Szex

Könyvajánló





Katherine Stone: Hamis csillogás

Katherine Stone már több könyvet is írt az amerikai felső tízezer életéről. Legtöbb művében több sors fonódik össze, életek, romantikus, nagy szerelmek, tragédiák sorozata kíséri a cselekményt.

Nincs ez másként a Hamis csillogás című regényben sem. A sodró eseményekben pedig három barátnő vesz részt. Allisonról mindenki tudta, hogy a következő olimpián ő lesz a díjugratás bajnoka. Minden esélye megvolt rá, amíg egy szeptemberi napon egy elhibázott ugrás után nem került kórházba kómában fekve élet és halál között hetekig. Újra meg kellett tanulnia emlékezni, beszélni, járni, olvasni. És amikor felépült, nem ugrathatott többé, új utat kellett találnia élete folytatásához. Küzdelme során mindvégig mellette állt Winter, aki egy híres színésznő és egy legalább annyira neves rendező gyermekeként látta meg a napvilágot. De ez korántsem biztosított neki nyugodt, csillogó életvitelt, hiszen szülei válása után magányosan nőtt fel. A harmadik lány, Emily szintén nem könnyű gyerekkort tudhat maga mögött. Tehetsége viszont segít neki kilábalni a problémák közül, és végül híres, keresett fotós lesz.

Mire pedig mindegyik lány megtalálja az igazi szerelmet, sok minden történik, de végül mindannyian tisztába jönnek saját értékeikkel, és azzal, hogy a boldogság a legfontosabb a világon.











432 o., General Press, 999 Ft







Jane Austen:
Meggyőző érvek

Anne Elliot huszonhét éves korára nem sokat vár az élettől. Bár előkelő családból származik, anyja halála után apja és nővére költekezése miatt kénytelenek kiadni a családi kastélyt, és Bath-ba költözni. Napjai egyhangúan telnek, hol húga csemetéit segít nevelni, hol apja háztartásában próbálja a takarékosság elemeit meghonosítani – hiába. Világéletében háttérbe szorult rátarti nővére és üresfejű húga mögött, s csendes modora mögé rejtőző okosságát és jóságát csak anyai barátnője, Lady Russell értékeli.

Azaz, nyolc évvel a történet ideje előtt akadt egy fiatalember, aki mindennél többre tartotta Anne-t, de akkor Anne, rokonai határozott kérésére elutasította őt, mivel sem rangja, sem vagyona nem volt. Wentworth kapitány azóta fényes karriert futott be, s most visszatér, hogy feleséget keressen magának. Anne gyötrődve tapasztalja, hogy érzelmei Wentworth kapitány iránt nem múltak el, ám a férfi nem bocsátotta meg az elutasítást. Szerelmek szövődnek, és szerelmek múlnak el a történet során, mindenki házasodni akar, sőt, a lehető legelőnyösebben házasodni – kivéve Anne-t, aki ez egyszer a szívére hallgatna…

A regény igazi csemege a Jane Austin rajongóknak, mivel az írónő szokatlanul sok szereplőt mozgat, tökéletes érzékkel vezetve őket végig a történeten. Nem kell azonban az írónő megszállott hívének lenni ahhoz, hogy bárki élvezhesse ezt a finom intrikákkal és mély érzelmekkel teli, fordulatos regényt.











318 o., Magyar Könyvklub, 1480 Ft






Jennifer Blake:
Sötét színjáték

Sötét erdőben utazik a gyászruhás nő egyetlen dadával és egy csecsemővel, hogy megszerezze a gyermek jogos örökségét számára. Ez azonban nem olyan könnyű, hiszen ő nem az, akinek vallja magát, nem Ellen, a Delacroix-család nemrég meghalt legidősebb fiának felesége, hanem Elizabeth, Ellen húga. Hiszen már Ellen sem él, életét adta fia születéséért. Mindez pedig Texas függetlenségi háborúja után játszódik.

Az izgalmas, fordulatos történetben egy családi dráma játszódik le az olvasó szeme előtt. A gyermek élete is veszélybe kerül Elizabeth-ével együtt, ráadásul a titkot sem lehet a végtelenségig megtartani, hiszen egy ilyen zárt közösségben, ellenségek között, minden nagyon gyorsan kiderül.
A lány nem tudhatja, kiben bízhat, és a legnagyobb meglepetés bizony a történet végén éri, hiszen éppen az tör életükre, akiben feltétel nélkül megbízott.

A valóban izgalmas cselekmény értékéből sajnos sokat levon a fordítás, amit bizony kissé elsiettek. Sokszor nem is a cselekmény fordulatai miatt veszti el az olvasó a fonalat, hanem a zavaros magyarítás miatt. De ha nem adjuk fel, és átsiklunk efelett (ami nem könnyű), még jól is szórakozhatunk.











279 o., Aquila Könyvkiadó, 999 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top