Szex

Ahogyan Ti látjátok

Létezik-e olyasmi, hogy nõi becsület? A nõk, csupán azért, mert nõk, képesek-e bármilyen szintû szolidaritást vállalni egymással, megbízhatnak-e egymásban? Ti így látjátok.





Létezik. Olyan barátnők között, akik előbb voltak barátnők, mint vetélytársak-munkatársak stb. A felnőttkorban köttetett barátságokra nem jellemző. Szerintem minden nő potenciális ellenfelet lát a másikban. De a férfiak is. (Mietta)


Csak azért, mert a másik is nő, szerintem kevesen kezdenek szövetkezni, összefogni… sokkal inkább jellemző szerintem a marakodás (még barátnők közt is)… :((( (Muixoneta)






A női szolidaritás, összetartás szerintem létezik, annyira biztosan mint a másik nemnél. Talán csak máshogy. (cosmic)


Nagy a versengés és szinte mindegy, hogy miért. Lehet az férfi, munkahelyi előrelépés, anyagi dolgok stb., és bizony sokszor tapasztaltam egyfajta kárörömet is :(. Kevés az olyan erős barátság, amikor, ha zűr van, kiállnak egymás mellett, mint pl. a férfiak. (csippi)






Persze, hogy létezik. Személy szerint, rám számíthatnak a barátaim és én is rájuk, nem marakodom velük sem férfin, munkán, pénzen vagy szórakozáson. Amikor olyan ember akad a közelembe, aki másként látja a dolgokat, arra nem is vesztegetem az időmet… Rajtunk múlik, hogy mit akarunk, és mit engedünk meg másoknak. (Hun123)


 
A férfiak gyakran úgy értelmezik, hogy az összetartó nők egyúttal feministák is. Pedig egyáltalán nem biztos, hogy a szövetség csak a férfiak ellen jöhet létre. (kisildi)


Férfibecsületről gyakran esik szó, míg a női becsületet nem hallom sűrűn emlegetni. Vajon mi lehet ennek az oka? Az emberi történelem fejlődése során bizonyára voltak olyan korábbi időszakok, amikor a becsület csak férfierényként szerepelt, csak férfierényként jöhetett számításba. A nőknek sok minden egyében kívül még becsületük sem volt. Hál’Istennek ma már nem itt tartunk. (Gabóca)






Mi az, hogy “női becsület”? Vagy van becsület, vagy nincs, nem lehet ezt nemekre kategorizálni. Az előttem szólókat olvasva is, inkább “női összetartás”-ról kellene beszélnünk. Ilyen értelemben, pozitív tapasztalataim vannak. (szigal)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top