Szex

Könyvajánló

Hedwig Courths-Mahler: A szív jogán

Horst von Winterfeld a csőd elől menekülve hamiskártyásként próbálja visszaszerezni elvesztett vagyonát. Mivel berlini klubjában lelepleződik, kénytelen mit sem sejtő lányával Monte-Carlóba menekülni, s ott folytatni kalandor életét. Daniela, a lánya itt ismerkedik össze Ronald Nordennel, akit szerelemre gyullad iránta. A fiatalember azonban tud Norden bűnös múltjáról, s emiatt kénytelen lemondani Danieláról. Horst von Winterfeldet végül letartóztatja a rendőrség, és a megszégyenülés elől a halálba menekül, magára hagyva lányát.
Daniela nem akar a becstelenül szerzett pénzből élni. Munkát vállal, de a nélkülözésnél is nehezebb elviselnie, hogy a szeretett férfi örökké elérhetetlen számára apja múltja miatt. Eközben azonban Ronald Norden sem tudja elfelejteni a lányt, és folyamatos lelkiismeret-furdalás gyötri, hogy igazságtalanul bánt vele.

Hogyan lehet egy külsőségekre sokat adó világban elkerülni, hogy az apák vétkei miatt a gyerekek bűnhődjenek? Büszkeség, erkölcs és szerelem csap össze a regényben, számos kalandon és félreértésen kell átverekednie magát az ifjú párnak, míg egymáséi lehetnek. Mert ez, az írónőt ismerve, ugye egy pillanatig sem volt kérdéses?













Bastei Kiadó, 314 o., 799 Ft


Sarah Garden: Holtomiglan





Firenze, Lorenzo Medici idejében. 1444-et írunk. Kivételes szerencséje van Catarina da Sangallonak és Gerardo Cavallininek. Fiatalok, előkelőek, Gerardo sikeres üzletet visz, és már alig várják, hogy a közelgő nyáron összekössék életüket. Méghozzá igaz szerelemből, ami ebben a korban nem mindennapi dolog. A történelem azonban közbeszól. Firenze történetének egyik legvéresebb összeesküvése tör ki, és sok ártatlannak is menekülnie kell. Köztük van Gerardo is. A városban kell hagynia anyját és húgát, és persze menyasszonyát is. Földönfutóként érkezik Milánóba, és csak reménykedhet abban, hogy Catarina vár rá, és hogy családjának sem esik majd semmi baja.

A hihetetlenül fordulatos történet egy pillanatra sem hagyja lankadni az érdeklődést. A könyvet szinte nem is lehet letenni, annyira magával ragadó a szereplők sorsának alakulása. Van, aki kénytelen megalkudni, van, aki a poklokig süllyed, hogy újra kiemelkedhessen. Az önfeláldozás életeket ment meg, a gonoszok és rosszak elnyerik méltó büntetésüket. A történet tehát akár mesébe illőnek is nevezhető, de ráadásul még a kor Itáliájáról is sokat árul el. Mindenkinek ajánljuk, akik izgalmas és romantikus olvasmányra vágynak.












Alexandra Kiadó, 264 o., 1290 Ft






Virginia C. Andrews: Vadvirágok/ Star 

Négy lány jár Marlowe doktornő terápiás csoportjába. Különböző anyagi és családi körülmények között nőttek fel, csak egyetlen közös vonás van bennük: eddigi életük során olyan traumák érték őket, hogy szakértő segítségére szorulnak. A lányok egyenként elmesélik történetüket, feltárják életük olyan mozzanatait is, mellyel eddig nem tudtak egyedül szembenézni.

Ebben a kötetben Star mesél küzdelmes gyerekkoráról. Még kislány volt, amikor anyja alkoholizmusa miatt apja elhagyta a családot. Mivel anyja gyakran öntudatlanságig itta magát, Starra hárult a feladat, hogy ellássa a háztartást és felnevelje kisöccsét. Anyja szenvedélye miatt azonban gyakran a megélhetésre sem jutott pénz. A kislány az óriási teher elől álomvilágba menekült, néha órákon keresztül tudomást sem vett a valóságról. Végül anyjuk elhagyta őket, és az idős nagymama gondjára bízta a gyerekeket. Úgy tűnt, Star élete rendbe jött, s elérkezett az első szerelem is, azonban kiderült, a fiú apja szintén alkoholista. A szomorú kimenetelű románc után Star már nem bír megbirkózni a nehézségekkel, és majdnem öngyilkosságot követ el.

Ne számítson lányregényre, aki kezébe veszi Star történetét. Nincs boldog befejezés, és a bűnös nem nyeri el méltó büntetését. A történet azonban végig nagyon hiteles, és Marlowe doktornő segítségével Star végül mégis képes lesz elfogadni a történteket.











Magyar Könyvklub, 160 o., 1200 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top