Szex

Pasiszótár: “Nem vagyok romantikus típus!”

Egy férfit kértünk fel arra, hogy napról napra segítsen megfejteni a nők számára érthetetlen (fél)mondatokat, melyek a pasik száját hagyják el. Íme Pasiszótár sorozatunk 14. példamondata! És a megfejtés...

A pasi:
„Nem vagyok romantikus típus!”

A fordítás:
Pasiszótár: „Nem vagyok romantikus típus!” Ha jól sejtem, ez magyarázkodó mondat. Az előzi meg, hogy „bocs, hogy soha nem veszek neked virágot, de…”. Meg „elnézést, hogy három éve nem öleltelek át csak úgy, de…”. Továbbá: „Ne haragudj, hogy nem használom a társaságodban a következő kifejezéseket: légy szíves, kérlek, köszönöm, de…” Azt is sejtem, hogy nem kapcsolat eleji mondatról van szó, mert ilyen szöveggel első randikra érkezni, ugye, minimum felkészületlenség…
A tapló mondatok sajátossága, hogy nem lehet rájuk válaszolni (legalábbis szóban nem, legfeljebb tettlegességgel, mivel egy tapló mondat már önmagában tettlegesség). A „nem vagyok romantikus típus!” is ilyen, mert mit mondjon rá a szerencsétlen nőáldozat? Hogy „ja, tényleg, el is felejtettem, akkor semmi gond”? És meddig terjed a mondat érvényessége? Mi után hangozhat el? Mit lehet még kimagyarázni vele? „Nem megyünk kettesben vacsorázni, mert tudod: nem vagyok romantikus típus”? „Vacsorát főzetek veled, és elvárom, hogy behozd a meccs szünetében, oszt a végén egy nagy böfögéssel köszönöm meg, de hát tudod: nem vagyok romantikus típus”? „Esténként hozzád nem érek, csak befordulok, és jó nagyokat szellentek a paplan alá, mér’?, mi a baj, Szívem?, hát mondtam: nem vagyok romantikus típus”?
A dolog nyilván abszurd. A mai példamondatunk semmire nem jó, annak a beismerése csupán, hogy embered jó ideje érzéketlen tuskóként viselkedik veled. Valószínűleg nem azért, mert érzéketlen tuskó (hiszen a legnagyobb taplók is képesek elkotródni a virágboltba, ha egy nőtől akarnak valamit), hanem 1. mert azt hiszi: bármit megtehet, te úgyis ott vagy neki, 2. lesz.rja, hogy ott vagy-e neki.
Akárhogy is van, én a helyedben lehet, hogy megpróbálnám mással. De minimum megcsalnám egy romantikus típussal.

(Neked is fordítási nehézségeid vannak? Küldd el a problémás férfimondatot a pasiszotar@nlcafe.hu címre, és megpróbáljuk értelmezni a Pasiszótárban!)

 A Pasiszótár eddigi példamondatai:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top