Szex

Mr. Házinyúl, mi legyen veled?

Házinyúlra nem lövünk, tartja a gyakran ismételgetett mondás. Ha te szemérmetlenül mégis olyan pasira vadászol, akivel naponta egy levegőt szívsz, ne siesd el a dolgot. Alaposan szemügyre vettük a "nyúltartás" minden előnyét és buktatóját.

A gonosz közvélemény szerint a házinyulakat messzire el kell kerülni. A gonosz közvélemény azonban egész biztosan nem tudja, hogy a kiszemelt házinyulak milyen édesek, kedvesek, jóképűek és kimondottan izgalmas figurák, máskülönben eszünkbe sem jutna a témán rágódni. Akkor most tulajdonképpen mit szabad, és mit nem? Meddig lehet, meddig érdemes elmenni anélkül, hogy nagyon megégetnénk magunkat? Ilyen és hasonló gyötrő kérdésekre igyekeztünk választ találni.

(A félreértések elkerülése végett jelenlegi cikkünkben csak olyan házinyulakra vadászunk, akik szabad prédák. Mert abban az esetben, ha a házinyulat várja otthon valaki, a helyzet jóval bonyolultabb, és sokkal inkább erkölcsi jellegű, mint hogy jogunkban állna tanácsokat osztogatni az ügyben.)

Mr. Házinyúl, mi legyen veled?

 

Bölcsességek ide vagy oda, tény, hogy a párkapcsolatok többsége ott alakul ki, ahol az ember „össze van zárva” társaival. Tehát például az iskolában, az egyetemen, a munkahelyen, vagy bárhol, ahol az emberek kénytelen-kelletlen rengeteg időt töltenek együtt. Ezáltal lehetőségük van megismerni, megszeretni egymást, így teljesen normális, ha mélyebb kötődés, akár szerelem is kialakul közöttük. Első ránézésre kézenfekvő dolognak tűnik, hogy ott ismerkedjünk, „vadásszunk”, ahol úgyis kénytelenek vagyunk sokat tartózkodni, és ráadásul még a hazai pálya előnyeit is élvezzük. Azonban ne felejtsd el, egy ilyen párkapcsolat esetében – pontosan a túlzott közelség miatt – mindig magasabb a rizikófaktor.

Tipikus házinyulak, hogy könnyen felismerd őket

 

1. Kolléga

Mr. Házinyúl, mi legyen veled?A házinyulak leggyakoribb fajtája. A közös munka könnyebben telik egy kis flörtöléssel fűszerezve, ez vitathatatlan. Azonban jól gondold meg, kivel keveredsz munkahelyi viszonyba, ugyanis egy csúnya szakítás könnyen a munka rovására mehet.

2. Főnök
Hasonló a helyzet akkor is, ha a főnökünkkel kerülünk intim kapcsolatba, de itt az alá- és fölérendeltségi viszony miatt eleve kellemetlen lehet a szituáció. A kollégák rosszallása garantált, szakítás esetén pedig könnyen kieshetsz a pikszisből.

3. Beosztott
Azért veszélyes a saját beosztottunkkal járni, mert a férfiember általában elég nehezen viseli, ha valahol nyíltan a nő hordja a nadrágot. Fennáll a veszélye, hogy partnered érzelmileg nem tud különbséget tenni a munkahely és az otthon között. Még kellemetlenebb a helyzet, ha te sem.

4. Tanár
Még egy bizonyos kor fölött is kényes téma, alatta meg egyenesen büntetendő. De mindenképpen érdemes elgondolkodni azon, hogy amikor tanárod osztályoz téged, vajon konkrétan mit is értékel.

5. Szomszéd

A közelség szuper és praktikus – amíg tart a kapcsolat. Utána azonban rémálom lehet. Bár nem kell egy levegőt szívnotok, ennek ellenére is megkeserítheti az életed. Ráadásul mindig tudni fogod, épp kit visz fel magához.

Az érem két oldala. Előnyök és hátrányok


• Sokat lehettek együtt, azonban pontosan emiatt könnyen meg is unhatjátok egymást.

• Igazán jól megismerheted a leendő partnered, minden hibájával és jó tulajdonságával együtt.

• Készülj fel, hogy mások előtt fogod élni az életed! Legyen szó veszekedésről, féltékenykedésről vagy bármi apró nézeteltérésről köztetek, azt az egész közösség azonnal tudni fogja, és megindul a pletykahullám.

• Egyes szakértők szerint egy szerelmespár jelenléte javítja a munkahely atmoszféráját, tehát a többi kolléga hangulatát is. Azonban a túlzásba vitt enyelgés inkább kellemetlen lehet a kívülállók számára.

• Képesek vagytok motiválni egymást, és összhangban dolgozni. Már ha minden rendben van köztetek. Ha azonban a kapcsolatban zűrök vannak, nehéz elképzelni, hogy a közös munka zökkenőmentes és gyümölcsöző lenne.

• Megtörténhet, hogy a szakmai gondokat hazaviszed magaddal, és fordítva. Ugyanakkor jól megértitek egymás munkahelyi problémáit, hisz mindketten a részesei vagytok.

• Nem kell azon aggódnod, vajon mit csinál a társad a rengeteg túlóra idején.

• Szakítás után könnyen úgy érezheted, egy rémálomba csöppentél. Mivel mindennap találkoztok, sokkal nehezebb túljutni a dolgon, főleg, ha volt partnered ellenségesen viselkedik veled szemben. Könnyen lehet, hogy egyikőtök kénytelen felhúzni a nyúlcipőt, és odébbállni.

 

Ha mégis házinyúlra vadásznál… Megfontolandó tanácsok

• Jó, ha már ez elején tisztázzátok, ki mit vár ettől a kapcsolattól. Ha csak egy éjszakáról van szó, akkor a legjobb teljesen titokban tartani a dolgot.

• Ha hosszabb távra terveztek, akkor se kürtöljétek szét, csak ha már biztosak vagytok kapcsolatotok komolyságában.

• Mindent a maga helyén. Ne keverd össze a szerepeket! Például a munkában legyél szigorúan csak kolléga, otthon pedig partner.

 

Mr. Házinyúl, mi legyen veled?

Ne hidd, hogy az ilyen típusú kapcsolatok egy kaptafára készülnek. Éppúgy működhetnek jól, mint ahogy döcögősen, vagy éppen szörnyen. Azonban talán egy kicsivel jobban meg kell gondolni, tényleg megéri-e belevágni. Ha végül a kényelmetlenség meg a rizikó miatt mégis a „nem” mellett döntesz, talán valaki igazán fontosat hagysz ki az életedből. Ha azonban alapos mérlegelés után is úgy gondolod, ez a te nyuszid, akkor nem szabad elengedni.

Híres „házinyulak” itthon és külföldön:

• Angelina Jolie és Brad Pitt a Mr. és Mrs. Smith forgatásán melegedtek össze. Mára kiderült, kapcsolatuk, így vagy úgy, de hosszú távon is megállta a helyét.

• A dolog érdekessége, hogy Pitt volt párja, Jennifer Aniston szintén munka közben talált rá új partnerére, Vince Vaughnra. A Szakíts, ha bírsz című filmben játszottak együtt. Azonban ők nem voltak ilyen szerencsések, egy év után elváltak útjaik.

• Tóth Gabi és Palcsó Tamás 2005-ben jöttek össze a Megasztár révén, közös munkájuk során. Kapcsolatuk nem bizonyult igazán tartósnak, egy év után szakítottak.

• Ezzel szemben Bartók Eszter és Caramel, akik szintén a tehetségkutató műsorban találtak egymásra, csak három év után döntöttek úgy, hogy külön folytatják.

 

Tippünk: ha még nem találtad meg a párod, de vágysz valakire, próbáld ki te is Párkereső szolgáltatásunkat. Klikk ide! »

Szeretkezés.lap.hu »
Párkapcsolat.lap.hu »
Szerelem.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top