Szex

Elkottyantott titkok

Férfiismerõsömtõl hallottam azt a megállapítást, miszerint az információáramlás egyik leggyorsabb és legbiztosabb módja, ha a továbbadandó ismereteket egy nõre bízzuk, és nyomatékosan a lelkére kötjük, hogy még véletlenül se adja tovább senkinek.

Csak az ideális hölgyalanyt kell megtalálni, és a siker biztosított: pár napon belül az infó indirekt módon eljut az eredetileg kiszemelt célcsoporthoz.






A nők imádják kamatoztatni verbális készségeiket, amivel a természet bőkezűen megáldotta őket. Idős néni a vonaton minden részletre kiterjedő tájékoztatást ad betegségeiről, felmenőiről, utódairól, és mindezzel kapcsolatos véleményéről, tekintet nélkül arra, hogy a vele egy kupéban ülő áldozat kíváncsi-e a történetekre. Egy helyiségbe összezárt kolleganők gyakran egymásnak öntik ki legbensőbb titkaikat, melyek nem minden esetben maradnak a cég falain belül.
„Képzeld, a Marika csalja a férjét.”, „Képzeld az Ibi fiát kirúgták az iskolából” – mesélik a felborzolt kedélyű kolléganők barátnőiknek, családtagjaiknak. Amíg a cégben hallott rémhírek csupán ártatlan adrenalinszint növelésre szolgálnak, nincs semmi gond, viszont adódnak esetek, amikor a bizalmasok akaratlanul vagy akarattal visszaélnek a hallottakkal.





Egy közeli barátnőm egy komoly multinacionális cégnél dolgozott középvezetőként, de nagyon remélte, hogy tudásának és szorgalmának köszönhetően előre léphet a ranglétrán. Karrierizmusa paradox módon erős családcentrikus gondolkodásmóddal párosult, és harmincas éveire való tekintettel nagyon gondolkodott a gyermekáldáson. A kinevezés már érett, és barátnőm úgy gondolta, hogy az új pozícióval járó fizetésemelést követően a családtervezésre összpontosít.

Nagyon megdöbbent, amikor kiderült, hogy a hőn áhított pozíciót nem ő, hanem a vele egy irodában dolgozó kolleganő fogja betölteni. Az eset annyira bosszantotta, hogy utánajárt az okoknak.





Rájött, hogy bizalmasának tekintett munkatársa felhívta a főnökség figyelmét, hogy barátnőm bizony hamarosan kilép a cég kötelékeiből, és inkább anyai örömök elé néz. A diszkréten továbbadott információ az ő malmára hajtotta a vizet, és megkapta kinevezését. Barátnőmet rendkívül rosszul érintette a dolog, és csalódottságában azt a kijelentést tette nekem, hogy soha senkinek nem fogja elárulni máskor titkait, mert nem tudja, kiben bízhat ezek után. No persze ezt csak a harag mondatta vele, hiszen azóta többször összeült a lánycsapat, hogy kitárgyalja az „élet dolgait”.





A hasonló esetek elkerülésére nincs bevált módszer. A nők egyszerűen genetikailag az állandó fecsegésre vannak kódolva (tisztelet a kivételnek). Talán a „de kérlek, ne mondd el senkinek” felszólítás értelmét kellene átgondolni. Lehet, hogy nem csak sablonszöveg, hanem valóban tisztelni kell egymás titkait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top