Szex

A hét szexkérdése: Kinek a dolga a védekezés?

Mindenki óvja a saját testi épségét, vagy közös megállapodás kérdése a védelem? És ha a másik felelőtlen? Megkérdeztük!

A hét szexkérdése: Kinek a dolga a védekezés?
 

A hét szexkérdése: Kinek a feladata a védekezés?Kata (33): „A pénztárcám egy rejtett fachjában mindig ott csücsül egy gumi. Jó, eddig összesen három alkalommal szorultam a vésztartalék felhasználására, mégis jó a tudat, hogy ott van. Nem szeretem másra bízni ezt a dolgot. Persze jó, ha a pasi magától is gondol erre, de a tapasztalat azt mutatja, hogy többségben vannak azok, akik próbálják elsunnyogni a használatot. (Egyszer már szakítottam félbe naplementés, homokos-tengerpartos szexet, mert a pasi nem volt hajlandó óvszert húzni). A férfiak utálják a gumit, na! Én viszont nem engedek, vagy gumiban, vagy viszlát! Persze más, ha párkapcsolatban él az ember, ott lazábbak a keretek, de a kérdés macerás, főleg hogy nem vagyok hajlandó hormont nyelni.”

Emese (31): „A tapasztalatom sajnos az, hogy a védekezés mindig a nő dolga marad, ő veszi a fogamzásgátlót és szűrésre is ő jár, csak egy-két expasim gondolt erre vagy kérdezett rá; mondjuk én meg nem hoztam elő soha, mintha ez egy kimondatlan dolog lenne, hogy ez a nő feladata. De elfogadtam, hogy ez így van, az én testem, az én felelősségem, sokkal jobban parázom attól, hogy teherbe esem, márpedig egy abortuszt nem fogok végigcsinálni és gyereket se akarok úgy nevelni, hogy nem készültem fel rá.”

 

A hét szexkérdése: Kinek a feladata a védekezés?Miklós (38): „Tudom, hogy most felelősségteljes és felvilágosult pasiként azt kellene mondanom, hogy az óvszer mindenekfelett (már csak a betegségek miatt is), a nő pedig csak akkor védekezzen tablettával, ha úgy gondolja, hogy bevállalja a hormont.
A keserű igazság viszont az, hogy utálom a gumit,
bennem teljesen kiöli a vágyat, ha azzal kell
vacakolnom szex előtt/alatt, hogy felhúzzam, és
vagyok elég önző ahhoz, hogy a szexben élvezetet is keressek magamnak. Úgyhogy ha csak lehet, igyekszem valahogy úgy intézni, hogy ne kelljen óvszert használni, így hát a nőkre hagyom a védekezést – természetesen csak azzal működik ez, aki partner ebben a dologban. Azt meg talán felesleges is hozzátennem, hogy ez azzal jár, hogy nem lehet fűvel-fával összefeküdni.”

Laci (35): „Ha valakivel már huzamos ideje együtt vagyok és megbízom benne, akkor természetesen nem használok óvszert. Ilyen esetben a gyógyszer az ideális, a nőnek kell eldöntene, hogy tele akarja-e pumpálni magát hormonokkal. Lehet pirula nélkül is, de az elég rizikós és könnyen becsúszhat a baba. Azoknál a nőknél, akiket nem ismerek, nálam gumi nélkül szóba sem jöhet. Nemcsak az esetleges terhesség, hanem leginkább a fertőzések és betegségek miatt. Nekem aztán mondhatják, hogy nem kell félni, mert így meg úgy. Az a tuti, ha a sisak fent van, abból gáz nem lehet. Az biztos, hogy más az érzés, de aztán a húsz-harminc perces gyönyör után jöhetne az évekig tartó kínlódás. Nem ér annyit.”

 

Grafika: Dániel András
 

Jövő heti szexkérdésünk: Külföldön a párok, mielőtt először összebújnának, szűrésen esnek át, hogy testi „tisztaságukat” bizonyítsák a másiknak. Te bevállalnád, ha a párod ezt kérné tőled?
 
Jövő heti kérdésünkre küldd el a válaszod, regisztráció nélkül megoszthatod velünk mindazt, amit gondolsz. Kattints ide: MEGSÚGOM! (Használati utasítás: jobb felső sarok – üzenet – enter – kategória választ – kód bepötyög – kész – köszönjük)! 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top