Szex

Párosan még fogyni is könnyebb!

Mi köze a fogyókúrának a szerelemhez? Nagyon is sok, ha a fogyni vágyó párkapcsolatban, netán házasságban él! A huzamos ideig tartó diéta ugyanis mélyre ásott sérelmeket hozhat felszínre. Szerencsés esetben viszont éppenséggel összekovácsolhatja a párokat!

Nagy kérdés: egyedül vagy kettesben?

Mielőtt nekiállnánk a fogyókúrának, mérjük fel a terepet! Nem mindegy ugyanis, hogy életünk párja érdemben és lélekben támogatja-e ambíciónkat.

Ha ellenzi a férfi…

Sok férfi számára nem a pillesúlyú modellek jelentik az ideális nőt, hanem – anélkül, hogy ezt be is vallanák – a saját párjuk. Elejtenek ugyan olykor csípős megjegyzéseket a derékbőségről, egyre párnásodó csípőről, ám ezeket legtöbbször nem kell komolyan venni. Lehet, hogy szóba sem állnának egy 34-es méretű ruhát viselő nővel… Épp ezért nem értik sokszor, hogy vajon miért is erőltetjük azt a bizonyos fogyást. Nem jut eszükbe, hogy a nők elsősorban önmaguknak akarnak tetszeni. Viszont előfordul, hogy gyanú ébred bennük: „Biztos tetszeni akarsz valakinek!” Nemritkán féltékenységi jeleneteket generál, ha a konyhában megsokasodnak a kalóriaszegény termékek. Amennyiben kiderül, hogy párunk nem örülne, ha eltűnne rólunk négy-öt kiló, akkor bizony praktikákhoz kell folyamodni. Feltűnés nélkül kell életmódot váltani, ami, valljuk be, nem kis vállalkozás!

Tipp: mutassuk meg partnerünknek, mennyi pozitív változásra számíthat új formánkkal, például szexuális téren!

 

Ne hanyagoljuk el a társunkat!

A fogyókúra során mindenki igyekszik saját magára koncentrálni, ám jobban tesszük, ha közben partnerünkre is legalább annyi időt szánunk, mint korábban. Az első és legfontosabb szabály, hogy ha életünk párja nem tart velünk a fogyókúrában, számára továbbra is biztosítsuk a korábbi, jól bevált kosztot. A férfiak nehezen viselik, ha változik körülöttük valami. Az étkezésükre pedig kimondottan kényesek. Jobb, ha beletörődünk: ha partnerünk nem kíván diétásan étkezni, kétféle ételt kell majd nap mint nap elkészítenünk. Ügyesen átgondolt ötletekkel azonban megoldhatjuk, hogy bizonyos fogásokat diétás és hagyományos változatban egyszeri nekifutással főzzünk meg.

Tipp: ha például milánói makarónit szánunk vacsorára a családnak, külön vízben kifőzhetünk egy marék szénhidrátszegény tésztát magunknak. Sok időt spórolhatunk ilyen módon!

Már megint torna? Na ne…

Nem vezet jóra, ha átesünk a ló túloldalára. Ha a fogyókúra elhatalmasodik rajtunk, azt előbb-utóbb a kapcsolat sínyli meg. Ha a társ számára beletörődést és lemondást jelent ez a helyzet, akkor egyre több lehet otthon a feszültség, a feszengés, a veszekedés. A sikeres fogyókúra ráadásul testmozgással egészül ki. A sportolásra fordított időt mindenki a szabadidejéből csípi ki, ez pedig újabb próbatétele lehet a kapcsolatnak.

Tipp: biztosítsunk az edzések idejére társunk számára is hasznos elfoglaltságot!

Ha támogatja a férfi…

A párkapcsolat tartósságának egyik záloga a külsőnkkel kapcsolatos igényesség. Az egészséges, harmonikus testtel, a vonzó megjelenéssel a pár tagjai nemcsak önmagukat, hanem egymást is „megajándékozzák”.

Nagy előny, ha a társak olyannyira összhangban élnek, hogy képesek közös célokat megfogalmazni – például a fogyással kapcsolatban. Szerencsés, ha tudják ilyenkor, hogy a tartós eredmények nem egyszerű diétával pottyannak az ölünkbe, hogy valódi megoldáshoz általában életmódváltás vezet. Könnyebb a testnek és a léleknek is, ha társunk ezen az úton is kitart mellettünk, és vállalja a fogyókúrával járó kényelmetlenségeket. Egyszerűbben betartjuk fogadalmainkat, ha van valaki, aki gondoskodni akarásával rászorít minket arra, hogy kitartsunk. A finom falatokról is könnyebb lemondani, ha az, akivel egy asztalnál ülünk, dőzsölés helyett velünk együtt szerényebben étkezik.

Tipp: a lelkesedés nagyon sokat számít. Dicsérjük kedvesünket nap mint nap. Cserébe ő is erőt önt majd belénk.

 

Érdekesség – Férfiak és a kilók
Minden ötödik amerikai férfi fogyókúrázott már, Európában pedig a finnek és a hollandok a legelszántabbak. Igaz, nem valami sikeresek, ugyanis a kúra közepén általában feladják a kilókkal folytatott küzdelmet. A közép-kelet-európai férfiak tíz százaléka diétázott az elmúlt években. A legkevesebb érdeklődést a német, osztrák és spanyol férfiak mutatják, a bolgár és az orosz pasik pedig kifejezetten fogyókúra-ellenesek. A hazai felmérések szerint az összes magyar fogyókúrázó egyharmada férfi.

Párosan könnyebb

Gyakorlati tapasztalat, hogy az életmódváltás sikeresebb, ha élvezzük a fontos másik személy támogatását. A közös meggyőződés a diéta szükségességét és sikerességét illetően megacélozza az akaratot és közelebb hozza a vágyott célt.

Természetesen a párban folytatott fogyókúrának is lehetnek buktatói: ha az egyik fél feladni látszik, és elcsábul, a másik is nehezebben marad hűséges a szigorú étrendhez. Ilyenkor odafigyeléssel, szeretettel kell megtámogatni a gyengébb akaratút. A holtponton az erősebb fél átlendítheti a másikat. Sajnos az a tapasztalat, ha ez nem sikerül, vagyis ha a pár egyik tagja végleg feladja, a legtöbbször a másik sem viszi el a célig elhatározását.

Tipp: tartsuk tiszteletben, hogy társunk felnőtt ember, önálló akarattal! Ne mi döntsük el helyette, mennyit szedhet a tányérjára!

Boldogabbak, akik együtt fogynak!

Pszichológusok szerint a páros fogyókúra – mint minden együttes tevékenység, amelyben a felek önszántukból és örömmel vesznek részt – építi, erősíti a kapcsolatot. Ha az egészséges életmódot önmagunkért választjuk, nem csupán azért, hogy társunknak megfeleljünk, a páros fogyókúra során megélt új, közös élmények mélyítik a kapcsolatot. Mindez persze akkor érvényes, ha együtt diétázunk, de nem egymás helyett!

Vigyázat! Beárnyékolhatja két ember mindennapjait, ha az egészséges életmód kérdése önmagán „túlnőve” a párkapcsolat lényegévé minősül.

Tipp: www.wellnesscafe.hu

Fogyókúra párban »
Fogyókúra.lap.hu
5 napos edzésterv az igazi szexért »
Reformkonyha.lap.hu
Fogyókúra férfiaknak »
Párkapcsolat.lap.hu

 

Forrás: Meglepetés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top