Szex

Könyvajánlónk





Jude Deveraux: Csábít a múlt

Ki ne akart volna kislánykorában visszakerülni a múltba, izgalmas kalandokat élni át, melyből egy herceg menti meg?
Kady Long egész életében egy fehér lovon vágtató arab herceggel álmodott. Most azonban egy új férfinak kellene a gondolatait kitöltenie: Gregorynak, akihez hamarosan feleségül megy. De közbeszól a sors, és Kady egy olcsón vásárolt lisztesdobozban egy gyönyörű menyasszonyi ruhát talál – és egy feladatot. Visszatér a múltba, a XIX. század derekára, egy Legenda nevű kisvárosba.

Először megmenti a jóképű szőke férfit, Cole Jordant az akasztástól, majd a férfi unszolásának és a körülmények nyomásának engedve feleségül megy hozzá. Bár eleinte minden vágya az, hogy visszatérhessen saját idejébe, lassan megkedveli a férfit kedvességéért és jó szívéért.
Hamarosan azonban kiderül, hogy kapcsolatukban nem az időutazás az egyetlen furcsa dolog. Nagyívű, évszázadokat átívelő nyomozás veszi kezdetét, s Kady a Legendában történtek hatására más emberré válik.
Ne rettentsen vissza senkit a meglehetősen egyszerű borító; fordulatos, izgalmas regény kerekedett Kady történetéből. Bár a szerző stílusa és a történet tempója egy kicsit egyenetlen, végig izgalmas és életszerű a történet – a számtalan csoda és véletlen egybeesés mellett. A történet végkifejlete talán a szükségesnél kurtábbra és elnagyoltabbra sikerült, de a Legendában töltött kalandok élettelisége, a szereplők bája sok mindenért kárpótol.











Magyar Könyvklub, 413 o., 2059 Ft







Amanda Quick:
Botrány

Ismét egy Amanda Quick-regény, ismét Angolhonból, történelmi korból. Aki ismeri az írónőt, nem fog meglepődni a történet kiindulásán, és további alakulásán sem nagyon. Az igencsak határozott természetű lány, és a célratörő férfi találkozása nem egyszerű eseményekhez vezet, de végül mindenki elnyeri boldogságát.Simon, Blade grófja még gyerek volt, amikor apja elkártyázta a család vagyonát, és úgy menekült a csőd elől, hogy főbe lőtte magát. Amikor a fiú megtalálta holttestét, bosszút esküdött. Miután pedig meggazdagodott Keleten, visszatér, hogy a szerinte négy főbűnösön bosszút álljon.

Egyikük lánya Emily, aki a kártyacsatán nyert házban nőtt fel, és hihetetlen pénzügyi képességeinek köszönhetően csak rajta múlik, hogy játékszenvedélytől fűtött apja és két hasonló beállítottságú bátyja még nem kártyázta el az egész birtokot. A lány már túl van a húszon, és mivel a múltján esett már egy kisebb folt, senki nem várná, hogy még valaha férjhez mehet.

Ekkor jelenik meg Simon, aki elkápráztatja a lányt, de közben ő is a hatása alá kerül. Nemsokára feledni kezdi bosszúterveit, és élvezni kezdi, hogy milyen határozott feleséget szerzett magának. Már csak az van hátra, hogy rájöjjön valódi érzelmeire, és tisztába jöjjön azzal, miért is érdemes élnie. Hiszen a bosszú nem biztos, hogy elég.

A könyv már másodszor jelenik meg, mert az olvasók annyira megszerették Amanda Quick andalítóan romantikus, de egyben szenvedélyektől fűtött regényeit, hogy a régebben megjelenteket is újra szeretnék olvasni.











Maecenas, 255 l., 950 Ft






Danielle Steel:
Ugrás a sötétbe

Marie-Ange boldog gyermekkora egy csapásra megváltozik, amikor szülei és testvére egy autóbalesetben életüket vesztik. A francia kastélyból, ahol eddig nevelkedett, át kell költöznie Amerikába, rideg nagynénje farmjára. Ettől kezdve szegény kislánynak alig lenne része szeretetben és kedvességben, ha nem volna iskolai barátja, Billy. A fiú bármire képes lenne Marie-Ange-ért, mert szerelmes belé, még azt is elfogadja, hogy a lány csak barátságot akar. Nagykorúvá válásakor Marie-Ange kézhez kapja a szülői örökséget: tízmillió dollárt. Szíve hazahúzza Franciaországba, gyermekkora helyszínére.

Szülei kastélyát egy idősebb nemesember, Bernard de Beauchamp vette meg. A férfi örömmel látja vendégül Marie-Ange-ot, s hamarosan szerelem bontakozik ki köztük, majd a szerelemből házasság lesz. Idővel azonban egyre világosabbá válik, hogy házasságuk nincs teljesen rendben…

Nem akarom elárulni, hogy mi zavarja meg a szerelmesek közti összhangot, mert ez adja a történet központi motívumát. Sajnos ehhez képest hosszadalmas a bevezetés, és maga a központi konfliktus nagyon gyorsan megoldódik, egy percig sem keltve igazi izgalmakat. Különösen a megoldás volt kidolgozatlan – mint a nyuszit a kalapból, úgy kapja elő az írónő a megfelelő férfit a megfelelő időben. Danielle Steel kiegyensúlyozott, olvasmányos stílusa az egyetlen igazi erőssége a könyvnek.











Maecenas, 298 o., 990 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top