Szex

Hol a pékben vannak a független harmincas pasik?

Ezt a kérdést egy elkeseredett, 30 körüli, egyedülálló barátném szegezte nekem szilveszter éjjelén. Pasiként csak annyit tudtam neki mondani: ott vannak a szemed elõtt, csak észre kell õket venned.





Barátném harmincas, nagyon csinos nő. Az a fő problémája, hogy nem talál magának független, maga korabeli pasit. Általában kétféle férfival találkozik (már-már sorsszerűen): aki ágyba akarja vinni, illetve akinek jár a szája és szenveleg, hogy mennyire egyedül van, de közben senki nem elég jó neki. Ahogy ő megfogalmazta: a jó „férjanyag” már elkelt, az ifjú suhancok meg nem érdeklik. Úgy veszem észre, hogy az ő problémája nem egyedi. De mégis mit tehetnek azok a nők, akik társra vágynak? Hol és hogyan ismerkedjenek? Menjenek diszkóba, múzeumba, squasholni, esetleg feng-shui tanfolyamra? Vagy próbálkozzanak az interneten?


Ne görcsöljetek!

Szerintem bárhol és bármikor lehet ismerkedni, csak diszpozíció kérdése az egész. Ahogy nagymamám mondogatta: minden a fejben játszódik. Nem állítom, hogy viselkedjetek kacéran, öltözzetek kihívóan, de próbáljatok meg lazítani a belső hozzállásotokon. Elszomorító, ha egy nő görcsösen pasit akar fogni magának. Persze egy harmincas nőnek – legyen bármennyire csinos – mindig ott van a nagy dilemma: a sürgető biológiai óra, a magánytól való félelem, a családalapítás és a biztonság utáni vágy.

Ezeket a félelmeket csak úgy lehet legyőzni, ha elfogadjuk őket. A gondolati gátlás feloldása könnyebb, mint gondolnánk. Kezdetnek induljatok ki abból, hogy: “oké, ha nem kellek komolyan, akkor nekem sem kell semmi komoly”. Ha például szórakozni mentek, előtte döntsétek el: ma este sodródni fogok az eseményekkel. Ebbe adott esetben az is belefér, hogy flörtöltök a pasival, aki éppen nyomul rátok. A bátrabbak még messzebbre is elmehetnek. Végül is: miért ne?






Nyitottság és oldottság
 

A gondolati gátlás feloldása mellett nagyon fontos, hogy éljünk a kínálkozó lehetőségekkel. Matematikailag is bizonyított tény, hogy nem lehet helyes döntést hozni a véletlen figyelmen kívül hagyása nélkül. Az alkalmat nem keresni kell, jön az magától. Ugye számtalanszor megtörtént már, hogy visszautasítottatok egy váratlan barátnői meghívást egy ismerkedős buliba? Ilyenkor nem jó a munkával vagy a halaszthatatlan adminisztratív teendőinkkel takarózni. Igenis tessék összeszedni magunkat, és kimozdulni abba a fránya buliba! Hátha ott találkozunk a Nagy Ő-vel.


Ne hasonlítsd magad máshoz!

Barátném egyik visszatérő hibája, hogy fiatalabb nőkhöz hasonlítja magát. Megalázónak érzi, hogy ha elmegy egy diszkóba, tizenévesek veszik körül, akik finoman lesajnálják őt. Soha nem értettem, hogy miért kellene “felvennie a versenyt” a tinikkel, ha pasizásról van szó? Nagyon sok férfibarátom unja a csitriket, és az érettebb nőkhöz vonzódik. Persze aki hosszú ideje nem talál társra, az minden élethelyzetben azt fogja keresni, hogy miért éppen ő a szerencsétlen. Nehéz megállni, hogy ne gyűlölettel és megvetéssel tekintsünk a fiatal plázacicákra, akik mellett egy harmincas pasi szórja a pénzt. Pedig higgyétek el, nem minden pasi bukik a plázacicákra.






Foglalkozz magaddal – másként!

Barátnémnak azt a tanácsot adtam, hogy vonuljon vissza egy kis időre. Nyugodjon le, és foglalja el magát valami értelmetlen tevékenységgel. Tanuljon meg siklóernyőzni, vagy búvárkodjon, iratkozzon be egy salsa-tanfolyamra. Tökmindegy. A lényeg úgyis az, hogy “foglalkozz magaddal, és hamar belebotlasz abba, aki veled akar foglalkozni!” Értitek, csajok?!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top