Szex

Nemet mond a Facebook a művészi puncira

Zuckerberg emberei nem ismerik a különbséget a pornó és a művészet között.

Nemet mond a facebook a művészi puncira A párizsi Musee d’Orsay-ban nagy becsben őrzik a Világ eredete című képet, a Facebook viszont letiltotta azt a francia felhasználót, aki profilképnek akarta használni a művet. Gustave Courbet képe egy nőnek az alsó felét ábrázolja, meglehetősen szemérmetlenül, mindenestül. Szemlátomást a közösségi oldalnak ez betette a kaput, minden bizonnyal el akarták kerülni, hogy akár csak egyet is elveszítsenek a több millió farmvillező felhasználójukból egy 1866-os festmény miatt.

A férfi, akit a kép miatt letiltottak, most perli a Facebookot. Azt szeretné elérni, hogy a profilját visszaállítsák, valamint azt, hogy kárpótolják. (Hogy miért is, azt nem tudjuk pontosan.)

 
400 punciból álló szobor
Nemet mond a facebook a művészi puncira

Furcsa mód ezzel a képpel már két másik felhasználónak is meggyűlt a baja, és ez a fajta eszetlen cenzúrázás egy csomó embernek a begyében van. A francia író, Luc Wouters, így fogalmazza meg: „a Facebook saria-törvényeket vezet be, ha megakadályozza, hogy a meztelen női testet megmutassák a maga teljes pompás természetességében.” Köszönjük, Monsieur Wouters.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top