Szex

Könyvajánlónk





Judith McNaught: Whitney, kedvesem

Whitney igazán nem mindennapi lány. Még csak 15 éves, de már a környék összes lakóját sikerült felháborítania nem mindennapi vállalkozásival. Ezek között szerepelt már fára mászás, mindenféle csínytevés, Paul Sevarin üldözése szerelmével, és a legutóbbi aztán már mindent felülmúl. Most éppen szőrén üli meg a lovat, férfimódra, sőt, férfibricseszben. Ez pedig igazán több annál, amit a XIX. századi angol vidéki társaság el tud fogadni. Apjánál is túlcsordult már a pohár, így hát a kamaszlány Párizsba kerül nagynénjéhez, és annak férjéhez. Az itt eltöltött évek valóban meghozzák a kívánt eredményt, lecsiszolják a lányról a felesleges lázadás jeleit, és az ottani társaság kedvence válik belőle. Még az Európa-szerte ismert nőcsábásznak, Clayton Westmorelandnek, Claymore hercegének is megtetszik a gyönyörű lány, méghozzá annyira, hogy elhatározza, elveszi feleségül.

De mivel ő sem mindennapi ember, nem egészen a szokott módon lát hozzá. Hazautazik Angliába, és megkéri apjától, akinek nem sok választása marad, hiszen a herceg legalább hajlandó kifizetni erősen felgyűlt adósságait. Egyikük sem számol azonban a lány makacs természetével, és azzal, hogy még mindig nem hagyott fel Paul Sevarinnal kapcsolatos terveivel. Sok-sok zökkenő, fordulat, összeveszés és könnyek után azonban mindenki boldog lesz.

A vaskos kötet bizony-bizony lehet, hogy egy kissé túl vaskosra sikeredett. Sokszor lehet az az érzésünk, hogy néhány fordulat csak azért került bele, hogy még néhány oldalt megtöltsön. De ennyire azért ne riadjunk el a könyvtől, hiszen alapjában véve izgalmas és egyáltalán nem vontatott olvasmány a kalandok és mély érzelmek kedvelőinek.











Magyar Könyvklub, 538 o., 2400 Ft



A. J. Cronin: A kalapos kastélya





A Kalapos kastélya, melyet a Cronin-rajongók Kalapkirály címen ismerhettek korábbról, nem szerelmesregény. Bár a szerelem, mint motívum felmerül benne, a történet egészen más érzelmek körül forog.

A XIX. század végi Skócia Levenford nevű kisvárosában él a család, amelynek életével megismerkedhetünk. James Brodie, a családfő, a város jól menő kalapboltjának tulajdonosa. Határtalan büszkeségének és önzésének megtestesülése a város végén álló különös formájú ház, ahol folyamatos lelki terror alatt tartja családját.
Csak legkisebbik lányát szereti, kizárólag azért, mert a jól tanuló kislány dicsőséget hoz rá. Az idősebbik lány, Mary azonban fellázad apja ellen. Beleszeret a Brodie által megvetett Denis Foyle-ba, akinek egyetlen vétke, hogy ír származású. Mary teherbe esik, az apja elkergeti a háztól, s a lány majdnem belehal a szülésbe. S ha mindez nem lenne elég, Denis a szüléssel egy időben vonatbaleset áldozata lesz. A katasztrófák azonban itt csak kezdődnek. A regényben végigkövethetjük a család teljes szétzüllését, és még a jó szándékú Mary visszatérése sem akadályozhatja meg a végső tragédiát.
Bár végül Mary újra rátalál a szerelemre, nyomasztó, különös hangulatú regény A kalapos kastélya. Nem könnyed olvasmány, de ha nem rettennek vissza a kiadásban gyakran előforduló nyomdahibáktól, érdemes a családregények rajongóinak figyelmére.
 










Alexandra Kiadó, 495 o., 1999 Ft


Amanda Quick: Kissé gyanús






Amanda Quick most sem hazudtolja meg magát. Egy történelmi-szerelmes-bűnügyi történettel szórakoztatja olvasóit. A XIX. század Angliájában játszódó izgalmas történet egy bűnszövetkezet leleplezése és titokzatos gyilkosságok körül bonyolódik. Minden Rómában kezdődik, ahol Lavinia Lake unokahúgával abból tartja fenn magát, hogy római kori régiségeket, és ezek másolatait árulja kis boltjában. Sejtelme sincs arról, hogy az üzletet más is használja, mégpedig arra, hogy az egyik amforában üzeneteket rejtsen el. Hatalmas szerencséje van, hogy az ügyben nyomozó Tobias March sejti, hogy a két nő ártatlan a dologban. Így megússzák annyival, hogy negyedóra alatt összepakolt holmijukkal elhagyják a várost és visszatérnek Angliába.

A két főhős, Lavinia és Tobias azonban nem sokkal később ismét találkozik, mit ad isten, egy holttest mellett. Lassan mindkettőjüknek be kell látnia, egyedül egyikük sem boldogul. Jobb, ha összefognak, és közösen keverednek bele egyre izgalmasabb és veszélyesebb kalandokba. Azokból pedig lesz bőven, mire mindenre fény derül.

Ismét egy igazán fordulatos, érdekes történet azoknak, akik nem bánják a történelmi környezetet. Ráadásul a humor sem maradt ki az összetevők közül. Így hát igazi könnyű, szórakoztató olvasmányt tartatunk a kezünkben.











Maecenas Kiadó, 312 o.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top