Szex

Keveset szexelnek a magyarok

Friss kutatási eredmények szerint a magyarok keveset szexelnek, és ha mégis ágyba bújnak, akkor sem a legbiztonságosabb módon védekeznek.

2010 tavaszán „egészségfelmérést” végzett a HáziPatika.com, ennek során 84 ezer embert kérdeztek a stresszről, szexuális szokásokról, káros szenvedélyekről, hogy felmérjék a magyar lakosság egészségtudatát. A válaszok megdöbbentő eredményekkel szolgáltak.

A kutatásból többek közt az is kiderült, hogy a magyarok szexuális étvágya egyáltalán nem mondható kiemelkedőnek. A megkérdezettek 7 százaléka csak havonta, 12 százaléka pedig ennél is ritkábban él nemi életet. Ráadásul 14 százalék azoknak az aránya, akik még/már nem aktívak szexuálisan.
Még elgondolkodtatóbb adat, hogy minden ötödik válaszadó egyáltalán nem védekezik a nem kívánt terhesség ellen, akik viszont igen, azok 11 százaléka a nem túl biztonságos megszakított közösülés módszerét választja.
A szexuális úton terjedő betegségek ellen a válaszadók körülbelül fele nem védekezik, mert úgy gondolja, hogy monogám, tartós párkapcsolatban erre nincs szükség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top