Szex

Regényajánló

Amanda Quick: Fegyverletétel

Victoria Huntigtonnak valóban nincs jó véleménye a házasságról. Alapozza ezt szülei kapcsolatára és a körülötte igen sűrűn megjelenő szoknyavadászokra, akik nem akarnak mást, mint vagyonát. Bár Victoria gyönyörű és okos, dúsgazdag is, és ez az, ami elkápráztatja a londoni jó társaság tagjait. Mivel már rég eltökélte, hogy nem megy férjhez, könnyedén elbánik minden, csak a pénzére szomjazó ifjúval, mindaddig, amíg meg nem ismerkedik Lucas Colebrookkal, Stonevale earljével, aki hajlandó arra, hogy Victoria kalandvágyát és felfedezőkedvét kielégítse. Az éj leple alatt, álruhában, elviszi magával titkos kártyabarlangokba, nyilvános vásárokra, sőt még egy bordélyházba is. És bár kezdetben őt is a lány vagyona érdekli, egyre inkább beleszeret. Aztán, amikor már egészen kompromittáló témákban is hajlandó a lány tudásvágyát csillapítani, bizony rajtakapják őket. Csak a házasság marad a kiút.

Eddig egy egészen egyszerű történetről lenne szó, ekkor azonban megjelennek a lány múltjának sötét pillanatai, valaki üldözni kezdi Victoriát. Sőt, egyre inkább úgy tűnik, az életére tör. De a lány Lucasban sem mer bízni, miután megtudja, a pénze miatt kezdett udvarolni neki. Tisztázódhat még ez a félreértés? Valóban nem halt meg Victoria mostohaapja? Vagy mégis léteznek szellemek? A történelmi regény választ ad minden kérdésre.




 



Maecenas Kiadó, 252 oldal, 950 Ft



Katherine Stone: Vágyak

Galen Chandler a KCOR hírcsatorna népszerű hírolvasója. Sikere ellenére az őt érő szakmai kritikák miatt azt tervezi, felmond, és elutazik Manhattanből. Véletlen folytán fontos szerephez jut egy túszdráma megoldásában, ezért kapva kap a lehetőségen, hogy Lucas Huntert, a sikeres nyomozót az ügy kapcsán meginterjúvolja. A riport ugyan nem készül el, de a két szereplő sorsa végleg összefonódik. Lucas barátnőit egymás után öli meg egy titokzatos sorozatgyilkos, aki csak egy emberrel hajlandó tárgyalni: Galennel. A nyomozó elvállalja Galen védelmét, cserébe a lány segít neki kideríteni a tettes kilétét. A gyilkos azonban egyre vadabb követelésekkel áll elő, s világossá válik, hogy Galen számára nem életbiztosítás Hunter közelében maradni.

A nyomozás legérdekesebb része a két szereplő jellemének kibontakozása. Katherine Stone egyedi stílusa, ami egyszerre láttatja a szereplőkön kívül és a bennük zajló folyamatokat, nagyon alapos olvasást igényel, de képes hitelessé tenni ennek a furcsa párnak az egymásra találását. Az ártatlan, álmodozó lány, és a nyomozó, aki különleges képessége révén megérzi a tettesben kavargó indulatokat, csak nagyon lassan ismeri meg egymást. Mindaddig azonban, amíg saját múltjuk árnyaival nem számolnak le, nem lehet közös jövőjük.
Bár a gyilkos leleplezése bővelkedik érdekes fordulatokban, a könyv igazi értéke az érzékletes jellemábrázolás.




 



General Press, 335 oldal, 1200 Ft


Danielle Steel: Utazás

Danielle Steel regényei gyakran szólnak érett asszonyokról, akik már túl vannak az élet első próbáin. Maddy Hunter, a politikai műsorok sikeres műsorvezetője második házasságában él. Első férje verte és megalázta, második férje kiszabadította ebből a rosszul sikerült kapcsolatból, a kisvárosi ismeretlenségből, és sztárt csinált belőle. Hosszú évek után azonban Maddy-nek szembe kell néznie a ténnyel, hogy nem szabadult meg a bántalmazástól. Férje ugyan nem veri, de csendes terrorral egyre jobban az uralma alá hajtja őt, elszigetelve a barátaitól, megfosztva önbizalmától. Egy hasonló sorsú asszony öngyilkossága elindítja Maddy-t az önállóság és a kölcsönös megértésen alapuló kapcsolat felé, de ez az út hosszú és tele van buktatókkal.

Danielle Steel páratlan felkészültségről tesz tanúbizonyságot Maddy küzdelmeinek leírásában. Pontosan érzékelteti, hogy az önállóságért vívott harc nem hoz azonnali eredményt, bemutatja azokat a folyamatokat, ahogy egy elnyomott ember, aki éveken keresztül még maga előtt is titkolta az igazságot, megtanul szembenézni a valósággal, és nem másoktól várni a megoldást. A főhősnő néha tehetetlennek, néha naivnak, néha szinte idegesítően gyengének tűnik, de története mindvégig együttérzést kelt az olvasóban. Nem könnyű olvasmány, de nagyon tanulságos.




 



Maecenas Kiadó, 343 oldal, 950 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top