Szex

A szerelem a férfiaknál lecsúszott a dobogóról

Mi a legfontosabb egy ismerkedő nőnek, és mi a férfiaknak? Hogyan mondjuk el, ha valami nem jó az ágyban? Ki kezdeményez? És kivel beszéljük meg mindezt? Nők Lapja Café Nagy Szexteszt-értékelés, 3. rész.

Te is arra gondolsz?
Majdnem minden harmadik férfinak (29%) naponta több mint tízszer eszébe jut olyasmi, aminek köze van a szexualitáshoz – derül ki a Nők Lapja Café Nagy Szextesztjéből. (Kb. 6–10 alkalmat vallott 20%, 3–5: 28%, 1–2: 23% és mindössze 1% nyilatkozott úgy, hogy sohasem – utóbbiak vajon mire gondolnak szex közben?) Persze kérdés, hogy kinek mit jelent az olyasmi? Angelina Jolie feneke már számít, vagy csak az, hogy „elképzelem a kolléganőmet és magamat különböző pozíciókban”? Természetesen a nők sem maradnak el jelentősen ez ügyben a férfiaktól: a válaszadó nők több mint fele (52%) ikszelte be az 1–2 alkalmat, 3–5-öt vallott 26%, 6–10: 11% és több, mint 10-et 8%, sohasem: 2%.

A szerelem a férfiaknál lecsúszott a dobogóról

Találós kérdés: Ha a fenti adatok reprezentatívak, és egy dolgozó egy alkalommal átlagosan 10 másodpercig gondol olyasmire, aminek van köze a szexualitáshoz, akkor egy ezerfős irodaházban egy órán belül hány férfi és hány női dolgozó fejében fordult meg az olyasmi? Mekkora a valószínűsége, hogy egy férfi és egy női dolgozó éppen egyszerre gondol olyasmire, egymástól függetlenül vagy egymástól függve?

  A Nők Lapja Café Nagy Szextesztjét 101 255-en töltötték ki októberben. 70 738 nő és
30 517 férfi. A válaszadó nők átlagéletkora 32 év, a férfiaké
38 év volt.

A szerelem kell?
A teszt eredményei szerint amikor egy nő ismerkedik, elsősorban az motiválja, hogy viszontszeressék, de a testiség is közel ilyen fontos. (Amikor ismerkedsz egy olyan férfival, aki „potenciális szexpartner” lehet, mit keresel leginkább? Nők: ölelést, azt, hogy szeressenek – 55%, szerelmet – 50%, testi gyönyört – 46%.) A férfiaknál masszívan vezet a testi gyönyör: 72%, ezt követi lemaradva a kaland: 42%, harmadik helyezett az ölelés-szeretés: 40%. Ó, igen, a szerelem a férfiaknál lecsúszott a dobogóról – az ismerkedő pasiknak mindössze 38%-a jelölte fontosnak. (Érdekes viszont, hogy azoknak a férfiaknak a körében, akiknek még nem volt szexuális kapcsolatuk – 1010 fő – a szerelem vezet ugyanezen a listán 62%-kal…)
Na és mit várnak el egymástól a felek, ha már szexpartnerek? A nők leginkább figyelmességet (74% gondolta fontosnak – a tesztben itt több tulajdonságot is meg lehetett jelölni) és érzelmességet (51%). A férfiaknál egy olyan tulajdonság vezet, amit a nőknek csak 30%-a tartott fontosnak: a nyitottság (62%!, a második azért a férfiaknál is az érzelmesség: 48%, harmadik a figyelem: 45%).

A szerelem a férfiaknál lecsúszott a dobogóról

Találós kérdés: Ha a fenti adatok reprezentatívak, minden egyéb körülményt figyelmen kívül hagyva mekkora esély van arra egy randin, hogy a nő is és a férfi is szerelmes akar lenni? És hány százalék az esély arra, hogy a férfi csak… kielégülni akar?

Te kezdted!
Érdekes eltérés mutatkozott a nemek között annál a kérdésnél, hogy általában ki kezdeményezi a szexet. A férfiak jelentős része (39%) gondolja úgy, hogy kizárólag ő, ezzel szemben a nőknek csak 22%-a mondta azt, hogy „a partnerem”. A „kölcsönösen” választ a nők 69%-a választotta, míg a férfiaknak 56%-a. A bennünk élő magatartáskutató azt mondja, hogy… khm… „normatív válaszok” születtek – esetleg a felajzott hímek egy részének fel sem tűnik, hogy tulajdonképpen a nő is akarta.
Szerencsére abban, hogy ha valami nem oké az ágyban, hogyan viselkedünk, nincs nagy eltérés. Megmondjuk (nők: 73%, férfiak: 63%), vagy „nem szólunk, de valahogyan az értésére adjuk (nők: 23%, férfiak: 30%). Ha általában gond van a szexuális élettel, elsősorban a partnerrel beszélik meg a válaszadók (mindkét nem: 73%). Nagy különbség abban van, hogy a nők a barátnőikkel inkább kitárgyalják a bajt (43%), mint a férfiak a barátaikkal (9%), így aztán nem meglepő, hogy közel minden ötödik férfi (19%) senkivel sem beszéli meg szexuális problémáit.
Új partnerrel ugyanakkor a pasik inkább játszanak most mutasd meg!-et, mint a nők (Új partnerrel hogyan éritek el, hogy a szex a lehető legjobb legyen? – nők: beszélgetünk közben: 14%, kérem, hogy mondja, mutassa meg, neki mi a jó: 28%, férfiak: beszélgetünk közben: 13%, kérem, hogy mondja, mutassa meg, neki mi a jó: 44%). Nem mond, nem mutat a nők 37%-a (!), míg a férfiaknak csak 26%-a bírja a néma szexuális barkochbát…

A szerelem a férfiaknál lecsúszott a dobogóról

Találós kérdés: Ha a fenti adatok reprezentatívak, és egy aktív szexuális életet élő magyarról csak annyi információnk van, hogy általában ő kezdeményez a szexben, de soha nem mondja el a partnerének, hogy valami baja van, mekkora eséllyel férfi és mekkora eséllyel nő az illető?

Ja! Te vagy az?
Nem tudjuk, meglepő-e bárkinek, hogy a következő kérdésre nagyjából hasonló válaszok születtek nőktől és férfiaktól… Szóval az van, hogy mind a nők, mind a férfiak nagyjából ugyanannyiszor gondolnak másra szex közben. (Nők – Soha: 51%, Ritkán, ha más már nem segít: 11%, Ritkán, de csak kalandozásból: 30%, Gyakran: 6%. Férfiak – Soha: 44%, Ritkán, ha más már nem segít: 15%, Ritkán, de csak kalandozásból: 32%, Gyakran: 7%).
És végül egy kötelező kérdés egy online magazintól: Te ismerkedtél már későbbi szexpartnerrel online? A nők 21%-a, a férfiak 28%-a igen. Hm. Mit is mond el ez az adat az online ismerkedő nők egy részéről?
Találós kérdés: És te ismerkedtél már online? Ha nem, segítünk!

Nők Lapja Café Nagy Szexteszt, eredmények, 1. rész

Nők Lapja Café Nagy Szexteszt, eredmények, 2. rész

Kivel feküdnének le a magyarok? 

És még egyszer a nagy kérdés megvitatása: El kell-e mondani a hűtlenséget? A szexteszt két segítője, Soma Mamagésa és Mester Dóra szexoktató megbeszéli ebben a videóban:

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top