Szex

Regényajánlónk





Nora Roberts: Hazai vizeken

A regény Nora Roberts egy újabb trilógiájának első kötete, mely ezúttal Írország helyett Amerikában játszódik. A trilógia hőse három örökbefogadott fiú, akiket nevelőszüleik a nyomortól és a bűnözéstől megmentve fogadtak magukhoz. Most itt a lehetőség, hogy ők is jót tegyenek: apjuk halálos ágyán rájuk bízza új „testvérüket”, a szintén örökbefogadott Seth-et. Vagy lehet, hogy ő mégis az apa törvénytelen gyereke? Elképzelhető lenne, hogy a fiúk apja, akit mindenki tisztelt és szeretett, megcsalta anyjukat, megrontotta egyik tanítványát, és a felelősség elől az öngyilkosságba menekült?

Miközben a testvérek nyomoznak, a gyámügy egy nagyon csinos hölgyet bíz meg Seth életkörülményeinek kivizsgálásával. A fivérek mindent megtesznek, hogy eleget tegyenek apjuk kérésének: mindnyájan visszaköltöznek a szülői házba, és megpróbálnak szerető családként együtt élni, sőt közös vállalkozást kezdeni. Innét kezdődik a regény legszórakoztatóbb része, hiszen a három fivér végigveszekszi a regényt, olyan magasztos dolgokon, mint hogy ki fog bevásárolni, és kinek jut a mosogatás. Cameron, a legidősebb fivér szemet vet a gyámügyi előadóra, aki talán túlságosan is gyakran jár a házhoz Seth ügyében – s persze mindezt fivérei nem hagyják szó nélkül…

Aki szereti Nora Roberts stílusát, vagy tudja, milyen nehéz felnőtt testvérekkel együtt élni, szórakoztatónak fogja találni ezt a könyvet. 












Gabo Kiadó, 379 oldal,
990 Ft



Barbara Taylor Bradford: A szív sebei

Barbara Taylor Bradfordot egy csapásra sikeressé tette az Egy gazdag nő című regénye. Az írónő azóta is nagy közkedveltségnek örvend a romantikus regényeket kedvelők körében.

Maxim West, a neves pénzember 55 éves. Ő a világ egyik legsikeresebb üzletembere, rengeteg pénze van és nagy családja. Mégsem elégedett, hónapok óta rejtélyes szomorúság gyötri. Amikor aztán élet-halál között lebeg, miután egy besurranó tolvaj rálőtt, rádöbben, meg kell változtatnia életét. A férfi életútja, kisfiú korától kezdve megelevenedik a könyv lapjain, és vele együtt a XX. század Európájának fordulatos és eseménydús történelme. A Berlinből származó kisfiú, aki később a hitleri rendszer elől menekítve Londonban köt ki, majd 18 éves korában pénzügyi zseniként saját cégét vezeti, igen kalandos életpályát tudhat maga mögött, amikor a könyv elején a támadás éri. Vajon sikerül-e megtalálnia elveszett boldogságát?

Barbara Taylor Bradford ismét izgalmas könyvet alkotott, bár talán kicsit túl sokat merített a történelemből, túl sok fordulatot akart a történetbe vinni. Ez azonban valószínűleg nem fogja zavarni azokat, akik nem csak tisztán szerelmesregényre, hanem fordulatos romantikus olvasmányra vágynak.












Magyar Könyvklub, 2001. 350 oldal,
1720 Ft.






Hedwig Courths-Mahler: Nincs visszaút 

Alexander Kalnokij herceg szerelmes lesz Elisába, húga társalkodónőjébe. A polgári származású lányt azonban nem veheti feleségül, s a lány iránt érzett tisztelet miatt nem is gondol rá, hogy szeretőjévé tegye. A herceg azonban nem szokott hozzá, hogy nem kapja meg, amit akar, s Elisa sem képes sokáig ellenállni szíve sürgetésének. Elkerülhetetlennek látszik a katasztrófa: szerelem, amely áthágja a társadalmi korlátokat, sőt, legyőzi a halált is.

Manapság viszonylag kevesen ismerik Hedwig Courths-Mahler műveit. Érdemes lenne azonban újra felfedezniük mindazoknak, akik szeretik, ha a férfiak gálánsak és tisztelettudóak, a nők erényesek és tiszteletre méltóak – és nem bánják, ha a regény végéig csak néhány szerelmes csók csattan el. Ez az írónő összes regényére jellemző, a „Nincs visszaút” azonban különösen közel áll a szívemhez. Nagyszerűen ábrázolt szereplők, kidolgozott, átgondolt történet, megkapó jelenetek jellemzik a regényt. Különösen a két férfi főhős, a szertelen, lángoló Alexander és a visszafogott, fegyelmezett Arganov gróf jelleme közi ellentét teszi ellenállhatatlanná a művet. Nem túlzás azt állítani, ez Hedwig Courths-Mahler legjobb regénye.

Mindenkinek ajánlom, akinek van pár órányi szabadideje, hogy elmerüljön a romantikus álmokban – de figyelem, ennél kevesebb nem elég, mert nem lehet letenni!













Bastei Kiadó, 284 oldal,
749 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top