Szex

Pasiszótár: “De veled volt a legjobb a szex!”

Egy férfit kértünk fel arra, hogy napról napra segítsen megfejteni a nők számára érthetetlen (fél)mondatokat, melyek a pasik száját hagyják el. Íme Pasiszótár sorozatunk 16. példamondata! És a megfejtés...

A pasi:
„De veled volt a legjobb a szex!”

A fordítás:
(Levélírónknak azután mondta ezt a férfija, miután az szakított vele.)

Ha egy nő szakít: az mindig természetes, a dolgok rendje, evolúciós törvényszerűség. Ha egy férfi szakít: az erkölcstelen szemétség. Értjük mi ezt; végül is a nő gyermekei apját keresi (igen, még azon a white partyn is, a negyedik Cuba libréje után…), a férfi viszont csak a prédát. Ezért aztán ha egy nő szakít: az ítélethirdetés, ha egy férfi szakít: az bűnbánat.

Pasiszótár: „De veled volt legjobb a szex!”

Na, hát az iménti bekezdés nyilván egy ökörség, de ismerjük el: nem teljesen ismeretlen a szereposztás.
A lényeg, hogy ha mi lépünk (le), sokszor (hibásan) azt gondoljuk, hogy magyarázkodnunk kell, sőt meg kell vigasztalnunk a nőt. Amiből ilyen mondatok lesznek, amiket még brazil sorozatszínészek sem bírnának elmondani elsőre röhögés nélkül, hogy: „Te olyan jó ember vagy!”, na és hogy: „Pedig veled volt a legjobb a szex!”
Egyébként mi értelme ennek a mondatnak a jelentését kutatni? A szakítást már nyilván nem lehet/hülyeség visszacsinálni. Akkor meg legalább pancsoljunk a hitben, hogy szexistenek/szexistennők vagyunk. Valami hasznuk legyen már az elmúlt kapcsolatoknak.

(Neked is fordítási nehézségeid vannak? Küldd el a problémás férfimondatot a pasiszotar@nlcafe.hu címre, és megpróbáljuk értelmezni a Pasiszótárban!)

 A Pasiszótár eddigi példamondatai:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top