Szex

Könyvajánló

Nora Roberts: Háborgó tenger 





Nora Roberts trilógiájának második részében a hagyományokhoz híven a második fiú kerül sorra, hogy némi huzavona után egymásra találjon élete asszonyával. Ethan, aki nem tudja feledni, hogy gyerekkorában prostituált anyja őt is áruba bocsátotta, már rég eldöntötte, hogy sosem házasodik meg, és nem lesznek gyerekei, hiszen ki tudja, mit örökölnének tőle. Bár már középiskolás kora óta szerelmes Grace-be, aki egyedül neveli kétéves kislányát, mindaddig nem tesz semmit az ügy érdekében, amíg a lány a tettek mezejére nem lép. És bár úgy tűnik, egymásra találnak végre, még el kell telnie némi időnek, mire Ethan belátja, hogy megengedheti magának, hogy boldog legyen.

A trilógia főszála, amelyre a három regény épül, mégpedig, hogy a három fivér megpróbálja a hozzájuk került kisfiút, Seth-et örökbe fogadni, tovább bonyolódik. A két történet közös szövése igazán érdekessé teszi a regényt. A harmadik részben pedig nyilván az is kiderül, mi lesz a kisfiú sorsa.











Gabo Kiadó
, 359 o., 990 Ft


Hedwig Courths-Mahler: A hűség jutalma

Hasso von Falkenried sikeres pilóta és zseniális mérnök, akinek találmánya a német hadsereget erősítheti a lehetséges háborúban. Rose von Lossow a Falkenried családnál él fogadott lányként, ő végzi az intéző és a házvezető munkáját. Az első találkozás óta szerelmes Hassóba, aki észre sem veszi őt. Egyetlen nő képes elnyerni a férfi szívét, az orosz Natasa Kowalsky. Natasa azonban nem az, akinek mondja magát, és mintha a találmány jobban érdekelné, mint a fiatalember személye…
Az első világháború előtti Németország elevenedik meg a regény lapjain. A háború közeledik, de a fiatalok szerelmesek lesznek és összeházasodnak, vagy csalódnak, majd újra szerelmesek lesznek. A kirobbanó háború azonban elszakítja őket egymástól, s a feleségek aggódva várják haza férjüket. Bár a történet egy kémhistória körül bonyolódik, jóval érdekesebb az, ahogy a fiatalok megélik az egymásra találást és a kényszerű elválást a háború miatt. Bepillantást enged a kor gondolkodásmódjába az, ahogy az írónő szerint a németek megélik hazájuk hadba vonulását és a háborúban vállalt szerepét – ez talán furcsa is lehet a mai olvasónak. Itt-ott még az idegenellenesség is megtalálható: eleinte Natasa ellen az a legsúlyosabb ellenérv, hogy nem német. De ha a politikai nézetek el is avultak, a szerelem, amit Courths-Mahler leír, nem; a figurák elevenek, és az olvasó együtt aggódik a feleségekkel, hogy a szeretett férfi életben térjen haza a frontról.







 


 


Bastei Kiadó, 199 o., 696 Ft






Katherine Stone: Maradj velem

Mark és Leslie együtt dolgoznak egy San Francisco-i kórházban. Mark kapcsolata feleségével, Leslie-vel már igencsak a végét járja, amikor megismerkedik Kathleennnel. Leslie kilenc év után újra találkozik Jamesszel, középiskolai szerelmével. Leslie a válás után újra színpadra lép, és hatalmas sikereket arat. A szereplők sorsa szorosan összefonódik, miközben nem csak jelenüket és jövőjüket, hanem múltjukkal is megismerkedhetünk, a 40-es évektől több évtizeden keresztül.

Katherine Stone egy valóban szerteágazó baráti társaság tagjainak sorsát mutatja be, akik között ott vannak a felső tízezer tagjai de a szegény alkoholista szülők gyermeke is. De Amerika olvasztótégelyében ezek a különbségek szinte teljesen elmosódnak, csak a tehetség, és a siker a fontos. Talán egy kicsit túlságosan is, és talán egy kicsit hihetetlen is ez a momentum a történetben, de ettől függetlenül a fordulatos cselekmény egy pillanatig sem lesz unalmas.











General Press
, 540 o., 1200 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top