Szex

Regényajánlónk





Sandra Brown: Mondd, ki vagy, szerelmem

Zuhogó esőben egy autó halad az elhagyatott sötét országúton. A vezetőnek még csak esélye sincs arra, hogy időben észrevegye az útra kidőlt fát, a kocsi megállíthatatlanul a vízmosásába zuhan, hajszálnyira a megáradt, gyorsan sodró folyótól. A lány, aki szerencsére néhány karcolással megúszta a balesetet, kimászik, gyermekét magához szorítva. Az autó másik életben maradt utasát még éppen ki tudja húzni a roncsból, amikor az továbbcsúszik, és a víz magával ragadja.

A kisváros kórházában a baleset okozta agyrázkódástól amnéziát kapott férfira habozás nélkül azt mondja, hogy a férje, és ezzel olyan történések sorozatát indítja el, melyeket már maga sem tud maradéktalanul az ellenőrzése alatt tartani. Bár mit is tud ő már hatalmában tartani azóta, hogy egy sötét éjszakán férjét keresve az erdőben olyan titkot leplezett le, mely életveszélybe sodorta. Olyan veszélybe, hogy már nagyon régóta menekül. Egy titkos társaságot leplezett le, melynek célja az, hogy megtisztítsa városát minden, neki nem tetsző elemtől. A legkegyetlenebb eszközökkel.

Sandra Brown regénye letehetetlen olvasmány. A cselekmény fordulatai egy pillanatra sem hagyják lankadni az olvasó figyelmét, és miközben a titokzatos, emlékezetét vesztett férfi, és a lány tovább menekülnek, hogy életüket mentsék, egyre több titokra derül fény.








 


Magyar Könyvklub, 448 o., 1990 Ft



Katherine Stone: Hulló csillagok

A karácsonyi történetek mindig népszerűek lesznek a szerelmesregény-írók körében. Új regényében Katherine Stone is az ünnep különleges hangulatát akarja visszaadni. Mégpedig nem is a „hétköznapiét”: két olyan ember találkozik ekkor, akiknek ez az időszak súlyos veszteségek emlékét idézi fel.

Julia Anne Hayley karácsony-rajongó kishúga elvesztése után elzárkózott az emberek elől, és az alkoholizmusba menekült. Most azért keresi fel Londont, hogy a Canterfields áruház fenyőfadísz-osztályát meglátogatva végleg elbúcsúzzék elhunyt húgától. Jace Colton, a hírneves sebész az évnek ebben a szakában mindig megjárja a poklot, amikor felidézi nevelőanyja és húga halálát. Saját magát vádolja elvesztésükért, ezért egész életében senkit nem enged közel magához. A két ember épp saját karácsonyuk fájdalmas emlékeit megosztva talál egymásra.

Ahogy Katherine Stone-tól megszokhattuk, a történet vázát egy nyomozás adja, a hajsza Jace családjának gyilkosa után. Ez a bűntény azonban annyira messze áll a központi konfliktustól, hogy a megoldás nem megkönnyebbülést, hanem megdöbbenést váltott ki belőlem, nem értve, miért szorul háttérbe a jó érzékkel vezetett pszichológiai dráma egy viszonylag gyenge nyomozás mellett. Mindez azonban ne rettentse vissza a Katherine Stone rajongókat: a regényben ismét az írónő stílusának színe-javát élvezhetik, s számos jól kidolgozott, érdekes szereplővel ismerkedhetnek meg. Akik olvasták a korábban ebben a rovatban ismertetett Vágyak című regényt, ismerősöket fognak felfedezni a történetben. 










General Press, 287 o., 1200 Ft






Friede Birkner: Fenséges szerelem

Hedwig Courths-Mahler nevét bizonyára sokan ismerik már. A század eleje óta szinte töretlen lelkesedéssel fogadják a magyar nők regényeit. Még azokban az években is kézről-kézre jártak egyes elrejtett példányai, amikor nem lehetett kiadni őket. Az elmúlt tíz év aztán ismét a köztudatba hozta őt. És nemcsak őt, hanem lányát is, aki anyjához hasonlóan termékeny írónő. A Bastei Kiadó vállalta, hogy az anya-lánya írópárost népszerűsíti Magyarországon.

A lány, anyjához hasonlóan előszeretettel veszi könyvei szereplőit a német felső tízezer tagjai közül. A Fenséges szerelem hősnője Hochkirchen hercegnő, aki két ikerfiát neveli vidéki birtokán, ahol kis tejgazdaságot üzemeltetve tartja fenn a családot. Férjétől még a gyermekek születése előtt elvált, sőt erre nem is volt szükség, mivel a férfi már nős volt, amikor őt elvette, így a házasságot egyszerűen megsemmisítették. Nem messze birtokától neveli két lányát Mittenfelde hercege, aki már rég elvált feleségétől, aki megcsalta őt. A két szülő nem ismeri egymást, még akkor sem, amikor gyerekeik már igen jól összebarátkoztak. De egy müncheni látogatás során véletlenül összetalálkoznak, és azonnal vonzalom támad köztük.
Az események, a visszaköszönő múlt és egyéb bonyodalmak azonban nem engedik, hogy a románc egyszerűen és simán kibontakozhasson köztük.

Bár Friede Birkner stílusával kissé nehéz megbarátkozni (vagy talán a fordító a ludas?) ennek ellenére a regény igazán élvezetes mindazoknak, akik a régimódi történetek kedvelői.












Bastei Kiadó, 202 Ft, 749 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top