Szex

Nem jut eszembe semmi!

A legelsõ légyott izgalmait átélni kötelezõ! Igaz, sokaknak ez túlzottan is sikerül. A pánik, a krónikus hasmenés és a nyirkos, hideg tenyerek premierjét elkerülendõ, íme néhány jó tanács!

Tehát. A nehezén túl vagyunk, a szerelvényt gondosan a sínekre helyeztük: kiszemeltünk valakit, jól megnéztük egymást, váltottunk pár szót, kaptunk-adtunk telefonszámot, megegyeztünk egy időpontban, és most csinosan állunk a küszöbünkön. A sínpár fenyegetően csillogva valahol messze elveszik a szemünk előtt, indulni kell.

5 tipp a sikerhez
1. Legyenek előre kitalált kérdéseid és témáid!
2. A beszélgetés alatt figyelj igazi érdeklődéssel!
3. Tegyél fel kérdéseket, de te is mesélj magadról!
4. Légy bátor, és tudd, hogy most sok minden eldől!
5. És végül, dolgoztál ezért a randiért, így itt az ideje, hogy élvezd is!
De hová?
Igen, a helyszín ugyanolyan fontos, mint az időpont. Ezt már Einstein is megmondta. Biztonsági okokból az ebédidő a legmegfelelőbb, ha valami nem működne, még mindig könnyebben kiléphetünk a szituációból, hisz akadhat még elintéznivalónk…
Ha mégis vacsoráznánk, döntsük el, hogy elengedhetetlen díszletek közötti romantikus randira vágyunk-e, vagy sem. Ha igen, keressük a félhomályos éttermeket, ahol háttérzene szól. Jöhet a beszélgetés!

De miről?
Bármilyen zene is szóljon, nem csendes-ülős koncertre mentünk, hanem ismerkedni. Sokan előre rettegnek a félszeg, feszélyezett hallgatási szünetektől. Egy kis felkészüléssel ez is elkerülhető. Pár napilap és magazin végigolvasásából rengeteg hasznos adatot nyerhetünk, a pletykák, az aktualitások pedig kisegíthetnek minden pillanatban. Még biztosabb, ha van tartalékban négy-öt érdekes témánk, amiket már előre kieszeltünk. A létük nyugtatólag hathat, bár a legtöbbször elő sem kerülnek, mert rájöhetünk, hogy semmi szükség rájuk.

Kérdések, témák
A lényeg, hogy a beszélgetésről lazán felvázolt terv mindig jól jön, mint egy artistának a biztosító kötél. A tervnek legyen valami felvezető része, közepe és befejezése: Számtalan kérdésünk lehet kezdetben a menüről, a borról, a kedvenc kajáiról, a munkájáról és arról, mennyire fontos neki:

-Szerinted mit igyunk?
-Ehhez a húshoz milyen bor passzol?
-Nézzük a menüt! Van olyan benne, amit még soha sem próbáltál, de kíváncsi vagy rá?
-Merrefele laksz? Közel vagy távol innen?
-Mi a munkád? Szereted csinálni?

De bátran kitérhetünk a hobbijára vagy az utazásaira:

-Van hobbid?
-Szoktál utazni? Merre jártál már?
-Mész valahova idén?
-Melyik a kedvenc országod, és mit szeretsz benne?

Nyugodtan bedobhatsz váratlan, játékos kérdéseket is:

-Ha vacsorát főzhetnél három hírességnek – nyugodtan lehetnek halottak is -, kiket választanál? Ha ez megmozgatja a fantáziáját, folytathatod: -És mit főznél nekik?

Hogy a következő találkozó se maradjon el, terelgessük tovább a témát:

-Milyen filmet láttál utoljára? Melyik filmet szeretnéd megnézni? (Ha olyat mond, amit már láttál, ne habozz kijelenteni: – Ó, arra én is nagyon kíváncsi vagyok.) Ezzel ugyebár lehetőséget kap, hogy felvesse a következő heti együtt mozizás ötletét. Te ne aggódj, hogy újra végig kell nézned egy filmet! Amikor legközelebb készültök a vetítésre, nyugodtan mondd: -Ne haragudj, de nincs semmi mozis hangulatom. Nem ülünk be helyette inkább inni valahova?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top