Szex

Pasiszótár: “Tartsunk szünetet!”

Egy férfit kértünk fel arra, hogy napról napra segítsen megfejteni a nők számára érthetetlen (fél)mondatokat, melyek a pasik száját hagyják el. Íme Pasiszótár sorozatunk 30. példamondata! És a megfejtés…

A pasi:
„Tartsunk szünetet!”

A fordítás:
Mintha a legtöbb férfi félne nemet mondani a nőknek. És most hangsúly a „mondani”-n. Mert az igen, persze, hogy megcsalunk, elhagyunk, felszívódunk, de hogy ezt be is valljuk (neked és így tehát magunknak is), az már rohadt félelmetes.
Talán szimpla kíméletesség ez, talán neveltetés (kezdve attól a perctől, hogy apánk először ordította oda nekünk: „Hogy beszélsz anyáddal?!”), talán kényelmesség („hátha lapítva könnyebben megúszom”), de tény: nagyon nehezen mondunk ilyeneket nektek, hogy „már nem szeretlek”, „elhagylak”, „nem veled akarom”…

Pasiszótár: „Tartsunk szünetet!”

Igen, ahogy nagyi mondta mindig: „Nagy sumák vagy!”
Ez van, nagy sumákok vagyunk.
Persze lehet, hogy nem arra gondolt, hogy amikor elhagyjuk a nőinket, mindig azt mondjuk majd nekik: „Tartsunk szünetet!”
Ennél kisebb dolgokra gondolt.
Vagy sokkal nagyobbakra, ki tudja.
A sumákolásunk másik oldala (mert ez a helyzet ezzel a sumákolással: egy csomó oldala van neki), hogy azt is nehezen mondjuk ki, amit szeretnénk.
És ha néha mégis összejön: tömören és határozottan megmondjuk, amit akarunk, akkor arra ti mit mondtok? Hogy „hű, de férfias!”.
Vagyis férfias egyenlő olyan erény, amire csak férfi képes, de a legtöbb férfi nem képes rá.
Uff.
Hát, úgy tűnik, ez a nagy aforizmák napja lesz.
Közhelyhétfő.
Pedig csak azt akartam mondani, hogy a „tartsunk szünetet!” férfiul annyi: „Nem akarok veled lenni soha többé!”
Persze nem mondtam ki egyből, hanem 1235 karaktert maszatoltam még elé. Kerülgettem, utalgattam, sumákoltam. Vagyis úgy viselkedtem, mint egy tipikus férfi.
Ja, nem túl férfiasan.

(Neked is fordítási nehézségeid vannak? Küldd el a problémás férfimondatot a pasiszotar@nlcafe.hu címre, és megpróbáljuk értelmezni a Pasiszótárban!)

A Pasiszótár eddigi példamondatai:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top