Szex

Regényajánlónk





JUKIO Misima: Hullámok sűrűjében

Utadzsimán, egy kis Japán szigeten játszódik a történet. Sindzsi, a szegény halász szerelmes lesz Hacuéba, a jóval módosabb család lányába, de szerelmüket többen is nehezményezik – a lány apja, a lány kiszemelt vőlegénye, és egy másik lány, aki halálosan szerelmes Sindzsibe. Megpróbálják elválasztani őket, a két fiatal azonban kitart egymás mellett.

Különös gyöngyszem a Hullámok sűrűjében. Már az első oldalon, az író bevezetőjében megismerjük a történetet, elejétől a végéig. Miért is lenne érdekes akkor a regény? Mert az egyszerű, szinte butuska történet Jukio Misima leírásában emberi tragédiává szélesedik. A sziget nem egyszerűen a történet háttere, hanem részese a történetnek, hangulatos helyszíneivel, a furcsa szokásokkal és a magyar olvasó számára talán különös helyi lakosokkal, a gyöngyhalászattal foglalkozó asszonyokkal és a halászatból élő férfiakkal. Az események nem kavarnak nagy port, apró gesztusok, és néhány mondat árulkodik csak a szereplőkben lejátszódó változásokról, mégis, ez a finom, szinte szemérmes leíró technika teszi a történetet annyira hitelessé. Talán nem tartozik a klasszikus szerelmesregények közé, mégis érdemes elolvasni a regényt mindenkinek, aki szeret a szerelemről olvasni.










218 oldal, Magyar Könyvklub, 1550 Ft






Amanda Quick:
Bukott angyal

A magyar olvasók már jól ismerhetik Amanda Quick történeteit, amelyek a felső tízezer világában szövődött románcokat mutatnak be. Méghozzá nem is akármilyen környezetben, hanem történelmi regény keretében, Londonban, és Anglia egyéb, válogatottan gyönyörű helyein. Aki így ismeri az írónőt, most sem fog csalódni. És abban sem, hogy nem csak történelmi, hanem ráadásul még bűnügyi sztorit is kap, aki kezébe veszi a közkívánatra ismét megjelent könyvet.

A bukott angyal, Angelstone grófja igazán nem a társaság kedvence, ami a jó hírt illeti, csak azért hívják meg, mert érdekesnek tartják. Ő viszont első látásra felfigyel a társaság különcének tartott Prudence-re, akit onnan ismert meg mindenki, hogy egy kísértet után folytatott nyomozás során megtalálta barátnője családjának rég eltűnt ékszereit. A kísértetek utáni kutatás ezután is folytatódik, és ahogy a két főhős egymásra talál, az is kiderül, hogy a bukott angyal nem is annyira ördögi, mint ahogyan gondolják róla, és neki is legalább ennyire különös hobbija van.










320 oldal, Maecenas Kiadó, 990 Ft






Nora Roberts:
Csendes öböl

Végre a harmadik fivér is révbe ér! Akik nyomon követték a könyvajánlókat, már ismerik a Quinn család kalandos sorsát. Barbara és Ray Quinn örökbefogadott három utcagyereket, és nagyszerű embereket neveltek belőlük. Barbara halála után Ray egy újabb fiút hozott a házhoz, Seth-t, aki állítólag a saját törvényen kívüli fia – legalábbis Seth anyja ezt állítja. Ebben a regényben Philipp, a legfiatalabb fivér két vágya is teljesül: megismeri álmai asszonyát, és végre tisztázhatja mostohaapját az őt ért vádak alól.

Mindez azonban nem megy zökkenőmentesen, hiszen a választott hölgy nem más, mint Seth nagynénje, aki inkognitóban akarja megfigyelni unokaöccsét, amíg eldönti, mi jobb neki: ha visszatér az anyjához, vagy ha az őt befogadó és elfogadó Quinn családnál marad. Idővel azonban Sybillnek fel kell adnia a megfigyelő szerepét, és ezzel esetleg azt is vállalni, hogy elveszíti a Quinn család frissen elnyert bizalmát.

Bár a cselekmény elég változatos, Sybill figurája egy kicsit mesterkéltre sikerült. Mint pszichológus, aki megfigyeli az emberi viszonyokat, megdöbbentően ügyetlen a valódi emberekhez fűződő kapcsolataiban, és megfigyelései, melyet tudományos felfedezésként tár hallgatói elé, a legtöbbször elcsépelt közhelyek. Ennek ellenére a Quinn család tagjai végig elég színt visznek a történetbe, hogy a regényt kellemes olvasmánnyá tegyék.











367 oldal, Gabo Kiadó, 990 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top