem bűn – bár az egyház régóta ezt hirdeti –, hanem egy lehetséges út a megvilágosodáshoz, a spirituális felébredéshez. Tulajdonképpen mindegy, hogy ki melyik síkon – testben, lélekben, vagy szellemi valójában – kezdi felfedezni, feltárni önmagát, a lényeg, hogy haladjunk az önmegismerésben, hiszen különböző részeink egységben olvadnak össze, és egymást is „nyitogatják”. Addig azonban, amíg nem vagyunk készek arra, hogy mindhárom síkon bevilágítsuk önmagunkat, az élet teljessége csak remény maradhat, nem megvalósulás.

– Az ember, ha egyedül nem boldogul, nyugodtan kérjen segítséget. Ha valaki ellátogat hozzánk, először felteszem neki a kérdést: milyen céllal érkezett, mit szeretne elérni, meggyógyítani, felszabadítani önmagában. A válaszra nem nekem van szükségem, hanem neki – tudatosítania kell, hogy miért vállal felelősséget az útján. Megijedni nem kell, itt nem szextechnikákat tanulunk, hanem a saját belső szentélyünkbe való megérkezésre készítjük fel önmagunkat.

Az önelfogadás, az önszeretet belső megtalálása a cél, nem pedig az, hogy különféle „tornagyakorlatokat” végezzünk, amelyek később meglepetésként alkalmazhatók a hálószobában.
Sok nő ma is bűntudattal éli meg saját szexualitását, a szégyenérzet megjelenése nem ritka az ágyban, holott a férfival való egyesülés – magasabb minőségben – egyet jelent egy spirituális beavatással, egy olyan fokú eksztázissal, amely egyébként csak mély, kitartó meditációs folyamat útján érhető el.

Szívtől szívig

– Az új típusú párkapcsolat tudatosságot kíván mindkét fél részéről. A harc nem vezet sehová, az áramlás az egyetlen útja az egymás lényében való megmerítkezésnek. Jelenleg a női tudatosság felébresztése zajlik a világban, ami elengedhetetlen inspiráció a férfiminőség emelkedési folyamatában. A „Namaste” köszöntés, ami a tantrikus szerelmeskedés „előjátéka”, nem más, mint az isteni lény felismerése és üdvözlése a másikban. A szeretkezés pedig ezen két fénylény egymásba olvadása, ami teljes figyelmet és odaadást kér a felektől.

Így szűnik meg a „te” és az „én” – és válik „mi”-vé. Engedd meg magadnak azt, amit az a különleges pillanat, a MOST áramlása előhív belőled – ez a lényeg. Légy szabad, légy áramló. A tantrában az őszintétlenségnek, az elfojtásoknak nincs helye… bármit megoszthatsz magadból a másikkal, ha a kölcsönös örömszerzés a cél.

A férfival való egyesülés igazi beavatásÉs mi kell e különleges pillanat megteremtéséhez a teljes figyelmen kívül? Te és ő – és persze nem árt néhány „női praktika”: gyertyafény, füstölőillat, kreatívan megalkotott gyümölcskompozíció, egy szép, idomokat sejtető fehérnemű, lágy zene, sólámpa, finom, kellemes tapintású ágynemű, hogy az érzékszervek megnyíljanak és befogadóvá váljanak az érkező ingerekre. A titokzatosság, a játékosság fontos – kevés hatásosabb csábítási technika létezik például annál, mint ha a nő törökülésben ül, és a gyertyafényben átszellemülten a kézfejeit táncoltatja. Ezen hatáskeltő elemek által máris felépül egy olyan fénytemplom, ami segít szentséggé emelni az együtt töltött időt.

– Sok tantraszakértő javasol különböző pózokat, testhelyzeteket a gyakorolni vágyók számára, amelyek közül számtalan van, ami annyira bonyolult és kellemetlen, hogy a megvalósítás eleve lehetetlen, vagy akkora koncentrációt igényel, hogy megtöri a pillanat születő varázsát. Egyébként is minden test egyedi – ki tudhatná, hogy neked épp mi a jó? Csak te magad. Az együttlét, a szív, az intuíció áramlása az, ami a spirituális szeretkezés lényege, nem pedig a mások által ajánlott technikák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top