Szex

Nők a pápa ágyában

Az Oscar-díjas Jeremy Irons bújt már oroszlán bőrébe (Az oroszlánkirály), a rosszfiú szerepe sem ismeretlen számára (Die Hard 3.), és nem egy kosztümös filmben láthattuk (A vasálarcos, Elizabeth). A Borgiák című sorozatban az egyháztörténet legsötétebb alakjának tartott VI. Sándor pápa megformálására vállalkozott.

A Borgia család korrupcióval, gyilkosságokkal és hatalmi játszmákkal átszőtt története nem először kerül a filmesek látószögébe. Mario Puzo író mintaként használta a Corleone család megformálásánál a Keresztapa című regényében, majd a könyv alapján készült filmtrilógiában, most pedig az Oscar-díjas filmest, Neil Jordant és a Showtime-ot ihlette meg a korszak. A merész sorozatairól ismert csatorna a Tudorokkal már bebizonyította, hogy képes a mai néző számára is érdekes történelmi szériát készíteni – ahogyan most is hűen és látványosan jeleníti meg a Borgiák korát, a XV. századi Itáliát: Da Vinci, Michelangelo és a Mediciek világát, a nyugati reneszánsz és az Újvilág felfedezésének idejét.

Jeremy Irons pápának állt

A történet középpontjában a VI. Sándor pápaként trónra kerülő Rodrigo Borgia és családja, valamint a hatalomért folytatott szüntelen és könyörtelen küzdelmük áll. A pápa zseniális figurájára Ironst szemelt ki a sorozat kreátora, Jordan. A színész kezdetben ugyan aggódott, hogy külsőre egyáltalán nem hasonlít a valóságban nagydarab Rodrigo Borgiára, de a karakter összetett és ellentmondásos személyisége meggyőzte: „Úgy gondoltam, érdekes lesz egy ennyire kettős embert eljátszani; egy embert, aki egyszerre jó és rossz, és állandó konfliktusban áll önmagával. Mindig is izgatott, hogy egy ember miért viselkedik egy adott helyzetben úgy, ahogy, mi járhat a fejében? Rodrigo nagyon intelligens volt, társasági ember és remek társalgó, és kiváló szervező. Emellett ravasz, kegyetlen és megbízhatatlan, hatalmas érzéki étvággyal. Imádta a nőket, imádta a jó ételeket, imádta az életet, és mindez támadási felületet adott ellenségei számára.”

Jeremy Ironst és a Borgiákat június 28-tól keresd az HBO műsorán!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top