Szex

Akik nem tudnak ellenállni

Odüsszeusz csaknem húsz éven keresztül hajózott a világban, míg visszatért feleségéhez és fiához Ithakába. Számtalan szerelmi kalandba bonyolódott, bár mélyen szerette az õt hazaváró Pénelopét. Lelkében hû maradt, de nem volt képes fékezni vágyait, és sorra csábította el a szebbnél szebb nõket. Pontosabban õk ejtették rabul a hajós szívét.






Odüsszeusz
Valószínűleg Pénelopé sem volt annyira naiv, hogy feltételezze Odüsszeuszról a húsz éven keresztül tartó testi hűséget, de soha nem vádolta volna csapodársággal. Férje tökéletes volt az ő szemében: kiváló harcos, családapa, férj, aki csak őt szerette. Odüsszeusz egyben a női nemért is rajongott, de ezt felesége nem tekintette hibának.

Az évezredes történet főhősének természete nem egyedülálló. A férfiak egy része manapság is hasonlóan érez: életükben egyetlen nő játssza a főszerepet, akiért a tűzbe mennének, de rajta kívül a női nem minden egyes képviselőjében meglátnak valami érdekeset, ami mágnesként vonzza tekintetüket, gondolataikat. Az egyiket műveltnek találják, a másiknak a pillantásában van valami vonzó, a harmadiknak a járása ellenállhatatlan, a negyediknek a nevetése és így tovább.

Ilyen férfi mellett élni nem könnyű dolog, hisz nehéz elhinni, hogy vágyakozása ártatlan, és tartós kapcsolata számára mindennél értékesebb. Ezek a férfiak általában kiválóan udvarolnak, hisz belső tűz kényszeríti őket a lányok megkörnyékezésére. Ez a jelenség a barátnőt, feleséget legtöbbször bosszantja, ami vitákhoz, fájó veszekedésekhez, sőt a kapcsolat felbomlásához vezethet. Hiába találja meg valaki a tökéletes férfit, ha azt más nők is éppoly tökéletesnek látják, és ő még táplálja is bennük a hódítás reményét. Ha valóban ő álmaink hercege, ezt a szépséghibát bizony el kell fogadni, különben lemondunk egy csodás kapcsolat lehetőségéről, amit talán egész életünkben bánni fogunk.





Fő a bizalom. Egy harmonikus mély kapcsolatban a problémát meg lehet beszélni. Ha biztosak vagyunk benne, hogy párunk lelkében csak mi létezünk, ezt a szeszélyt el kell tudnunk nézni. Ez a boldogság ára. Ha egy férfi az autókért bolondul betegesen, az bocsánatos bűn. Az autó nem konkurencia, gondolják a nők. Kezeljük úgy a nők iránti rajongását is, mint bármilyen más hobbit, ami befolyásolja a világról alkotott képét, de kapcsolatunkat tönkre nem teszi.

A nők általános birtoklási vágyukkal, látványos szeretetigényükkel ezt nehezen tolerálják, de van, aki úgy gondolja, még így is megéri. Ha ez az egyetlen hibája, és minden jel arra mutat, hogy szíve csak párjáért dobog, még kiváló férj és családapa válhat belőle.

És persze ne feledjük, hogy vannak nők, akik a férfiakért rajonganak ugyanilyen hévvel, de valójában csak egy emberhez ragaszkodnak. Most jut eszembe, van egy új film a mozikban, amiben Colin Firth játszik. Az a gyönyörű szemű, ellenállhatatlan Colin Firth…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top