Szex

A végzet asszonya

1876. augusztus 7-én Hollandiában született egy kislány, akit szülei a Margheretha Gertruida Zelle névre kereszteltek. Nem volt különösebben szép gyermek, és kamaszkorában sem figyeltek fel rá a férfiak, de 30 évesen már a lábai elõtt hevert a világ.





Mata Harinak hívták a végzet asszonyát, akit a férfiak manapság észre sem vennének az utcán, mert külsejét tekintve közel sem felelne meg a szépségideálnak. Sokan a század elején is így vélekedtek, de mégsem tudtak ellenállni csábításának. Egzotikus tánca, kihívó viselkedése légypapírként hatott a kor közéleti személyiségeire.

A férfiak közt Casanova vitte el a pálmát a hódításban, ám a történelem során sok nő is rendelkezett olyan, kisugárzásából eredő hatalommal, hogy miattuk többen is elvesztették a fejüket.





Gondoljunk csak Keresztelő Szent Jánosra. Salome tudott valamit, amit egy munkából, kezében szatyrokkal hazatérő, fáradt háziasszony sohasem lesz képes produkálni. Ez a valami az esetek többségében teljesen megfoghatatlan. Nem kell hozzá modellalkat, bájos arcocska, 170-es IQ, csak egy aura, ami csapdaként működik. Amelyik férfi bekerült a hálójába, nem szabadul. Elizabeth Taylor még túlsúlyosan is lehengerelte az erősebbik nem kiválóságait, és pályafutása során nyolc férjet fogyasztott el.





A végzet asszonyai általában tudatában vannak a környezetükre gyakorolt hatásuknak. Amikor ráeszmélnek hatalmukra, az eminens diákokat meghazudtoló módon végzik az önképzést, csiszolják stílusukat, felépítik jellemüket. Megteremtenek egy új embert, és következetesen a kialakított szerepük szerint élnek, legalább is a „színpadon”, de a színfalak mögött nem tudják megtagadni eredeti énjüket. Senki nem gondolta volna, hogy az ünnepelt Marylin Monroe a nyilvános szereplések után otthon magányosan zokog, és gyógyszerekkel, alkohollal tompítja lelki fájdalmait.

Monroe látszólag maga volt az élet, a csillogás, amivel még Kennedy elnököt is levette lábáról.

Ezek az ellenállhatatlan démonok a legritkább esetben szeretetreméltó, kedves, simulékony teremtmények. Mivel hatalom van a kezükben, céljaik érdekében fel is használják azt. Lehetnek szeszélyesek, lehetnek hisztisek, lehetnek szókimondóak, mert a világ megbocsát nekik. A férfiak oda vannak értük, a nőtársakkal meg nem foglalkoznak, mivel a konkurencia messze leszakadva rázza az öklét feléjük. A gyengébbik nem fennhangon hirdeti rosszallását velük kapcsolatban, ám titkon irigylik őket, hiszen minden nőben benne van a vágy, hogy a férfiak felfigyeljenek rá, szeressék őt. De soha nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy milyen áron lehet mindezt elérni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top