Szex

Könyvajánló





Barbara Delinsky: Zsákutca

Kisváros New York közelében. A kisváros egy kis zsákutcája, ahol csak négy ház áll. A négy házban valaha négy házaspár élt, de ma már csak három, hiszen az egyik ház lakója, Gretchen, megözvegyült. Az utca másik három női lakója sosem szerette Gretchent, hiszen a fiatal csinos lány mindannyiuk férjéből szokatlan segítőkészséget vált ki. Amikor pedig a lányról kiderül, hogy régóta terhes, mindenki gyanakodni kezd. Vajon melyik házasság bírja ki a három közül a gyanakvás légkörét?

Az, amelyikben négyévi egyre idegőrlőbb próbálkozás után sem sikerül teherbe esnie a lánynak, miközben senki nem tudja, mi lehet a gond. Vagy az, amelyikben a férj már egyszer megcsalta a feleségét? Esetleg az, ahol az újságíró férj neveli a gyerekeket, míg a felesége keresztülutazza az országot? A gyanakvás nő, miközben a város egyik sztárcsemetéje egyik nap felakasztja magát az iskolai öltözőben. Az utcában lakó gyerekeket is megviselik az események, és a gyermektelen feleséget is, aki az iskola pszichológusa.

A feszültségekkel és meglepetésekkel teli történet igazi izgalmakat tartogat, még akkor is, ha egy igazi álmos kisvárosban játszódik. A családok életében bekövetkező fordulatok során sok minden megváltozik, házasságok bomlanak fel és erősödnek meg, barátságok kötődnek. Azoknak is érdekes olvasmány, akik nem kifejezetten szerelmesregényre vágynak.












Gabo Kiadó, 418 l., 1190 Ft






Heather Graham:
Diadal

Észak és Dél háborúja a McKenzie családot is kettészakította. A férfiak – katonák és orvosok- szétszóródtak az ellenséges csapatoknál. A lányok pedig, mivel mind lelkes déli honleányok, a maguk módján próbálnak segíteni a konföderációnak. Sydney kémkedik a jenkik ellen, Tia pedig a konföderáció egyik tábori kórházában ápolja a betegeket. Egyszer, hogy félrevezessen egy, a sebesültek nyomára akadó jenkit, meztelenül lovagolva maga után csalja a katonát. De Taylor ezredest nem lehet ilyen trükkökkel félrevezetni. Utoléri a lányt, megtalálja a sebesültek táborát, elsősegélyben részesíti a déli, ellenséges katonákat, és még Tia szívét is elrabolja. Sydney is hasonlóképpen jár, letartóztatják kémkedésért, de a börtönből épp az őt letartóztató férfi menti ki – azzal, hogy feleségül veszi Sydney-t.

Amilyen esztelenül kötődik a két kapcsolat, olyan a folytatása is. A férfiiak, (különösen Taylor ezredes) ezután mást sem csinálnak, csak feleségük után szaladgálnak, akik hol egy égő tábori kórházban, hol egy ostrom alá vett néger farmon bukkannak fel. Átgondolatlan magatartásuk aztán számos alkalmat ad férjüknek, hogy kimentse őket a bajból, majd fegyelmező céllal büntetésből valamelyik jenki táborba küldje őket, ahonnét ismét megszökve a háború kellős közepébe vethetik magukat – és így tovább. A történet végére a déli érzelmű nők is ráébrednek, hogy a rabszolgatartás és a háború nagyon rossz dolog.
Akinek tetszett a Hódító az éjszakából, ebben a könyvben sem fog csalódni.











Hajja és Fiai Könyvkiadó, 309 l., 1200 Ft


Jennifer Blake: A kalóz





Caroline, aki egy New Orleans melletti gazdag kreol családnál nevelőnő, éppen a család legidősebb lányát kíséri szüleihez a franciaországi zárdából, ahol nevelkedett, amikor veszélyes kalandba keverednek. A brit hajót kalózok támadják meg, és Caroline, hogy becsületüket védje, hasba lövi kis pisztolyával Fekete Sast, aki a kalózok vezére. Az esetből szerencsére nem származik nagyobb bonyodalom, és a lányok hazaérve, leginkább azzal vannak elfoglalva, hogy a környékre költözik egy valódi francia márki. Megmozdul az egész környék, nem csak az idősebbik lány, de húga is, sőt, a még család ifjai is, akik szintén új társasághoz jutnak.

Mivel pedig a nevelőnő maga is jó családból származó fiatal lány, az ő szíve sem maradhat érintetlenül a jóképű jövevény láttán. Az egyre bonyolódó szívügyek igazi izgalmakká nőnek, amíg csak Caroline megdöbbentő felfedezést nem tesz. A társasági élet, a fülledt Dél, a politikai fordulatok és a szerelem görgetik előre az eseményeket az előre látható végkifejletig.

Igazi történelmi, fordulatos, kalandos regény, amit nem könnyű letenni. Hiszen a sok fiatalból, ki tudja, ki ki mellett fog kikötni?











Aquila Kiadó, 304 l., 1490 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top