Szex

Férfival élek, de a női test izgat – leszbikus vagyok?

Mindig férfiakba voltam szerelmes, most is egy férfival élek együtt, de szexuálisan a női test látványa sokkal jobban izgat. Akkor én most hetero- vagy biszexuális vagyok, de az is lehet, hogy leszbikus?

Kedves Doktornő!

Már régóta foglalkoztat ez a kérdés, de úgy tűnik, most jutottam oda, hogy közelebb kerüljek a válaszhoz. Kényes terület, nem könnyű erről beszélni. Mindig férfiakba voltam szerelmes, nagyon is, és könnyen esem velük szerelembe, most is már két éve egy férfival élek együtt. Szexuálisan viszont a női test látványa sokkal jobban izgat. Szexuális fantáziáimban általában a párom szerepel más nőkkel, ami szintén elég bizarrnak tűnik számomra, annál is inkább, mert egyébként nagyon féltékeny típus vagyok. Párommal a szexuális együttlét (is) jó, bár hüvelyi orgazmust még soha nem sikerült elérnem. Ezek után két kérdésem lenne: Ön szerint akkor én most hetero- vagy biszexuális, esetleg leszbikus vagyok? Árthat-e a kapcsolatomnak, ha a páromat más nőkkel képzelem el?

Férfival élek, de a női test izgat - leszbikus vagyok?

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Üdvözlettel:
Kinga

Te is kérdezhetsz az ismert szexológustól! Dr. Lux Elvirának a www.luxelvira.hu oldalon írhatsz levelet.

 

Kedves Kinga!

A fantáziánk olyan madár, amelynek ha levágják a szárnyát, akkor csak eltotyog mellőlünk, holott – mint minden madár – arra hivatott, hogy szárnyaljon. Ha ez nem így lenne, soha nem született volna meg az emberi kultúra, hanem olyan sárba ragadtak maradtunk volna, mint néhány primitív állatfajta. Sőt, még a technika, a civilizáció sem tartana messzebb a kőbaltánál, mert akik kitalálták a gépeket, bizony igencsak szabadjára eresztették a képzeletüket. Olvasott már valamit Verne Gyulától? Szinte minden dolgot kitalált, amit később mások meg is valósítottak. Szegényebbek lennénk, ha nem mert volna fantáziálni, és nemcsak kulturálisan, de technikailag is.

A szexuális fantázia is arra való, hogy amit valóságosan nem tudunk vagy nem merünk megvalósítani, azt legalább elképzeljük, felkeltsük a vágyat egy nem hétköznapi, érdekes szexuális együttlét iránt. Ez a vágy: a libidó. Amennyiben ez segít Önnek a kedvteremtésben, ne legyen bűntudata, hiszen ezzel nem árt senkinek.

A nemünk: biológiai kompromisszum. Nőben, férfiban egyaránt vannak a másik nemre jellemző tulajdonságok, amelyeknek reális biológiai alapjuk is van. Attól még senki nem lesz leszbikus, hogy a szépséget a saját nemében találja meg. Minden művész tudja, hogy a női test sokkal szebb, esztétikusabb, mint a férfitest. A milói Vénusz is nő, ugye? Tudom, hogy Michelangelo Dávid-szobra gyönyörű, de a szobrásza homoszexuális volt.

Mindenki arra gondol örömszerzése érdekében, amire kedve tartja. Azt írja, nem volt eddig hüvelyi orgazmusa. Másnak sem nagyon van. Ilyen a nemiszerv-berendezésünk, erről igazán nem tehetünk, és a partnerünk sem tehet, bármennyire igyekszik is. Ez nem a mi bűnünk, hanem a teremtésé. Nyugodjon meg, nincs semmi baj. Fantáziálásával nem árt senkinek, még magának sem.

Üdvözlettel:
Lux Elvira

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top