„Ha kell, egy életen át várok rá” – Létezik a lélektárs?

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
Van, aki hisz benne, van, aki nem. Van, aki vár rá, s van, aki már el is engedte. Akárhogy állunk is a dologhoz, egyvalami biztos: akinek az életébe betoppant már, az soha többé nem mondja majd, hogy a lélektárs nem létezik. De ki is ő?
Írta: 2011. 12. 05. Szex rovat 
„Ha kell, egy életen át várok rá” – Létezik a lélektárs?

 
Ahány élet, annyi történet és annyi találkozás. Nem véletlen hát, hogy a lélektárs (ikertárs) fogalmát mindenki másképpen definiálja. Míg sokan spirituálisan, lélekvándorlás és karma mentén magyarázzák a lélektárs felbukkanását, mások számára a szerelem, az intimitás adja a kapcsolat lényegét, és ha kell, egy életen keresztül várnak a megérkezésére. Vannak, akiknek egy barátság vagy egy futó, de annál intenzívebb kapcsolat formájában érkezik meg, néha pedig egy olyan társat azonosítanak vele, aki kirobbantja őket egy rossz, elviselhetetlen élethelyzetből.

Megérkezett, de el kellett engednem

„Pár éve, egy átlagos délutánon besétált a munkahelyem ajtaján, a világ másik feléről, Dél-Amerikából; egy munka miatt érkezett Budapestre. Már az első találkozásunk alkalmával valami különleges érzésem támadt: mintha ezer éve ismertem volna, mintha egy régi ismerős lenne ő, akivel újra találkozhatok – kezdi Adrienn (30). – Mivel egy helyen dolgoztunk, gyakran találkoztunk, és egyre több alkalom adódott a beszélgetésre. Hihetetlen módon, kommunikációs hibák és gátak nélkül osztottuk megy egymással a legféltettebb titkainkat, gondolatainkat, mintha egy nyelvet beszéltünk volna. Nem kellett gondolkodnom azon, hogyan fejezzem ki magam angolul, szavak nélkül is értette, hogy épp mire gondolok és mit akarok mondani.

Mivel ő „Ha kell, egy életen át várok rá” – Létezik a lélektárs?házasságban élt, és nekem is volt párom, a barátság keretein belül próbáltuk tartani a kapcsolatunkat, ami már pár hét-hónap után iszonyúan nehéz volt, hiszen mindketten tudtuk, hogy ez valami más. Valami, amit soha nem tapasztaltunk. Tanultunk egymástól, olyan dolgokat, amiket mástól nem tanulhattunk volna, és olyan intenzív érzéseket éltünk meg két-három hónap alatt együtt, amiben másoknak egész életükben nincs részük. Pár hónap után visszatért az otthonába a családjához, én pedig visszazökkentem a hétköznapokba. Soha többé nem kerestük egymást.”
Adrienn csak akkor értette meg, hogy messze nem biztos, hogy a lélektárs egy egész életen át, szerelemben, házasságban, öregségben elkísér.

Nem úgy Kitti, aki szerint minden ember számára létezik egy olyan pár, akivel nemcsak a lélek dolgaiban osztozhat. „Hiszem, hogy létezik valahol a társam. Most 32 vagyok, de szerelmes, igazán boldog egy férfi oldalán még soha nem voltam. Ennek ellenére nem csüggedek, tudom, ha úgy élem az életem – ezt az életet –, ahogy az meg van írva, ha jó irányba megyek, ha hagyom magam a megfelelő irányba sodorni, akkor egyszer eljön az én életembe is az az ember, aki a társam lesz. Türelmes vagyok, mert biztos vagyok abban, hogy eljön.”

„Ha kell, egy életen át várok rá” – Létezik a lélektárs?Lelki társad a DNS-társad

A legújabb high-tech trend alapján nem kell várni az igazi betoppanására, mert DNS-hasonlóság alapján könnyűszerrel megtalálható. Ezen az elven működik az úgynevezett DNS-randi, ami leegyszerűsíti a párkeresést és az összeillő génállományúakat hozza össze. A GenePartner.com szakemberei egy algoritmus felhasználásával segítik megtalálni az igazit, pontosabban az ember biológiai másik felét. A 80 százalékos egyezés már biztató, a 90 százalék még jobb. Ezen értékek alatt az „igazi társ”-ság valószínűsége a nullához konvergál – szerintük.


Lelki társam, testvérem

Egy másik olvasónk valami egészen mást tapasztalt; számára a lelki társ egy mély, ám csupán testvéri viszony: „Hiszek benne, és nagyon jó is, hogy van. Egyikünk részéről sem volt soha szerelem. Valami olyasmi, amit egy fiútestvér iránt éreznék, ha lenne. A kapcsolat testvéri, és az az érdekes, hogy én lány vagyok, és lánytestvérem van, a lelki társam férfi, az ő testvére pedig szintén férfi. És egyikünk sem jön ki olyan jól a saját testvérével, mint ahogy mi egymással. És ami a legjobb az egészben; házastársaink teljes mértékben elfogadják ezt a kapcsolatot.”

Egy másik hozzászólónk talán találkozott is a maga lelki társával, hiszen egészen pontos elképzelései vannak erről a különleges személyről: „Ha a lelki társ alatt a saját személyiségvonásaink felfedezését értjük a másik félben, akkor szerintem mindenki megtalálta. A kérdés már csak az, hogy el tudja-e viselni saját maga jó vagy rossz tulajdonságait a másik fél tükrözésében.”

Rövid találkozás

„Ha kell, egy életen át várok rá” – Létezik a lélektárs?Anna szerint ez a bizonyos társ lehet hogy csak nagyon rövid ideig van jelen az életünkben, de megváltoztat, átalakít, emlékeztet minket arra, hogy létezik. „Ilyennel szerintem majdnem mindenki találkozik, és nem biztos, hogy ellentétes nemű, lehet barát is. Ami a szerelmet illeti, alapvetően hiszek abban, hogy létezik a lelki társ, de azt hiszem, ezt csak nagyon kevesen tapasztalhatják meg. Éppen ezért nem érdemes várni egy ilyen elképzelt ideálra, mert egyáltalán nem biztos, hogy ebben az életben rátalálunk, és lehet, hogy már találkoztunk is vele, csak nem tudatosult bennünk.”

Egy másik olvasónk szerint mindenkinek kell hogy legyen egy lelki társa, ami nem biztos, hogy beleillik a barátság-szerelem fogalomkörébe. „Valami más, megmagyarázhatatlan dolog, érdekes, izgalmas és szép. Velem ez megtörtént, sőt van egy baráti lelki társam harmincvalahány éve. Mindig egy a gondolatunk, valami érdekes kötődést érzek iránta, de ő is irántam, és fogom is érezni, amíg csak élek. Sokszor megmagyarázhatatlan dolgok történtek köztünk, például a telefon akkor csörgött és hívott fel, amikor nagy szükségem volt rá, a baráti szavakra, tanácsra, megerősítésre.”

Várni kellett rá, de megérkezett

Legtöbb hozzászólónk számára a lelki társ összefonódik a szerelem fogalmával, nehezen tudnák meghúzni a határt a kettő között. Így van ezzel Endre (35) is, aki számos párkapcsolattal, csalódással és egy kellemetlen válással a háta mögött találkozott azzal a nővel, akire azt mondja: ő a lelki társa. „Lehetséges, hogy korai még kimondani, hogy lelki társamra leltem, de egy biztos: ilyen rövid idő alatt ilyen intenzív kapcsolatban még soha nem volt részem. Hasonlóan gondolkozunk és vélekedünk dolgokról, hasonló az értékrendünk és a jövővel kapcsolatos elképzelésünk is. A szex pedig mennyei, ami szintén csak azért lehetséges, mert lélekben is egyek vagyunk, és a vonzódás nem egyoldalú.”
 

Kapcsolódó hozzászólások
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

theheartless 2011-12-17 13:56

Én a mostani barátommal majdnem egy éve vagyok együtt. Idén Valentin-napkor két hete jártunk, és én már akkor úgy éreztem, hogy ő a lelki társam, mert nagyon sok dologban hasonló a véleményünk, sok mindenben egyetértünk, már az elején is fél szavakból megértettük egymást, és ilyen intenzíven még egy kapcsolatomat sem éltem meg. Ez azóta csak pozitív irányban változott. Hozzáteszem, van egy ikertesóm is, akivel szintén mindig jól megértettük egymást, de valahogy mégsem ilyen szintű volt a kapcsolatunk, mint a barátommal most.

És Stella73, nálunk is elég sokszor van ilyen, főleg az utóbbi pár hónapban, hogy egymás gondolatait olvassuk! :-)

andrea41 2011-12-06 11:16

Talán kevés embernek adódik meg, hogy megtalálva élete másik felét, együtt tudjanak fejlődni, és náluk valóban csak egy nagy Ő létezzen.Talán több embernek van lehetősége megtalálni az Igazit, de megtartani , vagy együtt maradni csak néhány léleknek sikerűl.

Azt hiszem igazán ők a szerencsések,ezen a Földön.

http://www.lelekkucko.eoldal.hu/cikkek/megtalalni- es-elveszteni-a-lelked-masik-felet....html

CsoSzi 2011-12-05 19:14

Majdnem 4 éve vagyunk együtt a második férjemmel.

A mai napig előfordul, a kapcsolatunk elején pedig rendszeres volt, hogy több ezer km távolságra egymástól (Ő kamion sofőr), sok órás különbségekkel annyira egyszerre írtuk az sms-eket egymásnak, hogy a kézbesítési értesítőre várva az Ő üzenete jött meg.

Mostanában, ha pl Honfoglalón játszunk (külön, mindketten a saját regünkkel), a tippelésnél azonos számokat írunk be, pedig nem látjuk egymás monitorát. (Ilyenkor szoktuk mondani: "Szállj már ki a fejemből!!! :)"  )

 

Akkor mi lélektársak vagyunk? :) 

Stella73 2011-12-05 18:46

Van, aki nem is vágyik arra, hogy a lelki társa éljen mellette, mert nem él lelki életet, akkor meg minek.

 

Nálunk a lelki társ mivoltunk a párommal legjobban abból látszik, hogy sokszor hangzik el: "Hé, nem ér gondolatot olvasni!" 

Pilizota 2011-12-05 18:43

Szerintem a lélektárs egy kitaláció.

Én nem hiszek benne.

Mese.

 

Szép mese, de a valóságban nem működik.

kagylo 2011-12-05 16:30

Szeretnék én is hinni benne...de még nem találtam meg:(

veronika22 2011-12-05 15:25

De szeretném hinni, hogy létezik.. valahogy úgy képzelem el ahogy Coelho is írta a Bridában.. Több másik felünk van..aki ugye a lelki társunk is.. de a megfelelő időben és helyen kell találkozni:)

Nők Lapja Cafe 2011-12-05 15:25

Van, aki hisz benne, van, aki nem. Van, aki vár rá, s van, aki már el is engedte. Akárhogy állunk is a dologhoz, egyvalami biztos: akinek az életébe betoppant már, az soha többé nem mondja majd, hogy a lélektárs nem létezik. De ki is ő?

Tovább a cikkre...

Nyereményjáték Orbit

Orbit

Nyerj egy évre elegendő Orbit Bubblemint rágót és egy rágó adagolót!

Játszom

Címlapon

Legjobbak

Vele csókolózott a színpadon Détár Enikő – fotók

Vele csókolózott a színpadon Détár Enikő – fotók

Hujber Feri és Détár Enikő egymásba szerettek. A...
Facebook lájkok száma

Csibeinvázió: a magyar lemezjátékokat ünneplik országszerte

Emlékeztek még a csipegető csibére?
Facebook lájkok száma

A vércsoport befolyásolja, hogy kiújul-e a prosztatarák

A forradalmi felfedezés új utakra terelheti a...
Facebook lájkok száma
Az utolsó pillanatban: nyomtatható dekorok húsvétra

Az utolsó pillanatban: nyomtatható dekorok húsvétra

Ha még nem állt össze a húsvéti dekoráció, akkor ne...
Facebook lájkok száma
Kolostorra, 15. századi erődre vagy szigetre is licitálhatunk

Bárki megvásárolhat egy 15. századi erődöt

Állami tulajdonban lévő ingatlanokat eladásával...
Facebook lájkok száma
12 kreatív ötlet gyerekszobába

12 kreatív ötlet gyerekszobába

Unod a klasszikus gyerekszobákat? Valami kreatívra,...
Facebook lájkok száma
Íme az első fotó Mádai Vivien születendő gyermekéről

Íme az első fotó Mádai Vivien születendő gyermekéről

Hacsak ultrahang felvételen, de máris megmutatta...
Facebook lájkok száma
 Így shoppingolt egy vegyesboltban a dalai láma – képek

Így shoppingolt egy vegyesboltban a dalai láma – képek

Őszentsége szomjas volt.
Facebook lájkok száma
Fiaival fotózta újra a legendás lemezborítókat az apa – galéria

Fiaival fotózta újra a legendás lemezborítókat az apa – galéria

Szuper ötlet, hibátlan megvalósítás.
Facebook lájkok száma

Lányok napja 2014: csütörtökig lehet jelentkezni

Egyre több bátor lány „merészkedik” informatikai vagy...
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

Ilyen egy nő teste nagy fogyás után!

Ilyen egy nő teste nagy fogyás után!

Sokszor olvassuk a nagy fogyás történeteket, és csak...
Facebook lájkok száma842 Hozzászólások száma39
Ez történt, amikor egy anyuka tovább aludt, mint szokott – videó

Ez történt, amikor egy anyuka tovább aludt, mint szokott – videó

Nem lettünk volna a helyében, míg feltakarította a...
Facebook lájkok száma247
„Nekem a gyerekek az elsők, nem a szex!”

„Nekem a gyerekek az elsők, nem a szex!”

Egy pár intimitásában az egyik legnagyobb kihívás nem...
Facebook lájkok száma155 Hozzászólások száma94
Várkonyi Andrea: „Gáborral hagyjuk élni egymást”

Várkonyi Andrea-interjú

A papír nem számít.
Facebook lájkok száma115
A 10 legszebb villa Toscanában

A 10 legszebb villa Toscánában

Régen főleg a leggazdagabbak kiváltsága volt a villa...
Facebook lájkok száma74
Az okospalack figyelmeztet, hogy eleget igyál

Az okospalack figyelmeztet, hogy eleget igyál

A modern technika nem hagyja, hogy csak úgy...
Facebook lájkok száma52
Szuper húsvéti menütippek a sztárbloggertől

gyors húsvéti menü

Közeleg a húsvét, és már most azon aggodalmaskodsz,...
Facebook lájkok száma45 Hozzászólások száma8
Büszke volt cigány származására a némafilmek sztárja

Büszke volt cigány származására a némafilmek sztárja

Ma 125 éve született Londonban Charlie Chaplin...
Facebook lájkok száma44

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem